לפיכך, עותרת התובעת לחייב את הנתבעת לשלם לה תוספת מעונות בסך 317 ₪ לחודש עבור 28 חודשים, בין 8/2013 ועד 12/2015, בסך כולל של 8,876 ₪ וכן דמי ביגוד בסך 1,506 ₪ לשנה עבור 2 שנים ובסה"כ 3,012 ₪.
סעיף 11 לחוק חינוך ממלכתי, תשי"ג-1953 קובע כך:
"השר רשאי לקבוע, בתקנות, סדרים ותנאים להכרזת מוסדות לא רישמיים כמוסדות חינוך מוכרים, להנהגת תכנית היסוד בהם, להנהלתם, לפיקוח עליהם ולתמיכת המדינה בתקציביהם, אם השר יחליט על התמיכה ובמידה שיחליט".
מתוקף סמכותו זו התקין השר את התקנות, כאשר התקנה הרלוואנטית לענייננו היא תקנה 3(א)(6) (כפי שאף תכונה מכאן ואילך).
בפסק הדין בעיניין עמרני (עע (ארצי) 28650-11-17 עמותת בני ציון נ' שלומית עמרני, 2.2.2020, לעיל ולהלן – עניין עמרני), נקבע ביחס לתקנה 3(א)(6), כי:
"...על פני הדברים, במישור הרגולטורי מגשימה התקנה תכלית ראויה. חינוך הנו ערך שלא ניתן להפריז בחשיבותו, ולכן מוסדות החינוך המוכרים שאינם רישמיים הם במהותם גופים דו מהותיים המאוגדים במשפט הפרטי והמעניקים שירות צבורי רם חשיבות ומעלה. התקנה מיוסדת על התפישה שקיימת זיקת גומלין בין תנאי ההעסקה של העובדים לבין איכות השרות הניתן, ולכן השוואת תנאי ההעסקה של העובדים במוסדות המוכרים לעובדי המוסדות הרישמיים היא אחת הערובות להבטחת איכות החינוך במוסדות המוכרים...."
יחד עם זאת נקבע שם כי "על פי לשון תקנה 3(א)(6) לתקנות זו חלה על "משכורת". מכאן כי הסעד מכוחה של חובת ההשוואה מצריך פרשנותו של רכיב זה ביחס לזכות נתבעת".
אין בידינו לקבל עמדתה זו של הנתבעת, משני טעמים: הראשון והעיקרי שבהם - הנתבעת אינה רשאית לקבל ביד אחת את תיקצוב משרד החינוך בגין תוספות אלו ואילו ביד האחרת לא לשלמו לסייעות, בטענה שאין מדובר ברכיב שכר בר השוואה.
מכל מקום, גם אם היה בסיס ראייתי לטענה, לא היה בו כדי להעלות או להוריד לענייננו – הנתבעת אינה "צנור תשלום" לסייעות המועסקות בגני הילדים שלה ולכן אין הכרח – לצורך העניין שבפנינו – שהתובעת תוכיח שכל סכום שמשולם לה על ידי הנתבעת מכוסה בתקצוב משרד החינוך.
...
אין בידינו לקבל את טענת הנתבעת בעניין זה. אמנם מדובר בזכויות נלווית לשכר, אלא שבניגוד לחופשת שבתון, בה דן פסק הדין אליו מפנה הנתבעת, שתי הזכויות הנדונות בפנינו הינן בגדר החזרי הוצאות שהזכות להן קבועה כסכום ולא כמימוש בפועל, כפי שפורט במקורות הזכות לעיל.
לפיכך – הטענה כי מדובר בזכויות שלא ניתן לתבוע אחר סיום העבודה, נדחית.
סוף דבר
על יסוד כלל האמור לעיל, אנו משלימים בזאת את פסק הדין החלקי ומורים כי בנוסף לאמור בו על הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 ימים מהיום את הסכומים הבאים:
קצובת ביגוד בסך 2,252 ₪, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.7.2014 ועד התשלום בפועל.