לחלופין, מבקש ב"כ העותר להורות למשיב להשיב לעותר את אזרחותו הישראלית בהתאם לנוהל מס' 4.6.0001 שכותרתו: "נוהל השבת אזרחות", אשר גובש בשעתו בעקבות בג"צ 2271/98 דוניה עאבד נ' שר הפנים (27.8.2001) (להלן: נוהל השבת אזרחות או: נוהל דוניה עאבד או: הנוהל).
בהקשר זה, צוין לפרוטוקול מפי כב' השופט מזוז כי: "השאלה של השבת האזרחות כבר לא רלוואנטית. אם היום יש למישהו מהם איזו שהיא עילה לזיקה לישראל הוא צריך לפנות באופן עצמאי ולא להיתלות בסיפור של האימא משנת 1990...ניתנה לה [לאם] האפשרות למחזר את האזרחות. היא החזירה את האזרחות בשנת 2000. ניתנה לילדים אפשרות להחזיר את האזרחות. הם לא עמדו בזה. הודיעו להם בשנת 2007 שהם לא עמדו בכך". כב' השופט דנציגר הוסיף והעיר לפרוטוקול: "על סמך מה אפשר לעשות היום את מה שאדוני מצפה בחציון הרלבנטי של 2006? השיהוי לא רק מקשה על המשיבים להיתמודד עם טענות שיעלו בבדיקה כזו, הוא מקשה על שולחיך למסור מידע בדוק" (מש/5).
...
במסגרת התגובה המקדמית, עתר המשיב לדחות את העתירה על הסף, וניתנה לב"כ העותר אפשרות להגיב על כך. לאחר שעיינתי במכלול החומר שהוגש, אני סבורה כי דין העתירה להידחות על הסף ואף לגופה.
נוכח קיומו של מכתב כאמור, ובהעדר כל ראיה אחרת מצד העותר, אני סבורה כי לא נסתרה חזקת התקינות המנהלית לכך שביטול האזרחות של האם ושל בנה העותר (שהיה אז קטין כבן שנתיים) נעשה כדין על-סמך ויתורה המלא של האם.
המסקנה לפיה חזקת התקינות המנהלית לא נסתרה בנסיבות המקרה דנן, מתבקשת גם נוכח השיהוי הכבד בהגשת העתירה, שמקשה מאד להתחקות אחר אירועים שהתרחשו לפני כ- 30 שנים כמוסבר לעיל.
אשר על כן, ונוכח מכלול הטעמים שפורטו, העתירה נדחית על הסף, ומעבר לנדרש היא נדחית גם לגופה.