מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת אזרחית ישראלית לאיחוד משפחה עם בעלה תושב עזה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2008 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המשיב, הנותן תשובה חיובית לשאלה זו, מסרב בשל כך לדון בבקשת העותרת 1 (להלן – העותרת), תושבת קבע בישראל, לאיחוד משפחות עם בעלה-העותר.
כמו כן, העותר לא נרשם במירשם האוכלוסין של האיזור ולא קיבל תעודת זהות מטעם המינהל האזרחי או הרשות הפלסטינית.
הבעל נכנס לעזה ממצרים בחודש יוני 1996 והתגורר שם עד שעבר (שלא כדין) בחודש מאי 1999 ליישוב רהט, בו התגורר (גם כן שלא כדין) עד לנישואיו לעותרת בחודש פברואר 2002, ובו המשיך להתגורר לאחר מכן.
...
אשר על כן יש לדחות את העתירה ולקבוע כי חוק הוראת השעה חל על העותר.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לכלל האמור נקבעו מספר חריגים, וביניהם – סעיף 3 לחוק, הקובע חריגים לכלל, במסגרת בקשה לאיחוד מישפחות, בכפוף למיגבלות גיל; סעיף 3א לחוק הקובע חריג נוסף לגבי קטינים, בהתאם לגילם; סעיף 3א1 לחוק מקנה לשר הפנים סמכות להעניק מעמד לתושב איזור אשר בן משפחתו שוהה בישראל, זאת מטעמים הומנטאריים; וסעיף 3ג אף מאפשר לשר הפנים להעניק מעמד לתושב איזור מטעמים של תרומה לאנטרס חיוני של המדינה – "... בפעולה של ממש לקידום הבטחון, הכלכלה או עניין חשוב אחר של המדינה". סעיף 3ד לחוק, שהתווסף בתיקון משנת 2005, קובע סייג למקרים החריגים האמורים המאפשרים מתן מעמד, ומורה כדלהלן: "לא יינתן היתר לשהייה בישראל או רישיון לישיבה בישראל, לתושב איזור, לפי סעיפים 3, 3א1, 3א(2), 3ב(2) ו-(3) ו-4(2), ולא יינתן רישיון לישיבה בישראל לכל מבקש אחר שאינו תושב איזור, אם קבע שר הפנים או מפקד האיזור, לפי העניין, בהתאם לחוות-דעת מאת גורמי הבטחון המוסמכים, כי תושב האיזור או המבקש האחר או בן משפחתם עלולים להוות סיכון בטחוני למדינת ישראל". במסגרת תיקון משנת 2007 הוספה הסיפא לסעיף 3ד, כדלהלן: "רשאי שר הפנים לקבוע כי תושב האיזור או המבקש האחר עלולים להוות סיכון בטחוני למדינת ישראל, בין-השאר על סמך חוות-דעת מאת גורמי הבטחון המוסמכים ולפיה במדינת מושבו או באיזור מגוריו של תושב האיזור או המבקש האחר מתבצעת פעילות העלולה לסכן את בטחון מדינת ישראל או אזרחיה". ביום 15.6.08, התקבלה החלטת ממשלה 3598 בזיקה לסעיף 3ד לחוק, זאת עקב מצב העוינות בין רצועת עזה לבין מדינת ישראל מאז עליית ארגון החמאס לשלטון ברצועה.
טיעוני המערערת באשר לנסיבות מגוריה בעזה במהלך שנות ה-90, מציינת המערערת, כי לא העתיקה את מרכז חייה לעזה לתקופה רצופה של שבע שנים; כי תקופות המגורים בעזה עד לשנת 1994 לא עלו על חודשים ספורים, לסירוגין, שבמהלכם גם הייתה חוזרת עם ילדיה לבית הוריה בירושלים, עת היו המעברים בין רצועת עזה למדינת ישראל פתוחים; כי לאחר חטיפת בעלה את ילדיה לעזה בשנת 1994 נאלצה להתגורר עם ילדיה בעזה מחודש נובמבר 1994 ועד לשנת 1997, כאשר בתקופה זו של כשלוש שנים לא היה באפשרותה לצאת מעזה יחד עם ילדיה; כי בשנת 1997 הצליחה לברוח מעזה ומבעלה עם ילדיה והגיעה ברגל למחסום ארז; כי משנת 1997 התגוררה ברהט ובבאר-שבע; כי בחודש יולי 1998 התגרשה מבעלה הראשון בבית-הדין השרעי בבאר-שבע; כי בשנת 2000 נישאה לבעלה השני וכעבור שנתיים נולדה בתם המשותפת; וכי עד היום היא מתגוררת עם כל ילדיה ברהט, כאשר כל בני משפחתה הִנם תושבי מזרח ירושלים ובעלי מעמד תושב קבע, וכאשר בעלה ובִתה הם אזרחי ישראל.
על-כן גרסה המערערת, כי הואיל ולא העתיקה את מרכז חייה לרצועת עזה לתקופה העולה על שבע שנים, והיות שרישומה במירשם איזור רצועת עזה נעשה שלא על-פי בקשתה אלא ביוזמת אחרים – בין בעלה ובין רשויות מדינת ישראל, הרי שטעה בית-הדין לעררים משדחה את הערר שבו עתרה להשבת מעמד תושבות הקבע שנשלל ממנה.
...
בעניין "המניעה הנורמטיבית", דעתי שונה מזו של בית-הדין לעררים; וסבורני, כי לא היה מקום לדחות את בקשתה של המערערת על הסף, והיה על המשיב לדון בבקשות להשבת מעמד התושבות לגופן – הן בקשתה לבטל את ההחלטה משנת 1998 בדבר פקיעת מעמד התושבות, היות שלטענתה לא העתיקה את מרכז חייה מישראל לאזור רצועת עזה לתקופה העולה על שבע שנים; והן הבקשה החלופית להשבת התושבות מכוח נוהל שרנסקי.
התוצאה על-יסוד האמור לעיל הערעור מתקבל, במובן זה שפסק-דינו של בית הדין לעררים שדחה את הערר על הסף, מבוטל; ובקשותיה של המערערת תידונה ותוכרעה לגופן על-ידי המשיב אגב הכרעה בכל המחלוקות – הן הבקשה לבטל את ההחלטה משנת 1998 בדבר פקיעת מעמד התושבות, לנוכח טענותיה של המערערת שלא העתיקה את מרכז חייה מישראל לאזור רצועת עזה לתקופה העולה על שבע שנים, והן הבקשה החלופית להשבת התושבות.
המשיבים ישלמו למערערת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪ כערכו של סכום זה היום, וכן ישלמו לה את סכום אגרת הערעור, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום תשלום האגרה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

פסק דין בעתירה (מתוקנת) לפיה נתבקש בית המשפט להורות למשיב 2 [להלן – "המשיב"] להעניק לעותרת 1 [להלן - "העותרת"] שנסיבותיה יפורטו, אשרת ישיבת אירעי בישראל [א/5]; העותר 2 – בעלה של העותרת; העותרים 3 – 8, ילדיהם המשותפים, וכולם, מלבד העותרת עצמה – אזרחי ישראל.
העותרת – מוצאה מרצועת עזה; שוהה היא בישראל מזה שנים ארוכות על פי היתרי מת"ק אשר ניתנו לה מכוח איחוד מישפחות.
החלטה זו ניתנה כחריג להחלטת הממשלה מספר 3598 משנת 2008 הקובעת, כי רצועת עזה מוכרזת כמקום בו מתקיימת פעילות עוינת כנגד אזרחי ותושבי מדינת ישראל וכי הוראת השעה לא תחול בעיניינם.
...
ולאחר כל זאת, אחזור ואבהיר שמסור מלוא שיקול הדעת, בסופו של דבר, למשיב.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2004 בעליון נפסק כדקלמן:

העותרת 2 היא אזרחית ישראל והעותר 1 הוא תושב השטחים.
בשנת 1996 הגישה העותרת בקשה לאיחוד מישפחות עבור העותר 1, בעלה, ובשנת 1998 ניתנה לעותר רשות מגורים בישראל לתקופה מוגבלת.
בשנת 2001 ניכנס העותר לרצועת עזה ומאז שוהה הוא באותו איזור.
במועד כלשהוא לאחר החלטת הממשלה מיום 12.5.02 - זו החלטה שלפיה הוקפא הטיפול בהחלטות לאיחוד מישפחות עד לגיבושה של מדינות חדשה - פנתה העותרת על-פה ללשכת מינהל האוכלוסין בבאר שבע וביקשה לחדש את הטיפול בבקשתה לאיחוד מישפחות עם בעלה.
...
העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטה זו, נדחתה בקשת העותרת 1, גב' עפאף אבו חמדה, לאיחוד מישפחות עם בעלה, העותר מס' 2, מר גריב אבו חמדה – שהם יחדיו הוריה של העותרת מס' 3.
רקע רלבאנטי העותרת היא אזרחית ישראל, ילידת 1966.
אכן, תנאי מתנאי סעיף 3ד – שהוא הוראה מצמצמת למספר סעיפים "מתירים" שבחוק כנגד האיסור הכללי הקבוע בסעיף 2 שבו – הוא קיומה של "חוות דעת מאת גורמי הביטחון המוסמכים, כי תושב האיזור או המבקש האחר או בן משפחתם עלולים להוות סיכון ביטחוני למדינת ישראל". גם סיפת הסעיף, המאפשרת קביעה כאמור בשל מושבו או אזור מגוריו של תושב האיזור או המבקש האחר, דורשת "חוות דעת מאת גורמי הביטחון המוסמכים" שעל פיה – "במדינת מושבו או באיזור מגוריו של תושב האיזור או המבקש האחר מתבצעת פעילות העלולה לסכן את בטחון מדינת ישראל או אזרחיה". החלטת הממשלה 3598 התקבלה – לפי האמור בה – "בהתאם לסעיף 3ד לחוק ועל בסיס חוות דעת גורמי הבטחון המוסמכים לקבוע כי רצועת עזה הנה איזור בו מתבצעת פעילות העלולה לסכן את בטחון מדינת ישראל ואזרחיה...". אולם בנסיבות המקרה שלפניי, אין זו חוות הדעת היחידה של גורמי הבטחון המוסמכים הנוגעת לעותר.
...
אלא שלפי הנטען בעתירה, בהתייצב העותרים ביום 14.11.2010 בלשכת המשיב, עוד טרם ניתן האישור לעותרים, הוחלט שלא להיעתר לבקשה.
למעשה עלתה מן התשובה המסקנה ההפוכה.
במצב דברים זה, אין מנוס בנסיבות המקרה מביטול החלטת המשיב בעניינו של העותר והשבת העניין להחלטה חדשה שתתקבל תוך התייחסות למשמעותה של חוות הדעת הפרטנית העדכנית והסותרת של גורמי הביטחון המוסמכים בכל הקשור בעותר עצמו, ושקילה מחדש של הסירוב לבקשתו.
התוצאה התוצאה היא אפוא, כי העתירה מתקבלת בחלקה במובן זה, שהחלטת המשיב מיום 12.12.2010 שדחתה את בקשתו, מבוטלת והעניין מושב למשיב לשם קבלת החלטה חדשה כפי האמור בסעיף 21 שלעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו