השאלה המתעוררת בעתירת אסיר זו היא האם יש להתיר לעותר, אסיר עולם לא קצוב, לפרסם ריאיון מצולם בו הוא טוען לחפותו.
יוצרת ובימאית התוכנית, גב' לימור פנחסוב (להלן: גב' פנחסוב), המשיכה לעסוק בעיניינו של העותר ובשנת 2021 פירסמה שני פרקים בתכנית טלויזיה אחרת, בשם "ספק סביר", המשודרת בערוץ "כאן 11" (להלן: התכנית), שעסקו במשפטו של העותר ובעיקר בפעולותיו של אותו מדובב.
בהקשר הספציפי של חופש הביטוי של אסירים נפסק בהילכת גולן (שהתירה, בדעת רוב, לאסיר לפרסם טור פרי עטו בעתון), אף זאת:
"לנוכח חשיבותו ומרכזיותו של חופש הביטוי, לרוב אין נוטים להגבילו אלא על יסוד היסתברות ברמה של "ודאות קרובה" שמימוש הזכות עלול לגרום נזק ממשי לאנטרס חיוני של המדינה והציבור.
אוסר על פירסום של דבריו של אסיר לאמצעי תיקשורת בשידור חי.
מתקין פקודת הנציבות ראה לנגד עיניו מקרים בהם ניתן יהיה לאשר לאסיר פירסום בדרך אחרת, שאינה בכתב.
ועוד ייאמר כי גם לאחר שנתקבל הריאיון המצולם אצל המשיבים, נימנעו הם מליזום פניה נוספת לנפגעי העבירה, לעדכנם בדבר תכני הריאיון המצולם ולהציע להם לצפות בו. רק במסגרת הדיון ביום 27.4.2023 עתרו הם לראשונה לאפשר להם להזמין את נפגעי העבירה לצורך הצגת הריאיון המצולם בפניהם.
...
בנסיבות אלה באתי לכלל מסקנה כי העתירה בשלה להכרעה, ואין עוד מקום להמתין להתייחסות נוספת של משפחת המנוח.
סבורני כי האיזון הנאות במקרה זה בין חופש הביטוי של העותר הטוען לחפותו וזכות הציבור לדעת, לבין הפגיעה ברגשות משפחת הנרצח, בוודאי בשים לב למידת ההסתברות הנדרשת בפסיקה להוכחת פגיעה באינטרס חשוב הנוגד את הגשמת חופש הביטוי של העותר, יהיה שידור הריאיון המצולם, או כל חלק ממנו, תוך השמטת כל הקטעים העוסקים בנרצח ובבני משפחתו.
באתי לכלל מסקנה כי בסרבם קטיגורית על שידור הריאיון המצולם לא שקלו המשיבים כהלכה את מכלול השיקולים שעמדו לפניהם, כפי שהוצגו לעיל, לרבות השיקול המופיע בסעיף 5.