מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד קיזוז תקציב בית ספר יסודי לבנות בירושלים

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 5913-03-14 עמותת "תורה והוראה" נ' משרד החינוך בפני כב' השופטת נאוה בן אור העותרת עמותת "תורה והוראה" על ידי ב"כ עו"ד יעל טישלר המשיב משרד החינוך באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי), עו"ד יעל רוד סליטן פסק דין
העתירה העותרת היא עמותה, המפעילה ברישיון בית ספר יסודי ושלושה גני ילדים, המוכרים על ידי המשיב.
במקום זה יש לומר, כי הנוהל גובש על רקע הערותיי במהלך הדיון, ולפיהן מתחייבת הבנייה של שיקול הדעת באשר להצבת הדרישה להשבה כלפי מוסדות חינוך, שביקורת שכר אצלם העלתה כי שכרם של עובדי ההוראה משולם בחסר.
העותרת סבורה, כי המשיב משולל סמכות לידרוש ממנה השבה של הפרשים המגיעים לעובדי ההוראה שלה וסמכותו מוגבלת לקזוז בלבד, מכוח חוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985 ובהתאם לתקנות חינוך ממלכתי (מוסדות מוכרים), התשי"ד-1953 (ולהלן: תקנות מוסדות מוכרים).
...
לטענת ב"כ המשיב, בנסיבות אלה דין העתירה להידחות, שכן ההחלטה לקזז מתקציבה השוטף של העותרת אותם סכומים שהיא נותרה חייבת, ניתנה על רקע ליקויים חמורים ומתמשכים שנמצאו בהתנהלותה בכל הנוגע לתשלום שכרם של עובדיה ולהפרשה לזכויות סוציאליות לטובתם.
דיון והכרעה דין העתירה להידחות.
גם הטענה לפיה עד שנפסק מה שנפסק בעניין בוסי לא חלה על העותרת החובה להשוות את תנאי השכר של עובדיה לתנאי השכר של עובדי הוראה במערכת החינוך הרשמית אינה מקובלת עלי.
נוכח האמור לעיל, החלטתי לדחות את העתירה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 8472-08-17 דורון ואח' נ' עירית ירושלים ואח' תיק חצוני: העותרים מימי דורון ואח' ע"י י' חביליו, עו"ד; ב' קאופמן, עו"ד; ומ' דורון, עו"ד המשיבים .1 עריית ירושלים ע"י א' קידר, עו"ד, וע' שחם, עו"ד .2 בית הספר בית יעקב נווה בת שבע ע"י י' עשהאל, עו"ד וא' עולמי, עו"ד .3 מדינת ישראל ע"י ג' קרמר, עו"ד וס' אדיב, עו"ד, מפרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי) פסק דין
בהקשר זה עמד בית המשפט העליון על כך, שהיקף התיקצוב לרשתות נגזר מהקף הפעלתה של תכנית הליבה בבתי הספר של מרכז החינוך העצמאי, וקריטריונים נוספים.
מטיעוני המדינה עולה כי בתקופה בה הוקם המבנה ברחוב בלבן, הנוהג היה כי בתי הספר ניבנו על ידי המדינה, או על ידיה במשותף עם הרשות המקומית.
אפשרות ההיתחשבנות הכלכלית הקבועה בסעיפים 8-7 לנוהל טפול במבנים מתפנים, אם בדרך של קזוז מתקציבי הרשות המקומית ואם בדרך של הפעלת שטר משכנתה או מישכון עליו חתמה הרשות בעת קבלת תקציבי הפיתוח, ניתנת בדיעבד, כ"פדיון כפוי", במקרה בו הפרה הרשות המקומית את הוראות הנוהל.
לטענת העותרים מבנה שפ"ע אינו מתאים לילדים בגיל בית ספר יסודי, והוא מוזנח ולא בטיחותי.
לפי האמור במכתב זה, העתירה כנגד העברת בית הספר אינה על דעת ועד ההורים והגרעין התורני וב"כ העותרים אינו מייצג אותם בנושא.
...
עוד צוין במכתב כי ועד ההורים והגרעין התורני מקיימים תהליך הידברות ישיר עם עיריית ירושלים ומנח"י. לנוכח האמור, אין בידי לקבוע כי חלה על העירייה חובה להעניק זכות שימוע לעותרים או למי מהם בטרם קבלת ההחלטה, וכי חובה זו הופרה.
יתר טענות העותרים נדחות.
לפיכך, ובשים לב ללוחות הזמנים עד לפתיחת שנת הלימודים תשע"ט, העתירה מתקבלת באופן הבא: ההחלטה להקצות את המבנה ברחוב בלבן לנווה בת שבע בטלה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העותרת היא עמותה המפעילה בית ספר יסודי לבנות בירושלים.
בעתירה נטען, כי בעקבות ביקורת שנערכה לה, קבע המשיב כי יש לתקן את "פרופיל" בית הספר ולהעמידו על פרופיל נמוך יותר, עבור שנות הלימודים תשס"ט ותש"ע. לפיכך הורה חשב המשיב לקזז את הסכומים ששולמו ביתר מתקציב בית הספר.
...
ערעורה נדחה ברובו ביום 1.1.12, בכפוף לתיקון מסוים שהעמיד את פרופיל בית הספר על 6 במקום 5, ואת סכום הקזוז על כ-690,000 ₪, שינוכה ב-5 תשלומים שווים.
כך, במכתבו של רואה החשבון מטעם המשיב, מיום 28.2.12, אשר צורף לתשובתו של המשיב, נאמר מפורשות: "לבקשתכם, בדקתי שוב את הנתונים שהועברו אליכם באשר להיקפי המשרות של המורים בתש"ע וכן ההתייחסות למשרת אם. לא מצאתי כל טעות בהיקפי המשרות של המורים בתש"ע. הכל תואם את מה שביה"ס טען במצבת המורים ששלח". לעומת זאת, אין בידי לקבל את הנמקתו של המשיב ביחס לחישוב הדרגה והוותק של מי מהמורות, שלא נכללו בדווח המקורי של העותרת, ואשר אין חולק כי הועסקו על ידה בשנים מושא הביקורת.
העתירה מתקבלת, אפוא, באופן חלקי, במובן זה שעל המשיב לשוב ולבחון, במסגרת הערעור שהגישה העותרת על ממצאי הביקורת, את נתוני הוותק והדרגה של המורות שבמחלוקת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העותרת היא עמותה המפעילה בית ספר יסודי לבנות בירושלים.
בעתירה נטען, כי בעקבות ביקורת שנערכה לה, קבע המשיב כי יש לתקן את "פרופיל" בית הספר ולהעמידו על פרופיל נמוך יותר, עבור שנות הלימודים תשס"ט ותש"ע. לפיכך הורה חשב המשיב לקזז את הסכומים ששולמו ביתר מתקציב בית הספר.
...
ערעורה נדחה ברובו ביום 1.1.12, בכפוף לתיקון מסוים שהעמיד את פרופיל בית הספר על 6 במקום 5, ואת סכום הקיזוז על כ- 690,000 ₪, שינוכה ב- 5 תשלומים שווים.
כך, במכתבו של רואה החשבון מטעם המשיב, מיום 28.2.12, אשר צורף לתשובתו של המשיב, נאמר מפורשות: "לבקשתכם, בדקתי שוב את הנתונים שהועברו אליכם באשר להיקפי המשרות של המורים בתש"ע וכן ההתייחסות למשרת אם. לא מצאתי כל טעות בהיקפי המשרות של המורים בתש"ע. הכל תואם את מה שביה"ס טען במצבת המורים ששלח". לעומת זאת, אין בידי לקבל את הנמקתו של המשיב ביחס לחישוב הדרגה והוותק של מי מהמורות, שלא נכללו בדיווח המקורי של העותרת, ואשר אין חולק כי הועסקו על ידה בשנים מושא הביקורת.
העתירה מתקבלת, אפוא, באופן חלקי, במובן זה שעל המשיב לשוב ולבחון, במסגרת הערעור שהגישה העותרת על ממצאי הביקורת, את נתוני הוותק והדרגה של המורות שבמחלוקת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים בפני כב' השופט א' דראל, סגן נשיא 18 אפריל 2024 עת"מ 35109-03-24 חברת אלפורקאן אלחייריה נ' משרד החינוך בעיניין: חברת אלפורקאן אלחייריה בע"מ (חל"צ) ע"י עו"ד עמאד שוקרי העותרת משרד החינוך ע"י עו"ד שחל לומפ המשיב פסק דין
עתירה (ששית) שמגישה העותרת נגד המשיב, שעניינה תיקצוב מוסד חינוך, וחסימתו בשל אי תשלום שכר והפרשות כדין לעובדי ההוראה והעדר איתנות פינאנסית.
הלימודים במוסדות אלה נעשים בהתאם לתכנית הלבּה המאושרת על ידי המשיב, וכוללים בית ספר יסודי לבנים, בית ספר יסודי לבנות, גני ילדים ובית ספר תיכון.
על משרד החינוך לבחון מחדש את גובה הקזוז על סך 35,993 ₪ שהבעלות לא השיבה לשישה מעובדיה.
העותרת מציינת כי המשיב מבקש להביא לקריסת בית הספר, להתיש אותה, ואף עתה לאחר שהעותרת הוכיחה בעזרת חוות דעת של מומחה חצוני ובלתי תלוי, שזהותו אושרה על ידי המשיב, כי ביצעה השבה כימעט מלאה (96%), המשיב ממאן לאמת או לשלול את חוות הדעת ומתבצר בעמדתו שמנוגדת להסכם בין הצדדים בעת הדיון בעתירה הקודמת.
...
מכל מקום, המדובר בהתערבות בתהליך הבדיקה והבחינה ולא במסקנה תוך שנשמר למשיב שיקול דעתו באשר לתוצאות הבדיקה שתתקיים.
סיכום על יסוד האמור, העתירה מתקבלת בחלקה במובנים הבאים: לעותרת תינתן שהות של 15 יום לתקן את הליקויים שנמצאו, ולצד זאת רואה החשבון מטעמה יערוך בחינה נוספת באשר לכל העובדים מחדש, וזאת כדי לוודא ששולם לכל אחד מהם כל המגיע וכן שיקוימו ההוראות הקבועות בנהלים לעניין תשלום במסגרת פשרה.
נוכח כל האמור, לא ראיתי מקום לעשות צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו