הצדדים הסכימו כי הפלוגתות יוכרעו על סמך חומר שיגישו הצדדים וטענותיהם , כאשר התעריף שיקבע יהיה תקף משנת 2008 ו/או 2009 לפי הענין ויחייב לשנים אלה ועד שנת 2012, בכפוף לעדכונים על פי חוק ההסדרים.
לטענתה, העותר חייב את המועצות המקומיות המקבלות את שירותיו (לרבות את המשיבה), לפי תעריף למ"ק שפכים ללא מרכיב הארנונה וכי החיוב בארנונה מוסיף לתעריף כ- 35% לכל מ"ק, שלעותר כיום אין מקור לכסוי הגירעון שנוצר עקב החיוב הרטרואקטיבי.
הדברים אמורים בכך שדרישת תשלום הארנונה נעשתה למספר שנים בעבר, לאחר שהעותר דרש מהמשיבה תשלום עבור שירותיו, כאשר הדרישה נעשתה ללא כל פירוט וכאשר בהמשך המשיבה אף קזזה את חובות הארנונה הרטרואקטיביים, שנדרשו לראשונה מבלי שניתנה לעותר אפילו הזכות להשיג עליהם, כנגד חובה שלה.
ב"כ העותר טענה כי גם המשיבה עצמה טענה בכתב התשובה לעתירה כי קבעה את התעריף בו חייבה את העותר "לפי המקובל ברשויות מקומיות אחרות" ולפיכך היה עליה, לקבוע לכל היותר תעריף דומה ולא תעריף מופקע.
...
גם בעת"מ (חיפה) 1123/03 ברבור נעמן בע"מ נ. עירית עכו נקבע על ידי כבוד השופט י. גריל כי :
"נראה לי שראוי לחלק את מודל ההשוואה לעניין בחינת סבירות המס, לשני מעגלים אשר שונים, לטעמי לפחות, לא רק בפרמטרים שראוי שייבדקו לפיהם, קרי- ההשוואות העובדתיות, אלא גם במישור הנורמטיבי, ובטענות המשפטיות הרלוונטיות. נהמעגל הראשון הוא מעגלה הפנימי של הרשות נשוא הדיון. במסגרת מעגל זה יכול שתיבדקנה שאלות משפטיות בדבר אפליה או אולי שקילת שיקולים זרים..... המעגל השני לעומת זאת הינו מעגלן של הרשויות האחרות, שקביעות שיעורי הארנונה שלהן מובאות לצורך השוואה. במסגרת זו תבחן הערכאה השיפוטית את מידת סבירותה של החלטת הרשות אל מול רשויות אחרות הדומות מבחינה מהותית לרשות נשוא הדיון. עיתים יכול שתהא אבחנה זו מטושטשת במקצת, אך נראה לי שאבחנות אלה חשובות בכל זאת לסיווג הקריטריונים.כך, למשל, יכול שטענות כנגד מדיניות מסוימת שנוקטת רשות בתחומה תיתמכנה בהשוואות לרשויות אחרות הנוהגות בצורה שונה, אך השוואה זו תהיה רק אחד
לפיכך אין מקום להתערב בתעריף שנקבע ל"קרקע התפוסה לעסק" דהיינו – 6.20 ₪ למ"ר.
התוצאה:
מכל האמור אני קובעת כדלקמן:
66.1 העותר יהיה חייב בתשלום ארנונה למשיב החל מ- 11.11.08 ואילך.
המשיבה תשלם לעותר שכ"ט עו"ד בסכום של 10,000 ₪ ומע"מ.
ניתן היום, יי"א אלול תשע"ג, 17 אוגוסט 2013, בהעדר הצדדים.