מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד קיום ועדת תכנון וטיפול בשירותי הרווחה

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט ע' גרוסקופף: לפנינו עתירה נגד החלטת בית הדין הרבני הגדול מיום 17.3.2021, אשר דחתה ערעור על החלטת בית הדין הרבני האיזורי בחיפה (להלן: בית הדין האיזורי) מיום 23.10.2020.
התחלת תוכנית טפול בספטמבר 2020 על פי המתוה הנ"ל. קיום ועדה לתיכנון טפול אשר תעקוב אחר תוכנית הטיפול ומצב הילדים בכל הנוגע לקשר עם כל אחד מהוריהם.
לאחר הגשת העתירה שלפנינו, הוגש ביום 7.4.2021 עידכון לבית הדין האיזורי מטעם שירותי הרווחה, בו הומלץ לקיים ועדת תסקירים נוספת במסגרתה "ידונו גורמי המיקצוע יחד עם הצדדים לגבי האפשרויות שעומדות בפני המשפחה". למחרת, ביום 8.4.2021 אישר בית הדין הרבני את ההמלצה לקיים ועדת תסקירים, וכן הורה לצדדים לשתף פעולה עם שירותי הרווחה.
...
במצב דברים זה, הפכה העתירה לכל הדעות תיאורטית, ודין הסוגיות העקרוניות שהיא מעוררת להידחות לעת מצוא.

בהליך ה"ט (ה"ט) שהוגש בשנת 2019 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

והבריאותי של הנתבעת אשר עלולה לסכן את הילדים או לא יתאפשר לה לטפל בהם או לגדלם, הרי שיוכל כל צד לעתור בהתאם לבית המשפט לשינוי המשמורת וחלוקת זמני השהייה" לאחר אישור ההסכם, לא שבו הצדדים לבית המשפט למשך כשנתיים וחצי – עד לאחרונה.
: ההליך השני - בקשת האב לצוו הגנה מפני האם בחודש יולי ביום 11/7/19 מגיש האב בקשת צו הגנה במסגרת ה"ט 28057-07-19 ועתר להרחיק האם ממנו ומאשתו ולאסור עליה להסית הילדים כנגדם.
עוד דווח על קיומה של ועדת תיכנון טפול בעקבות צו ההגנה הראשון.
צוין כי האם נימצאת במעקב של בריאות הנפש ובטיפול של מרכז לנפגעות תקיפה מינית, הדיווחים מהגנים אודות הילדים הנם חיוביים ועל כן המלצות ועדת תיכנון טפול היו כי יש להמשיך בטיפולים אלה, להמשיך את מעקב שירותי הרווחה אודות הילדים תוך 6 חודשים, מתן הדרכה להורים בעל"מ ובמידה ותהיה החמרה במצב הילדים תיעשה פניה של העו"ס לחוק הנוער לבית המשפט להכריז עליהם כנזקקים.
...
₪ אני מחייב את האם בהוצאות משפט לטובת אוצר המדינה בסך 24.5.
באם כל האמור לעיל לא יסייע לשיפור מידי במצב הילדים ובהתנהלות האם, תשקול העו"ס לחוק הנוער נקיטת הליכי נזקקות ותשקול העו"ס לסדרי דין להגביל הקשר של האם עם הילדים לקשר עם פיקוח בלבד.
אני מורה על המצאת פסק הדין לפרקליטות מחוז צפון שתשקול מתן היתר לחקירה מתאימה בהתאם להנחיה 2.5 .

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש עתר לבית משפט זה נגד משרד הרווחה והשירותים החברתיים (להלן: משרד הרווחה) בטענה כי יש להעביר את הטיפול בעיניינו ובעניין ילדיו מידי המועצה האזורית מנשה לידי אחת משלושת המועצות: המועצה האזורית עמק חפר, המועצה המקומית אליכין או המועצה האזורית לב השרון.
על החלטות ממונת ההשתייכויות הגיש המבקש ביום 2.9.2022 ערר לועדת הערר האזורית במחוז תל אביב והמרכז שפועלת מכוח סעיף 2 לחוק שירותי הסעד, התשי"ח-1958 (להלן: ועדת הערר וחוק שירותי הסעד, בהתאמה), שבמסגרתו העלה טענות לפגם בזימון שנשלח לו לדיון בועדת תיכנון טפול בעיניינו; להעדר מענה לשאלות בעיניין פעילותה של ועדה זו עובר לכינוסה; וכן חזר על טענתו שיש להעביר את הטיפול בעיניינו למועצה המקומית אליכין.
לצד זאת צוין בפסק הדין כי "טרם ניתנה החלטה בבקשה שהגיש העותר לועדת הערר של [משרד הרווחה – ע' פ'], אשר עשויה לייתר את הצורך בהגשת עתירה לבית משפט זה – דבר המעיד על קיומו של סעד חלופי שיש בו, כשלעצמו, כדי לדחות את העתירה" (בג"ץ 5850/22 פלוני נ' משרד הרווחה והשירותים החברתיים, פסקה 11 (7.9.2022) (להלן: העתירה השלישית)).
...
נוכח האמור הערעור נדחה.
לאחר שעיינתי בבקשה ובצרופותיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

כן עתר התובע להורות לנתבע למחוק את הפירסום המהוה, לטענתו, לשון הרע, ולפרסם הודעת היתנצלות בכל מקום בו פורסם הפירסום הנטען (ראו סעיף 46 לכתב התביעה).
בתאריך 18/12/17 היתקיים דיון בפני הועדה לתיכנון טפול בעיניינו של הקטין, מטעם שירותי הרווחה בעריית מגדל העמק (להלן: "הועדה").
הלקוח הסביר לנתבע באותה וועדה שהתובע פועל נגד האינטרסים שלו ואף ביקש מהתובע לעזוב את הישיבה, אך התובע סרב לעשות כן. הנתבע לא פירסם מידע סודי ואינו אחראי על תגובות של אחרים על הפירסום.
זאת, מתוך הנחה כי קיימת תועלת חברתית בקיומו של דיון צבורי בנושא בו עוסק הפירסום, על בסיס עובדות נכונות ((דנ"א 7325/95 ידיעות אחרונות נ' קראוס, פד"י נב(3) 1, 39 (1998)).
...
סבורני כי מדובר בהתנסחויות מתונות ומאוזנות, יחסית, על אף הרמיזות השליליות והציניות שבהן, לפיהן עולה, במשתמע, כי התובע אינו עושה עבודתו באופן מקצועי ופועל בניגוד לרצון הלקוח.
לאור אמור הגעתי לכלל מסקנה, כי עומדת לנתבע הגנת אמת הפרסום לפי סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, הנני מורה על דחיית התביעה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

המבקש עתר לחיובו של המשיב בסך של 120,000 ₪, ללא הוכחת נזק, חיובו במחיקת הפירסום, והן חיובו בפירסום היתנצלות.
התביעה נסובה סביב פירסומו של המשיב ברשת החברתית פייסבוק, בו נאמר: "עו"ד מהסיוע המשפטי, עו"ד אליק ביטר (המבקש – א.ז), שאמור לייצג את האבא, מביע בועדה עמדה בנגוד לדברי האב, ומבקש את האומנה לטווח ארוך... ועוד אומר זו עמדתי המקצועית... בעקבות זאת, פיטר הלקוח את עורך הדין אליק ביטר ודרש ממנו לעזוב את המקום, אך עורך דין ביטר למרות שפוטר מסרב לעזוב את המקום וממשיך להציג מצג של עורך דין מייצג". הפירסום בא בעקבות מפגש בין הצדדים בועדה לתיכנון טפול שדנה בעיניינו של הלקוח בשרותי הרווחה בעירית מגדל העמק, זאת ביום 18.12.2017, וזאת שעה שהן המבקש והן המשיב שהו במקום.
בשולי הדברים אומר כי המבקש הפנה את בית-המשפט לתלונה שהגיש כנגד המשיב בוועדת האתיקה של לישכת עורכי הדין, בעקבותיה אף הוחלט להעמידו לדין ולא ברורות תוצאות הליך זה. עוד אומר, משעה שהצדדים הסכימו להסדר הדיוני האמור, נטלו על עצמם שניהם את הסיכון כי לא תובאנה ראיות נוספות מעבר לחומר אשר הוגש לתיק, ולא יהיה בידיהם להעמיד האחד את השני בפני חקירה נגדית.
על פניו ומבלי לקבוע מסמרות קיים עניין צבורי בפירסום אודות טוהר מידותיו של מי שמשמש עורך דין בישראל, וכן מי שמקבל שכרו מהקופה הציבורית, אך גם פירסום זה צריך נבחן במבחנים של סבירות ומידתיות, וראיית הדברים כמכלול.
...
בנסיבות אלו נטען כי אין להיעתר לבקשה לפטור מהאגרה שכן אין להטיל את נטל ניהול ההליך על הציבור, וכן מהטעמים לעיל אין גם לפטור את המבקש מהפקדת הערבון, כאשר לדעת המשיב סיכויי הערעור אינם גבוהים, וכן המבקש לא הוכיח כי אין בידו להפקיד את הערבון.
אשר על כן הבקשה לפטור מאגרה נדחית.
אשר על כן הבקשה לפטור מאגרה נדחית והאגרה תשולם תוך 14 ימים מהיום.
אני מורה על הפחתת הערבון כדי 5,000 ₪ והוא יופקד לתיק בית-המשפט בתוך אותו מועד, שאם לא כן, ישקול בית-המשפט מחיקת ההליך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו