מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת גמלאי חברת החשמל נגד הפחתת גמלה בגין שעות נוספות גלובליות

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים עותרים כנגד הוראות מסוימות בהסכם קבוצי מיוחד מיום 11.12.16 שנכרת בין חברת החשמל לישראל בע"מ (להלן – החברה) לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה (להלן –ההסתדרות) .
באשר לגמלאים, נקבעו הוראות אחרות בנוגע להשבת כספים, תוך שהשבת הכספים בגין חריגות שכר הוגבלה לתקרה של גמלה חודשית אחת.
כלומר, סכום ההשבה הכולל עמד על כמיליארד ש"ח. במסגרת ההסכם, ויתר הממונה על דרישת ההשבה לתקופה שקדמה לחודש 10/13 ותקופת ההחזר נקבעה רק החל ממועד החלטת הממונה ועד 31.7.16 ובנוסף החזר לתקופה מ- 1.8.16 ועד למועד חתימת ההסכם (סעיף 12 לתצהיר מלכין; סעיף 3(א) לתצהיר מרום; הגדרת "תקופת ההחזר לעובדים פעילים" ו- "תקופת ההחזר לגמלאים" בפרק ו' להסכם).
על פי החלטת הממונה, חריגות השכר בכל הנוגע לתשלומם של אש"ל וכלכלה התבטאו באופנים הבאים: שולמו שעורי אש"ל וכלכלה בסכומים העולים על המשולם בשירות המדינה; שולמו דמי כלכלה בחלוף שעה נוספת אחת, בעוד שבשרות המדינה קמה זכאות לכך רק אחרי שתי שעות נוספות; והונהג בחברה מנגנון עידכון תעריפי האש"ל והכלכלה, אשר עידכן את התעריפים כל אימת שחלה עליה של 5% במדד הארוחות בבתי קפה ומסעדות, בעוד שבשרות המדינה חל עידכון רק כאשר המדד הזה עלה ב- 15%.
נטען כי הסבסוד נועד לשם הפחתת סכום ההשבה של המנהלים ברכיבי השכר החורגים של תוספת פיקודית והשעות הנוספות הגלובאליות לפנסיה; לשם הפחתת סכום ההשבה של עובדי החוץ בגין חריגות השכר באש"ל וכלכלה; וכדי לאפשר לעובדים פעילים שפרשו לפני חתימת ההסכם (כ- 1,000 עובדים) לא להשיב חריגות שכר (סעיפים 46-52, 66 ו- 68 לכתב התביעה; סעיפים 74-81, 93-95 ו- 97-100 לתצהיר חי).
...
גם אם היינו מגיעים למסקנה כי נפל פסול בהסדר ההשבה או בגובה תוספת השכר שנקבעו בהסכם, וקבענו כבר שאין כל עילה להתערבותינו בהוראות אלו או בהוראות אחרות של ההסכם, לא ניתן היה לבטל רק את ההוראות הפרטניות להן עתרו התובעים.
בנסיבות המקרה הפרטני כאן, לא מצאנו כי התקיימה חשיבות ציבורית בעצם בירורה של התביעה, ואנו דוחים טענה זו של התובעים בסיכומיהם.
לאחר שנתנו דעתנו לשיקולים אלו באנו לכדי מסקנה כי יש לחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לכל אחד מהנתבעים – תוך 60 ימים מעת שיומצא פסק הדין לתובעים - שכ"ט עו"ד בסך כולל של 22,000 ש"ח והוצאות בסך כולל של 3,000 ש"ח. לצדדים מוקנית, תוך 30 ימים מעת שיומצא להם פסק דין זה, זכות לערער עליו בפני בית הדין הארצי לעבודה בירושלים.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

(בקשות התובעים למתן צו לגילוי מסמכים ספציפיים) רקע התובעים, גמלאים של חברת החשמל לישראל בע"מ, ששמשו בתפקידי מנהל אגף ו/או סגן מנהל אגף, הגישו תביעה במסגרתה עותרים כנגד הוראות מסוימות שבהסכם קבוצי מיוחד מיום 11.12.2016 בין חברת החשמל לישראל בע"מ (להלן – החברה או חברת החשמל) לבין ההסתדרות החדשה, המסדיר את נושא חריגות השכר בחברת החשמל (להלן – ההסכם/ ההסכם הקבוצי).
התובעים תארו כי מדובר בהליכים משפטיים שבהם נדונה שאלת חוקיות תשלום רכיב שעות נוספות גלובליות, כך שניתן ללמוד מכתבי בית הדין בהם על עמדות הצדדים בנושא חריגות השכר טרם החתימה על ההסכם הקבוצי.
פרוטוקולי ישיבות מו"מ ו/או תיכתובת ו/או סיכומי פגישות שנערכו במסגרת המו"מ הקבוצי בנוגע לרכיב שעות נוספות פנסיוניות לחברי ההנהלה (סעיף 12 לבקשה) התובעים טענו כי מדובר במסמכים הרלוואנטיים להוכחת טענתם בדבר ייצוג בלתי הולם במסגרת המו"מ לקראת החתימה על ההסכם הקבוצי בנוגע לרכיבי גמלתם ולהוכחת הטענה כי במסגרת המו"מ הנתבעים "סחרו" בזכויותיהם הפנסיוניות לטובת הישגים כספיים עבור העובדים הפעילים.
בתגובתם לתשובה לא חזרו התובעים על דרישתם בהתייחס למסמך זה ומכאן שהתייתר הדיון בבקשה בנוגע למסמך זה. העתק מכל מיסמך ובו קיימת דרישה מטעם הממונה על השכר לחברת החשמל להפחית את גובה השנ"ג הפנסיוני מ-70 שעות נוספות בפועל ל-50 שעות נוספות בפועל (סעיף 28 לבקשה) החברה ציינה כי אין ברשותה מיסמך ובו דרישה כאמור, מעבר לשימועים שנערכו ביחס לתשלום רכיב זה, וכי מדובר במסמכם שהוגשו או הועברו במסגרת תיק חריגות השכר.
...
אין מקום להיעתר לבקשה החילופית של התובעים כאמור בתגובתם למסירת מסמכים שהועברו ל"נציג אחר" של המדינה בשנים 1996-1997.
לאור האמור, דין הבקשה בהתייחס למסמך זה להתקבל.
סוף דבר הצדדים ישלימו את הליכי הגילוי והעיון במסמכים בהתאם לאמור בהוראות החלטה זו, לרבות על דרך תיאום מועדים לעיון בתיקים האישיים, מסירת המסמכים ו/או הגשת פרטים נוספים או משלימים, וזאת עד ליום 1.1.19.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהליך זה עותרים התובעים, גימלאי חברת החשמל ששמשו בה בתפקידים בכירים, שבית הדין יצהיר שאותן הוראות בהסכם המורות על הפחתה מגמלתם בגין רכיב שעות נוספות גלובאליות – לא יחולו בעיניינם.
עובדים שהיו בתפקיד סגן מנהל אגף או מחוז ביום 7/11/96 ("המועד הקובע" על פי החלטת החברה מספטמבר 1997) יוכלו לקבל את רכיב השעות הנוספות הגלובאליות כחלק מהשכר הפנסיוני וזאת לאחר פרישתם לגימלאות (לאחר שהייה של לפחות 5 שנים בדרגה ב').
בסע' 23 לפנייתו ציין הממונה: "בכוונתנו לקיים הליך של שימוע בעיניין תשלום שעות נוספות גלובאליות פנסיונית לחברי הנהלה המדורגים בדרגה ב'." בעקרו של דבר הועלתה בפניה זו טענה כנגד הרחבת הזכאות לשנ"ג למי שזכה לתשלום רכיב זה לאחר חסימת דרגה א' למינויים חדשים במסגרת השינוי האירגוני משנת 1996.
...
הטענות כנגד נציגות העובדים לא מצאנו לקבל את טענות התובעים בדבר ייצוגם שלא כהלכה במסגרת תיק חריגות השכר או במסגרת המו"מ שקדם לחתימת ההסכם הקיבוצי נושא ההליך.
סוף דבר מהאמור עד כה עולה שהתובעים לא הראו שניתן אישור כדין להגדלת מכסת השנ"ג, לא הראו שמוצדק לשנות ממסקנות פסק-הדין בתיק החריגות בעניין זה, לא עמדו בנטל להראות שתנאי ההסכם מרעים את מצבם לעומת האפשרות שהחלטות הממונה על השכר כפי שאושרו בפסה"ד היו מיושמות במלואן, לא הוכיחו שהוראות ההסכם נושא התביעה מפלות אותם ביחס למנהלים או עובדים פעילים, ולא עמדו בנטל להראות שלא ניתן בנסיבות העניין לפגוע בגמלתם.
מכל אחד מהטעמים הנ"ל, כמו גם מצירופם, מתבקשת המסקנה כי התובעים לא הראו עילה מספקת להתערבות בית הדין בהוראות ההסכם, ולפיכך – התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו