עוד טוען העותר, כי החלטת הודעה הנסמכת על מידע מודיעיני אינה מתיישבת עם המציאות, לפיה, העותר עובד כאסיר עבודה ויוצא לחופשות ארוכות ללא תנאי פקוח של מב"ן.
לאור כל האמור, מבקש ב"כ העותר לקבל את העתירה ולהורות על שיחרורו המוקדם של העותר.
עוד נטען בתגובה, כי נגד העותר קיים מידע מודיעיני רב של שב"ס, שעניינו היתנהגות שלילית ופלילית בין כותלי בית הסוהר.
התנאי הראשון מדגיש את ההיבט האישי הנוגע לאסיר, ובכלל זה היתנהגותו בכלא ונכונותו להשתקם ולהיטיב את דרכיו; התנאי השני נותן משקל לאנטרס הצבורי הכללי ונועד להבטיח כי שיחרורו המוקדם של האסיר לא יסכן את שלום הציבור (ראו: רע"ב 7119/11 בן אזולאי נ' היועץ המשפטי לממשלה).
...
בעוד שבתחילת מאסרו הערכת המסוכנות לגביו הייתה גבוהה מאוד לטווח הקצר, עם השנים מב"ן הגיע למסקנה, כך לטענת ב"כ העותר, כי מסוכנותו של העותר לטווח הקצר הנה נמוכה ועל כן הוסר כל תנאי פיקוח של מב"ן או של משטרת ישראל.
עוד טוען העותר, כי החלטת הודעה הנסמכת על מידע מודיעיני אינה מתיישבת עם המציאות, לפיה, העותר עובד כאסיר עבודה ויוצא לחופשות ארוכות ללא תנאי פיקוח של מב"ן.
לאור כל האמור, מבקש ב"כ העותר לקבל את העתירה ולהורות על שחרורו המוקדם של העותר.
במקרה דנן, הועדה סמכה את ידה ובצדק על חוות דעת מב"ן וגורמי הטיפול, המצביעים באופן ברור על מסוכנותו של העותר, ולא מצאנו, כי נפלה טעות, שלא לומר טעות חמורה, בהחלטתה.
ועדת השחרורים שקלה את השיקולים אשר החוק מצווה עליה לשקול, והגיעה לכלל מסקנה סבירה בנסיבות העניין; החלטתה שלא להורות על שחרורו המוקדם של העותר נשענה על תשתית עובדתית איתנה, ובפרט על הערכותיהם המקצועיות של הגורמים הטיפוליים ועל מידע מודיעיני שהוצג לה. מכאן, שלא שוכנענו בדבר קיומה של עילה המצדיקה התערבותנו בהחלטתה של ועדת השחרורים.
העתירה נדחית.