מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת אסיר נגד הפרדת יחיד בשירות בתי הסוהר

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"א 14044-05-18 הייב(עציר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' עת"א 43025-05-18 פרקליטות מחוז צפון- פלילי נ' הייב(אסיר) בפני כבוד השופט יוסף בן-חמו העותר בעת"א 14044-05-18 המשיב בעת"א 43025-05-18 גולן הייב המשיבים בעת"א 14044-05-18 המבקשת בעת"א 43025-05-18 1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2. מדינת ישראל החלטה
בפני עתירת אסיר נגד שב"ס שענינה תנאי החזקתו בכלא וכן בקשת המדינה להארכת תקופת החזקת העותר בהפרדת יחיד.
...
הגעתי למסקנה שהתקיימו העילות המצדיקות המשך החזקתו של העותר בהפרדה.
לפיכך, אני מורה על המשך החזקתו של העותר בהפרדה לתקופה נוספת של 6 חודשים החל מיום 23/5/18.
עתירתו של העותר נגד תנאי החזקתו ומתן הקלות, נדחית בזה.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"א 44113-02-17 לוי(עציר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים בפני כבוד השופט יוסף בן-חמו העותר מיכאל לוי, ת.ז. 310717582 המשיב שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים החלטה
בפני עתירת אסיר נגד ההחלטה המנהלית שלא להעבירו לכלא אחר.
רקע עובדתי העותר מוחזק כאסיר הפרדה – בהפרדת יחיד, מכח החלטה שיפוטית אחרונה שניתנה ביום 17/11/16.
הפסיקה גם עמדה לא אחת על הנזק הנגרם לאסיר מעצם החזקתו בהפרדה, ולכן נקבעו ההוראות בסעיף 19א לפקודת בתי הסוהר, תקופת ההפרדה המאקסימאלית עליה ניתן להורות בכל פעם וההלכות שנקבעו בפסיקה, שמטרתן להבטיח שההחזקה בהפרדה תהיה המוצא האחרון.
...
סופו של דבר, עם כל ההבנה למצוקות ולקשיים של העותר, ההחלטה המנהלית, בנסיבות העניין, מתחייבת.
שקלתי אם יש מקום להורות לבדוק העברתו של העותר לכלא בדרום, אך הגעתי למסקנה שאין מקום לכך משום שההעברה לדרום לא תפתור את המצוקות עליהן הצביע העותר.
העתירה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"א 51206-01-15 נמר(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר תיק חצוני: בפני כב' השופט יוסף בן-חמו העותר מורא נמר (אסיר) המשיב משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר החלטה
בפני עתירת אסיר נגד החלטת הנציב שלא להתיר לו ביקור קרובי מישפחה מדרגה ראשונה.
בהחלטה מיום 30/9/14 האריך בית המשפט המחוזי את תקופת החזקתו של העותר בתנאי הפרדת יחיד עד ליום 2/10/14.
על פי מידע שברשות גורמי הבטחון העותר מעורב בגיוס פעילים לפעילות צבאית מתוך כותלי בית הסוהר, ונימצא בקשר אל מול גורמי מפקדת חמאס בחו"ל. לאחר שהושם בהפרדה, במהלך חודש מאי 2014 ניסה העותר להעביר מתאו, מסרים לבני משפחתו.
...
החלטת הנציב הינה סבירה, מידתית ובית המשפט לא יתערב בה. לאור האמור, העתירה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה 11 מאי 2023 עת"א 29443-04-23 אסולין(אסיר) נ' משטרת ישראל/ שירות בתי הסוהר בפני כב' הנשיא רון שפירא עותר שלמה אסולין (אסיר) ת"ז 029993607 ע"י ב"כ עו"ד אביב רונן (סנגוריה ציבורית) משיב משטרת ישראל/ שירות בתי הסוהר פסק דין
הרקע לעתירה וטענות הצדדים: בפני עתירת אסיר שהגיש העותר נגד ההחלטה לסווגו כעצור טעון הגנה והחזקתו בהפרדת יחיד.
נטען כי בשלב זה לא קיימת חלופה אחרת זולת החזקתו בתנאי הפרדת יחיד לצורך שמירה על שלומם ובטחונם של האסיר או אסירים אחרים וכן מניעת פגיעה ממשית במשמעת ובאורח החיים התקין של בית הסוהר.
על פי סעיף 19ב' לפקודת בתי הסוהר, אסיר יוחזק בהפרדה ככל שמתקיימת בעיניינו אחת מהעילות המנויות בסעיף, שביניהן שמירה על שלומם או בריאותם של האסיר או של אסירים אחרים וכן מניעת פגיעה ממשית במשמעת ובאורח החיים התקין של בית הסוהר, וזאת ככל שלא ניתן להשיג את מטרת ההפרדה בדרך אחרת [ראו גם רע"ב 7047/17 חן זיו נ' שירות בתי הסוהר (30.10.2017)].
...
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים שהוגשו לעיוני, הגעתי למסקנה כי יש מקום לקבל את העתירה חלקית באופן שבו יוסר לעת הזאת סיווגו של העותר כטעון הגנה כאשר תהיה פתוחה האפשרות לשקול את הצורך בחידוש הסיווג בכל עת, כפי שיפורט להלן.
עם זאת, כאמור, במקרה זה, הגעתי למסקנה כי לאור המפורט לעיל אין צורך בהגדרה משולשת וניתן להסתפק בשתיים מההגדרות – אסיר/עצור בהפרדת יחיד ואסיר/עצור התראה, על מנת לענות על כל הצרכים הבטיחותיים והאחרים, כאשר גם הגדרות אלה יש לבחון מעת לעת בהתאם לנהלים ולפקודות הרלוונטיות.
אשר על כן, לאור המפורט לעיל, העתירה מתקבלת באופן חלקי באופן שתוסר הגדרתו של העותר כטעון הגנה ויוותרו ההגדרות הנוספות על כנן, בכפוף לבחינת הגדרות אלה מעת לעת על ידי הגורם המוסמך אצל המשיב בהתאם לנהלים ולפקודות הרלוונטיות.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת 17 יוני 2024 עת"א 27277-05-24 עודה(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' עת"א 49505-05-24 עודה(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' עת"א 29871-05-24 עודה(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' בפני כב' השופט עמית יוסף בן-חמו העותר כותייר עודה (אסיר) המשיבים 1.שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2.מדינת ישראל החלטה
· מאז 02/24 מוחזק העותר בתנאי בידוד בהפרדת יחיד, לסירוגין, כתוצאה מהליכים משמעתיים שננקטו נגדו.
· כמו כן, הוגש נגד העותר ביום 11.9.23 בת"פ 24468-09-23 בבית המשפט השלום בבאר שבע כתב אישום המייחס לו עבירות רבות בסחיטה באיומים כלפי קצינים רבים בשב"ס. · בעקבות כתבי האישום הנוספים ובהתאם להנחיית פיקוד האירגון הוחלט על העברתו של העותר לאגף ההפרדה בכלא מגידו.
סעיף 45 לפקודת בתי הסוהר קובע: (ב) ביקש אסיר להפגש עם עורך דין מסוים לשם קבלת שירות מקצועי, או ביקש עורך דין שהאסיר, אדם קרוב לאסיר, סניגור צבורי מחוזי או ארצי, או בית המשפט, יפה את כוחו או ימנהו, לעניין זה, להפגש עם אסיר לשם מתן שירות מקצועי, יאפשר מנהל בית הסוהר את קיום הפגישה כאמור בשעות העבודה הרגילות של בית הסוהר ובהקדם האפשרי, ואולם אם היה אסיר עצור שטרם הוגש נגדו כתב אישום יאפשר מנהל בית הסוהר את קיום הפגישה בלא דיחוי.
...
סיכומו של דבר, העותר יוכל להיפגש עם שלושת עורכי הדין שנקבעו, או חלפיהם ועם עורכת הדין הלפרין ובלבד שבכל זמן נתון ובכל שבוע לא יוכל להיפגש עם שלושה עורכי דין לכל היותר.
מעבר להרחבות אלה אני סבור כי החלטת הנציב בנסיבות העניין ולאור המידע המודיעיני של שב"ס ושל משטרת ישראל, מידע בעל רמה גבוהה מאד של מסוכנות, מידע מעודכן ומפורט, החלטת הנציב הינה סבירה ומאזנת נכון בין התכליות השונות.
לפיכך בכפוף להרחבות שפורטו לעיל, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו