מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת אסיר עולם לשילוב בסבב חופשות

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז בלוד בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (השופטת עמיתה קלרה רג'יניאנו) בעת"א 62329-06-17 מיום 25.3.2018 במסגרתה נדחתה עתירת המבקש נגד ועדת אסירי עולם בשירות בתי הסוהר, לפיה טרם בשלה העת לשלב את המבקש בסבב חופשות.
על פי עמדת גורמי הטיפול, אמנם המבקש מתמיד בהליך הטיפולי ונתרם ממנו, אך היתנהלותו "מאוד מקשה עליו ועל הקבוצה להבין אותו ולהביא אותו לחקירה של עצמו מבחינה רגשית ולאפשר עיבוד ריגשי של החלקים התוקפניים ו[ה]אלימים שבו". המשיבים בתגובתם לעתירה טענו כי למרות שלובו של העותר בקבוצות טיפוליות, טרם בשלה העת לשילובו בסבב חופשות היות והעותר עדיין זקוק להעמיק בהליך הטיפולי כדי להכיר בגורמי הסיכון לצורך הפחתת מסוכנתו וכדי למנוע ביצוע עבירות דומות בעתיד.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בהחלטת בית המשפט קמא ובבקשה, הגעתי למסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות, אף בלא שנדרשת תגובת המשיבים.
מכאן, איפוא, כי מקובלת עליי קביעתו של בית המשפט קמא לפיה המבקש לא הצביע על נימוק שיש בו כדי להצדיק התערבות בהחלטת הוועדה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפני עתירת העותר מיום 22.12.19 בה ביקש להורות למשיב לשלבו בסבב חופשות, ובכך לבטל את החלטת המשיב על-בסיס המלצתה של ועדת אסיר עולם לחופשה ראשונה מיום 27.11.19, שלא להתיר לעותר לצאת לחופשה ראשונה.
...
ביום 10.03.20 התקיים הדיון השני בעתירה, אליו התייצב ד"ר אפשטיין שהסביר את מהותו של האבחון הפסיכולוגי ואת משמעות תוצאותיו: ד"ר אפשטיין חזר על המסקנה, כי העותר לא השלים את ההליך הטיפולי ויש פערים שעליו להשלים, והוסיף ש"האסיר יכול לחזור למחלקה לפרק זמן קצר, במידה וירצה בכך, ולהשלים את הפערים בטיפול הקבוצתי גם באופן מיידי וגם שיעלה שוב לוועדת אסירי עולם עוד כמה חודשים.
החלטת הועדה נסמכה בעיקרה על המידע מגורמי הטיפול ותוצאותיו של האבחון הפסיכולוגי (הידיעות השליליות נוגעות לתקופת המאסר עד שנת 2017, למעט ידיעה עדכנית-יחסית, שאיננה מצביעה בהכרח על מסוכנות הכרוכה בהוצאתו של העותר לחופשה [224]); לאחר שגם בירורה של עתירה זו כלל ירידה לעומקם של דברים, לרבות זימונו של רע"ן פסיכולוגיה בשב"ס לקבלת הסברים, נחה דעתי כי אין מקום להתערב בהחלטת המשיב.
סוף-דבר: העתירה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לטענת ב"כ המשיב, העותר שולב בסבב חופשות החל משנת 1999, אולם במהלך השנים ארעו מספר הפרות של תנאי החופשה בגינן נקטעו חופשותיו, ובחופשתו האחרונה בחודש אפריל 2016 הפר פעם נוספת את תנאי החופשה, בכך שנותר בחדרו במלון ללא שני ערביו הצמודים, ועל כן חופשותיו הופסקו.
בפרוטוקול ועדת אסירי עולם צוין כי העותר לא עבר טפול משמעותי בתחום האלימות, אף שמחוות דעת גורמי הטיפול והשיקום עולה כי הישתתף פעמיים בקבוצת שליטה בכעסים וכן השלים קבוצת אלימות CBT שנמשכה כחמשה חודשים.
...
בנסיבות אלה, אין מנוס מהתערבות בהחלטת הוועדה.
לאור האמור, אני מקבלת את העתירה ומורה על שינוי סיווגו של העותר לקטגוריה ב-1.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

· בין לבין, הצטבר חומר מודיעיני שלילי נוסף, מאז הדיון האחרון בעתירה שדנה בבקשת העותר לשילובו בסבב חופשות – 44055-02-17.
משום כך גם אסירים שאינם משולבים בסבב חופשות, זכאים לצאת לחופשה מיוחדת, כאשר מתקיימות נסיבות הומניטאריות חריגות ומיוחדות, כמפורט בפקנ"צ 04.40.00 – "חופשות אסירים", "פקנ"צ החופשות". הפקודה מאפשרת לנציב להוציא לחופשה מטעמים מיוחדים גם קבוצות אסירים שמסוכנותם ברורה ואף מובהקת כגון אסירים בטחוניים, בכפוף להתקיימות תנאים מסוימים, אסירי עולם שעונשם לא ניקצב, אסירי עולם שעונשם ניקצב שטרם יצאו לחופשה ראשונה ולקבוצות אסירים נוספות המנויות בס"ק 1-7 של סעיף ו' פרק ב' ל"פקנ"צ החופשות".
...
· העותר טוען כי ככל הידוע לו, הגורמים האחראיים בכלא המליצו להיעתר לבקשתו בחיוב.
אולם, אני סבור כי אין בנימוקי הוועדה הממליצה כדי לסתום את הגולל על יציאה לחופשה חריגה בכל סיטואציה שהיא ולמרות כל תנאי.
נראה לי שהצעה זו יש בה את האיזון הנכון על רקע מכלול הנסיבות וכי באופן מאוזן וסביר.
לפיכך, אני מורה על קבלת העתירה אופן חלקי, כך שהעותר יצא לחופשה חריגה בתנאים הבאים : העותר יציע כאמור 3 מועדים.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בפניי עתירת אסיר המבקש להישתלב בסבב חופשות.
העותר לא מכחיש שנולד למשפחת פשע וגדל בסביבה רוויית פשע, סביבה שבסופו של יום הובילה אותו לרצות עונש של מאסר עולם, אך אין בכך כדי למנוע ממנו לצאת לחופשה ראשונה ולקעקע את הסיכוי לשיקומו.
הועדה אשר דנה בעיניינו ביום 23/05/16 החליטה שלא להמליץ על הוצאתו של העותר לחופשה, בהתבסס על עמדת משטרת ישראל ועמדת מודיעין שב"ס. במסגרת דיון אחר בבקשתו של העותר ליציאה ל"חופשה חריגה" (עת"א 11230-06-16), הונח בפני ביהמ"ש מידע מודיעיני וביהמ"ש הביע דעתו שלחומר המודיעיני תהיה השלכה ממשית ומשמעותית לגבי אפשרות שלובו בסבב חופשות "רגיל". החלטת הנציבה ניתנה לאחר עריכת איזון ראוי מתוך ראיה רחבה המשקללת נכונה את הסכויים הכרוכים בהוצאת העותר לחופשה.
...
לנוכח עברו של העותר, מעמדו ורצף הידיעות לאורך השנים, אין צורך באותו רצף כמותי של ידיעות ומידעים, די בידיעות בודדת או אף הידיעה אחת, שהם על רקע כל העבר כדי להביא למסקנה שהסכסוך וכתוצאה ממנו המסוכנות, עדיין קיימים.
סיכומם של דברים, לאחר שבחנתי את ההחלטה העניינית על רקע מכלול השיקולים שהיה עליה לשקול, ושאותם שקלה, לא מצאתי חוסר סבירות בהחלטה או פגם מנהלי אחר המצדיק התערבות שיפוטית בהחלטה המנהלית שניתנה במסגרת סמכותו של הגורם המנהלי.
העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו