מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירות אסירים בדבר הפסקת טיפול בריטלין בשב"ס

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק הדין נדחתה עתירת אסיר, שעניינה בהסרת סיווגו כ"טעון הגנה" ושילובו במסגרת טיפולית לעברייני מין בבית סוהר "חרמון". רקע עובדתי המבקש, יליד שנת 1996, נדון על ידי בית המשפט המחוזי בבאר שבע בשבתו כבית משפט לנוער לחמש שנות מאסר בפועל החל מיום מעצרו (6.7.2015), בגין עבירות מין שביצע בשני קטינים (גזר הדין ב-תפ"ח 40602-07-15 ניתן ביום 27.6.2016); בנוסף הושת על המבקש מאסר על תנאי ופצוי למתלוננים.
ועוד נטען, כי חרף העובדה שעל פי חוו"ד מב"ן סובל המבקש מהפרעת קשב ורכוז, רשויות הכלא החליטו להפסיק את הטיפול התרופתי שקבל בשל הפרעה זו (ריטלין) – ועל כן מצבו הנפשי בהיבט זה לא צפוי להשתפר, ומשכך ועל פי אמות המידה שנקבעו בחוו"ד מב"ן, לא יעלה בידו להישתלב בטיפול ייעודי גם בעתיד.
בנסיבות אלה, וכל עוד הערכתם של הגורמים המקצועיים בועדה עומדת בעינה, אין די ברצונו של המבקש לעבור לאגף הטיפולי בבית סוהר חרמון כדי להצדיק את שינוי הסווג; והדברים אף נקבעו באופן מפורש בהוראות הפקודה שכבר צוטטו לעיל: "ככלל, לא יתבצע שינוי בהגדרת אסיר טעון הגנה כל עוד קיים מידע מודיעיני מבוסס כי נשקפת סכנה לחייו, גם אם האסיר יצהיר כי אינו טעון הגנה, וכי הוא מוכן לשאת בסיכון הנובע מביטול הגדרתו כטעון הגנה" (סעיף ה.7.
...
למעלה מן הצורך התייחסתי לטענות המבקש גם לגופן, והגעתי לכלל דעה שבשלב זה לא נפל כל פגם בהחלטות הגורמים המקצועיים במב"ן בנוגע לשילובו של המבקש בטיפול, וגם לא בהחלטת ועדת טעוני הגנה בנוגע לסיווגו של המבקש כטעון הגנה.
משכך, דינה של בקשת רשות הערעור היא להידחות.
התוצאה היא שבקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

במהלך התקופה הרלוואנטית מסרה הנאשמת לאסירה בקבוק בושם בעת שיעבדה במיתחם הכלא בידיעה כי המעשה אסור על פי נהלי השב"ס. עלפי המתואר באישום השלישי (האישום השני נמחק), עובר ליום 18.12.12, ביקשה האסירה מהנאשמת להעביר אליה טבליות ריטלין, בעוד שבפועל התכוונה להחדיר לכלא באמצעות הנאשמת סמים מסוכנים.
שירות המבחן התרשם כי הנאשמת זקוקה לטפול כדי להעלות מודעות לקשיים הרגשיים ועל מנת להפחית סיכון לעבריינות חוזרת.
על כן עתר ב"כ הנאשמת להמנע מהרשעת הנאשמת ולהטיל עליה צו של"צ. דיון בשאלת ביטול הרשעה בסוגיית ההרשעה או אי הרשעה קבע בית-המשפט העליון ברע"פ 54/15 פלוני נ' מדינת ישראל (26.1.15) את הדברים הבאים: "האפשרות הנתונה לבית המשפט להמנע מהרשעתו של נאשם שביצע עבירה, מעוגנת בסעיף71א(ב) לחוק העונשין, והיא מהוה חריג לכלל, לפיו משהוכח ביצועה של עבירה יש להרשיע את הנאשם. במילים אחרות, תוצאה של המנעות מהרשעה, חרף הקביעה כי הנאשם ביצע את העבירה, היא תוצאה חריגה, השמורה למקרים מיוחדים ויוצאי דופן. שני תנאים מצטברים נקבעו, על מנת להמנע מהרשעה: "ראשית, על ההרשעה לפגוע פגיעה חמורה בשיקום הנאשם, ושנית, סוג העבירה מאפשר לוותר בנסיבות המקרה המסוים על ההרשעה בלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי הענישה האחרים" (ע"פ 2083/96 כתב נ' מדינת ישראל, פ"ד נב(3) 337 (1997), פסקה 7 לפסק-דינה של השופטת ד' דורנר).
הנאשמת, אשר שימשה כאשת סגל בבית הסוהר וכתוצאה מכך זכתה לאמון ולחופשיות בפעולותיה, ניצלה אמון זה. הנאשמת אשר ניהלה מערכת יחסים אינטימית עם אסירה, העבירה לה דברים בנגוד לכללי שירות בתי הסוהר, ואף ניסתה להחדיר עבורה סמים מסוג סבוטקס אל תוך כותלי הכלא.
בת"פ (ב"ש) 12241-02-10 מדינת ישראל נ' חיון (6.5.12), הורשע נאשם בעבירות של החזקת סם שלא לצריכה עצמית, הפסקת סם וניסיון להספקת סם. הנאשם עבד בחברה אשר סיפקה חומר גלם למפעל הממוקם בבית הסוהר והיה מורשה כניסה לבית הסוהר.
...
בנסיבות אלה סבורני כי הימנעות מהרשעה עלולה לפגוע בשיקולי הענישה האחרים.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשמת עונש מאסר שירוצה בעבודות שירות ברף הנמוך של המתחם לצד מאסר על תנאי, קנס ומבחן.
אני ער להמלצת שירות המבחן להטלת צו של"צ ואולם סבורני כי המלצת שירות המבחן אינה מאזנת כראוי בין שיקולי הענישה השונים.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים: חודשיים מאסר בפועל אשר ירוצו בעבודות שירות.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הרקע לעתירה וטענות הצדדים בתמצית: לפני עתירת העותר שהוגשה נגד החלטת המשיב בדבר הפסקה מנהלית של עבודות השרות וריצוי יתרת העונש במאסר בפועל בבית סוהר.
נטען כי העותר צעיר ללא עבר פלילי ואובחן מגיל צעיר כסובל מהפרעות קשב ורכוז, אולם בשל תופעות לוואי קשות הופסק הטיפול התרופתי בריטלין.
מצב החרום הביא להתקנת תקנות שעת חרום (נגיף הקורונה החדש) (חופשה מיוחדת לאסיר), התש"ף – 2020 (להלן: "תקנות שעת החרום"), אשר במסגרתן תוקן סעיף 36 לפקודת בתי הסוהר [נוסח חדש], תשל"ב – 1971 (להלן: "הפקודה"), כך שבהנתן תנאים מסוימים שנקבעו, ניתן יהיה לאשר הוצאת אסיר שיתרת מאסרו אינה עולה על 30 יום לחופשה מיוחדת לפרק זמן של עד 30 ימים אשר בסיומם הוא ישתחרר ממאסרו.
...
סבורני כי בנסיבות העניין יש להביא בחשבון מצב זה, גם בשל יתרת מאסרו הקצרה של העותר, אשר תאלץ אותו לשהות לאורך כל יתרת המאסר במקום המיועד למעברים ובתנאים קשים יחסית לאסירים שנשפטו ומרצים את עונשם, זאת אם יהיה עליו לרצות את יתרת עונשו במתקן כליאה.
על כן, בהצטבר כל הנסיבות המפורטות לעיל, סבורני כי יש ליתן לעותר הזדמנות נוספת אחרונה לרצות את עונשו בדרך של עבודות שירות.
לאור האמור לעיל, ובמידה רבה לפנים משורת הדין, הנני מורה על קבלת העתירה ומבטל את החלטת המשיב המורה על הפסקה מנהלית של עבודות השירות.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עניינם של העותרים וההחלטה להפסקת מתן הריטלין ומדיניות השב"ס בעיניין זה, עלו כבר במסגרת העתירה בעיניין אבו עאמר, שם נדונה עתירה של אסיר נגד החלטת שב"ס שלא לתת לו טפול בריטלין.
הטענה בדבר שינוי מדיניות מתן ריטלין לאסירים ותחולה רטרואקטיבית כאמור לעיל, העותרים קיבלו טפול בריטלין לאורך תקופה, ואולם לאור שינוי המדיניות, הופסק הטיפול בריטלין לעותרים.
...
טיעוני הצדדים לטענת ב"כ העותרים, עו"ד רלי אבישר רווה, דינן של העתירות להשבת הטיפול בריטלין להתקבל, כאשר החלטת הגורם המוסמך בשירות בתי הסוהר, אינה סבירה כלל ועיקר ומחייבת את התערבותו של בית המשפט.
אני מקבל את הטענה כי לא הוכח שהעותר 3 הבריח את הכדורים או עשה בהם שימוש לרעה (כגון סחר בכדורים).
סוף דבר אשר על-כן, אני מורה כדלקמן: אני דוחה את שלוש העתירות בכל הנוגע להחלטות שהתקבלו בעניינם.
בהתאם להסכמתה של רע"ן פסיכיאטריה בשב"ס, אני מורה כי רע"ן פסיכיאטריה תעביר לבית המשפט, באמצעות ב"כ המשיב, בעוד שנה, הודעת עדכון שבה תפרט כמה אסירים פנו בבקשה לקבל ריטלין במהלך השנה, וכמה מתוכם קיבלו ריטלין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2012 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בראשון לציון ת"פ 22176-05-11 מדינת ישראל נ' באסה(אסיר) 10 מאי 2012 22206-05-11 בפני כב' השופטת שירלי דקל נוה המאשימה מדינת ישראל הנאשם גיל באסה <#1#> נוכחים: ב"כ המאשימה עו"ד אירית גלר הנאשם וב"כ עו"ד עקרבי פרוטוקול
הנאשם: אני מסכים לריצוי מאסר בדרך של עבודות שירות, ומסכים למסור בדיקות שתן נקיות משרידי סם ככל שאדרש ואשמע לכל הוראות הממונה על עבודות השרות בשב"ס. <#3#> גזר דין כתב האישום לפי עובדות כתב האישום המתוקן, בתאריך 10.5.11, ערב יום העצמאות, סמוך לשעה 02:30, ב"אמפי" בראשון לציון, ניגשו הנאשם ושני קטינים נוספים, כשהם תחת השפעת משקאות משכרים, אל המתלונן, ששמש באותה עת כרוכל בדוכן.
הנאשם הישתתף בקבוצה המתנהלת בשירות המבחן לנאשמים הנמצאים במעצר בית, הגיע בקביעות לפגישות, שיתף בכך שבגיל צעיר אובחן כסובל מבעיות קשב ורכוז וטופל ברטלין, ובאשר לקשייו להתמיד בתיפקוד תקין ונורמטיבי לאורך זמן, ונטייתו לפרוץ גבולות.
לאור האמור, המליץ שירות המבחן להרשיע את הנאשם, להעמידו במבחן למשך שנה, ולהטיל עליו 200 שעות של"צ. שירות המבחן סבור כי ענישה בדרך זו תעביר מסר לנאשם בדבר חומרת היתנהגותו והצורך לכפר עליה בדרך של תרומה לזולת, ותחזקו על כוחותיו ונכונותו לפעול לשינוי ולקחת חלק פעיל בטיפול.
ב"כ הנאשם טען כי העונש לו עתרה המאשימה הוא עונש לא ראוי ולא מידתי, ואין זה ראוי להשית על נאשם צעיר לימים, שמעולם לא ריצה מאסר בפועל, ונרתם להליך טפולי שקומי והתסקירים שהוגשו בעיניינו היו חיוביים עונש כזה.
לאחר ששקלתי את כלל הנסיבות לחומרא ולקולא, את כל טענות הצדדים כפי שפורטו לעיל, ובהסתמך על הראיות לעונש ועל הפסיקה, החלטתי כי יש לנקוט בדרך הביניים, ולהשית על הנאשם עונש משולב שיכלול מאסר, אך לא מאחורי סורג ובריח, אלא בדרך של עבודות שרות.
...
החלטתי להורות כי עונש המאסר בפועל יועמד על חמישה חודשים, וירוצה בעבודות שירות בהתאם לאמור בחוות דעתו של הממונה על עבודות השירות, וזאת גם בהתחשב בימי המעצר שריצה הנאשם ואת התקופה בה שהה בתנאים מגבילים.
סוף דבר לאור האמור לעיל, ולאחר ששקלתי את מכלול שיקולי הענישה לקולא ולחומרא, אל מול נסיבותיו של הנאשם, אני גוזרת עליו את העונשים, כדלקמן: 5 חודשי מאסר אשר ירוצו בעבודות שרות החל מיום 20/6/2012 במשך חמישה ימים בשבוע, 8.5 שעות עבודה יומיות, בפתחון לב לישנסקי 9 ראשל"צ. בערבי חג וחול המועד הנאשם יועסק במקום העבודה וגם אם לא עבד באותו יום, בין אם מסיבותיו ובין אם בגלל שהמקום סגור, יחויב ביום עבודה מלא.
<#5#> החלטה לבקשת הנאשם, אני מורה כי הקנס והפיצוי שהופקדו בהליך המ"ת יקוזזו לטובת הקנס והפיצוי שהוטלו עליו, והיתרה תושב למפקיד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו