עניינה של עתירה זאת בהחלטת ועדת ההשגה לזרים בירושלים מיום 24.4.14, לדחות השגה שהגישו העותרים על החלטת רשות האוכלוסין מיום 28.8.12 (שערר פנימי עליה נדחה על ידי הרשות ביום 19.12.12) בה סורבה בקשתם לאיחוד מישפחות מהטעם שעותר 1 (להלן – העותר) מקיים במשך שנים רבות אורח חיים פוליגאמי עם שתי נשותיו: עם אישתו השנייה, גב' סנא עוודאללה (להלן – סנא), לה נישא בשנת 1986 לאחר שהתגרש מאישתו הראשונה וממנה נולדו לו ארבעה ילדים; ועם עותרת 2 (להלן – העותרת), לה נישא בשנת 2003 וממנה נולדו לו שני ילדים.
פועל יוצא מכך הוא שבבואו להכריע בבקשה לאיחוד מישפחות (להבדיל, למשל, מבקשה לשינוי רישום במירשם האוכלוסין) משרד הפנים אינו חייב לענות אמן אחר כל תעודת גירושין תקפה המוצגת בפניו, אלא שמורה לו הזכות לחקור ולדרוש אחר טיב מערכת היחסים המתקיימת בפועל בין המתגרשים, ולקבוע כי טענת הגירושין – חרף אישורם על ידי הערכאה המוסמכת ותוקפם הנובע מכך לצורך דיני המעמד האישי – "נסתרה ברמת הראיות המנהליות" (עע"מ 3658/06, לעיל).
ממילא אין למצוא חוסר סבירות בסרוב משרד הפנים ליתן מעמד בישראל מכוחם של נישואין שהיו אסורים בשעת עריכתם, גם אם אותם נישואין הוכשרו בדיעבד ולאחר מעשה.
בפני משרד הפנים נימצאו מספר נתונים שאיפשרו לו לקבוע כי מדובר בגירושין למראית עין שמאחוריהם לא עומד נתוק אמיתי של הקשר: ראשית, העותר מאפשר לסנא להתגורר ללא תמורה בדירה השייכת לאביו וממוקמת באותו בנין בו מתגורר העותר, ואף נושא לבדו בתשלום הוצאות אחזקת הדירה.
...
בית הדין ציין בהחלטתו כי "כתוצאה מחילוקי דעות וריבים ביניהם מזה תקופה ארוכה, מגוריהם בבתים שונים, וכישלונות נמשכים לשלום בית, נמצא כי פירוד מוטב להם לסיום המחלוקות הקיימות ביניהם".
למרות התוקף הרטרואקטיבי שנתן בית הדין השרעי לגירושי העותר וסנא למועד הקודם לנישואי העותר לעותרת, הגיעה רשות האוכלוסין, לאחר חקירות ודרישות שערכה, למסקנה כי גירושין אלו נערכו למראית עין בלבד, וכי העותר מוסיף ומנהל חיים משותפים עם סנא לצד חייו המשותפים עם העותרת.
על יסוד מכלול עובדות אלו הגיעה רשות האוכלוסין לכלל מסקנה כי העותר מנהל שנים רבות חיים משותפים פוליגאמיים עם סנא ועם העותרת.
דין העתירה להידחות.
העתירה נדחית.