במסגרת הבקשה, עתרה המשיבה לצוות על המשיבים להרוס לפרק ולסלק את העבודות הטעונות היתר, המתוארות בבקשה, אשר בוצעו ללא היתר כדין במקרקעין הידועים כחלקה 49 בגוש 6090 (להלן: "המקרקעין").
הפסיקה הכירה בזכות בר רשות מכח שנים של ישיבה בקרקע, כאשר המנעות של הבעלים מלנקוט בתביעת פינוי נגד בר הרשות ושיהוי בנקיטת פעולה כאמור אפשרו לבר הרשות זכות לטעון ולעמוד בפני כב' ביהמ"ש.
לטענת המבקשים, המשיבה נקטה בשיהוי עצום, של 15 שנים, והיום היא דורשת פינוי המבקשים והריסת המבנים שבנו על הקרקע במיטב כספם, תוך הרשאת בעלי הקרקע לכך, כאשר אין כל דחיפות לכך, ובהעדר כל תכניות ביצוע לתכנית שאושרה בוועדה המחוזית.
יתרה מכך, גם בעלי הקרקעות רכשו את הקרקע יחד עם מגורי המבקשים במבנים, אשרו את מגוריהם במקום לפחות מכללא, ומעולם לא ביקשו לפנותם!
לא זו אף לזו, להוי ידוע כי בגין אישור תכנית בועדה המחוזית לבין שלב הבצוע של תכנית כזו, קיימים פערי זמן גדולים, של שנים, מה גם שככל שידוע לבא כוח המבקשים, חלק מהכביש האמור אמור לעבור בשטח עריית חולון, וכן הוא מצריך אישורים נוספים כגון ע"י מע"צ, כך שעתידים עדיין להיתקבל ככל הנראה שינויים בתכנית, ויתכן אף שינויים מרחיקי לכת.
פסיקת בתי המשפט בעניינים כגון דא אפשרה מגוריהם של מבקשים בהליכים דומים עד שתווי ההפקעה נבחן היטב, אכן היה בהפקעה המדוברת לפגוע באותם מבנים קיימים, ועד שכל ההליכים נשוא תכניות הבצוע הסתיימו והכביש או המבנים החדשים כבר ניכנסו לתכנית ביצוע.
...
] כזכור, זכותו של אדם להתנגד לצו הריסה אינה צומחת מעצם ישיבתו במקרקעין או שימושו בהם, כי אם ממעמדו כמחזיק בהם כדין (רע"פ 6829/09 טחאן נ' יושב ראש הוועדה המקומית לתכנון ובניה ירושלים [פורסם בנשבו] (06.09.2009); ורע"פ 8877/09 אלנברי נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה מרחב רמלה [פורסם בנבו] (05.11.2009))
משלא הונחה תשתית ראייתי לפיה המבקשת מחזיקה בזכות מוכרת במקרקעין, סבור אני כי בדין דחה בית המשפט המחוזי את בקשה של המבקשת לביטול צו ההריסה, שכן בהיעדר קיומה של זכות קניינית או חוזית מוכחת ומוכרת במקרקעין, אין למבקשת כל זכות עמידה להתנגד לצו ההריסה".
אך אין בתחושה זו כדי להניע אותנו להנציח קיומם של מבנים, שנבנו שלא כחוק, או להורות למשיבים שלא לפעול לשם השלטת החוק בנושא זה" (בג"צ 2678/91 אלצנעא
בנסיבות האמורות, אני קובע כי מקום בו המבקשים לא הציגו כל אסמכתא על זכות כדין, כל שהיא, במקרקעין, אין להם זכות עמידה במסגרת הבקשה שלפניי והם אינם יכולים להיות מוגדרים כ"מי שרואה את עצמו נפגע".
מכל האמור לעיל, לא מצאתי לדון ביתר טענות המבקשים שלפניי.