מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד צווי פיקוח וצמצום והשגחה ביהודה ושומרון

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 6960/17 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן כבוד השופטת ד' ברק-ארז כבוד השופט מ' מזוז העותר: מרדכי ואנונו נ ג ד המשיבים: 1. היועץ המשפטי לממשלה 2. מפקד פיקוד העורף 3. שר הפנים 4. מפקד איזור יהודה והשומרון עתירה למתן צו על תנאי תאריך הישיבה: י"ז בחשון התשע"ח (06.11.2017) בשם העותר: עו"ד אביגדור פלדמן; עו"ד סאמא חורי בשם המשיבים: עו"ד ענר הלמן פסק-דין
שלישית, ביום 25.5.2017 החליט המשיב 2, מפקד פיקוד העורף – לאחר שימוע בכתב – להאריך את צו הצמצום וההשגחה נגד העותר עד ליום 31.5.2018, בהתאם לתקנה 6(2) ולתקנות 110-108 לתקנות ההגנה (שעת-חרום), 1945.
נוכח האמור, סבורה המדינה כי יש להמשיך את הפיקוח על העותר במתכונתו הנוכחית.
...
אמנם, כפי ששבנו ופסקנו, ככל שחולף זמן רב יותר, כך נדרשת בחינה קפדנית יותר של החלטת המשיבים להוסיף ולהגביל את העותר, אך בהינתן האמור, לאחר עיון במעמד צד אחד בחומר החסוי וההסברים שקיבלנו מהגורמים המוסמכים, שוכנענו כי המגבלות המוטלות על העותר נובעות מחשש ממשי לפגיעה קשה בביטחון המדינה, שעומד בעינו גם בעת הזו.
חרף הזמן שחלף, שוכנענו כי גם בנקודת הזמן הנוכחית מצוי בידי העותר מידע סודי שטרם פורסם; וכי הסיכון הנשקף מכך שהעותר יגלה מידע זה לגורמים בלתי מורשים הוא ממשי.
העתירה נדחית אפוא.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

המשנה לנשיאה א' רובינשטיין: עתירה למתן צו על תנאי כנגד שני צווים שהוצאו כנגד העותר: האחד – צו פקוח מיוחד שהוצא על-ידי מפקד כוחות צה"ל באיזור יהודה ושומרון (המשיב 1) ביום 26.2.15, במסגרתו נאסר על העותר לשהות באיזור יהודה ושומרון אלא בהיתר מיוחד, עד ליום 25.2.16.
השני – צו צימצום והשגחה שהוצא על-ידי מפקד פיקוד העורף (המשיב 2) ביום 1.3.15, במסגרתו נקבע כי העותר יהיה נתון להשגחת משטרת ישראל עד ליום 28.2.16, כך שיהא עליו לדיווח על כתובתו העדכנית ועל כל שינוי בה, ויהא עליו להתייצב בתחנת המישטרה אחת לשבוע; העותר ישהה בביתו משעה אחרי שקיעת השמש ועד זריחתה, עד ליום 31.5.15; העותר לא יימצא בשטחה של העיר ירושלים, אלא אם הדבר הותר לו בכתב מטעם מפקד פיקוד העורף או בהתאם לזימון שהוצא במסגרת חקירה או הליך משפטי על פי כל דין – עד ליום 31.8.15; העותר לא ייצור או יקים כל קשר ישיר או עקיף עם שישה אנשים ששמם מנוי בצו, וזאת עד ליום 31.8.15.
...
הכרעה בהסכמה עיינו בחומר חסוי שמצאנוהו רב ומהימן, ושוחחנו עם גורמי המדינה.
נראה לנו כי דברי המשיבים בתגובתם, שהמדובר במעורבות העותר בפעילות בטחונית אסורה ומסוכנת וכן פעילות בלתי חוקית אלימה כנגד תושבים פלסטיניים באיזור – יש להם על מה שיסמוכו, ונוסיף כי המדובר גם בהסתה לפעילות אלימה.
נוסיף, כי ניסינו לבחון את האפשרות לתיחום מצומצם יותר של ההגבלות, כגון באזורים מסוימים בירושלים, אך נחה דעתנו כי הדבר אינו מעשי לעת הזאת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הרקע לבקשה וטענות הצדדים ברקע לבקשה, כתב אישום שהוגש כנגד הנאשם בו יוחסו לו 8 עבירות של עבירה לפי סעיף 287(א) בגין הפרת צו פקוח מיוחד שנחתם על ידי האלוף רוני נומה מפקד כוחות צה"ל באיזור יהודה ושומרון (להלן: "הצוו").
הצוו כלל הגבלות שונות על הנאשם, ביניהן איסור שהייה מחוץ לתחום העיר מעלה אדומים, איסור שהייה מחוץ למקום מגוריו בשעות הלילה, ואיסור יצירת קשר וקיום קשר עם אנשים שונים ששמותיהם נימנו בצו; בגין הפרת צו צימצום והשגחה שנחתם על ידי מפקד פיקוד העורף האלוף יואל סטריק (להלן: "צו הצמצום") לפיו נאסר על הנאשם ליצור ולקיים קשר עם אנשים שונים ששמותיהם פורטו בצו הצמצום; ובגין הפרת החלטת בית המשפט במסגרתך מ"ת (שלום נוער י-ם) 26716-10-15 בגדרה נקבע כי הנאשם יציית למיגבלות שהוטלו עליו בצוי האלוף הקיימים.
...
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות.
עמדה זו של המאשימה מקובלת עלי.
בשים לב לאמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

על פי החלק הכללי לעובדות כתב האישום, חתם האלוף רוני נומה (להלן: "האלוף"), ביום 24.8.16, על צו פקוח מיוחד, מתוקף סמכותו כמפקד כוחות צה"ל באיזור יהודה ושומרון ומכוח סמכותו לפי סעיפים 296 ו-297 לצוו בדבר הוראות בטחון [נוסח משולב] (יהודה והשומרון) (מס' 1651), התש"ע – 2009 (להלן: "הצוו בדבר הוראות בטחון") וכן תקנות 6(2), 108, 109 ו-110 לתקנות ההגנה (שעת חרום) 1945.
עוד הובהר כי "על צו זה ניתן להגיש ערעור בפני ועדת ערעורים בבית המשפט הצבאי בעופר". באותו מועד נימסר לנאשם גם צו צימצום והשגחה שנחתם על ידי אלוף פיקוד העורף ביום 4.9.16, האוסר עליו ליצור קשר עם אותה רשימת אנשים ממש, הכול כמפורט במוצגים ת/6 ו-ת/7 ונספחיהם.
בעקבות זאת נשלחה למשרדו ביום 28.9.16 תשובה מקצינת פניות הציבור בלישכת האלוף ולפיה "המפקד הצבאי הוציא צו בעיניינו של מרשך בהתאם לסמכותו החוקית להטיל מיגבלות על תושבי איזור יהודה ושומרון. מרשך, תושב היישוב צופים, כפוף לסמכותו של האלוף ומחויב לציית להוראותיו של המפקד הצבאי. בכל אופן, ככל שקיימות טענות כנגד סמכות זו, אין בהן כדי להצדיק עשיית דין עצמי". תשובה זו הוגשה וסומנה נ/10.
" בשים לב לעקרונות אלה, דומה כי למונחים הרחבים והכלליים "לגבי כל אדם" ו-"אדם" המופיעים בהתאמה בסעיפים 296 ו-297 לצוו בדבר הוראות בטחון, אותם סעיפים המסמיכים את המפקד הצבאי להוציא צוי הגבלה ופקוח מיוחד בעלי אופי פרסונלי, יש לתת פרשנות מצמצמת ולפיה על מנת שתקום למפקד הצבאי הסמכות למתן הצוו נידרשת זיקה כלשהיא בין אותו "אדם", לבין הטריטוריה עליה מופקד המפקד הצבאי.
" מהאמור לעיל עולה כי סמכויות ההגבלה של המפקד הצבאי חלות באופן גורף על תושבי האיזור, כמו גם על כל מי שמצוי בפועל באיזור, אך האם חלות הסמכויות גם כלפי "אדם פלוני" כלשהוא, אשר אינו מתגורר באיזור ואף אינו שוהה בו פיזית? בעיניין שעאר לא נידרש בית המשפט העליון לידון בסוגיה זו ישירות, אך אגב אורחא הביע הוא את עמדתו לפיה התשובה לשאלה זו שלילית, כך שסמכויות המפקד הצבאי חלות רק כלפי אנשים בעלי זיקה לטריטוריה שתחת סמכותו: "במאמר מוסגר נעיר, כי אפשר שתתעורר השאלה, אם מוסמך מפקד האיזור להורות על מעצרו של מי שבפועל שוב אינו מצוי בתחומי האיזור. כנראה שהתשובה לשאלה זו היא בשלילה. כך עולה, כמדומה, גם מבג"צ 5694/92 [2], שבו הוטעם, בשאלת הסמכות, כי "בעת המעצר היה העותר תושב יהודה ושומרון, ולטענתו עקרה משפחתו לירושלים רק אחר כך, ובעת שהיה במעצר"." (כל ההדגשות שלי – ח.ט)
...
בין כך בין אחרת, טענה זו נדחית.
אילו הייתי מגיע לכלל מסקנה כי טענתו המשפטית הבסיסית של הנאשם לפיה עצם הימצאותו מחוץ לאזור יהודה ושומרון, בעת חתימת והמצאת הצו, שוללת את תוקף הצו כלפיו, יתכן כי הייתי מוצא כי מדובר בטענה שניתן להעלותה בתקיפה עקיפה בגין חוסר סמכות, אך משמצאתי כי ראוי לדחות טענה זו, ברי כי את יתר הטענות היה על הנאשם להעלות במסגרת תקיפה ישירה, ואין לאפשר לו לנסות ולבססן במסגרת התקיפה העקיפה בהליך הנוכחי.
לאור כל האמור לעיל, על יסוד העובדות בהן הודה, ולנוכח הניתוח המשפטי שהובא לעיל, אני מרשיע את הנאשם בעבירה אחת של הפרת הוראה חוקית – עבירה על סעיף 287 (א) לחוק העונשין, בגין אי ציות לצו האלוף לאורך כל התקופה שבין המצאת הצו לידיו ביום 8.9.16 לבין מעצרו בבוקרו של יום 18.9.16.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מכתב האישום עולה כי ביום 1.8.2016 הוצא נגד המבקש צו פקוח מיוחד מאת מפקד כוחות צה"ל באיזור (צו הפיקוח) המגביל את תנועותיו באיו"ש רק למעלה אדומים; מחייבו להוותר בביתו למן השקיעה עד הנץ החמה; אוסר עליו ליצור קשר עם מספר אנשים לרבות מרדכי מאייר (מאייר) – כל זאת עד ליום 1.2.2017, כאשר הריתוק לביתו עמד בתוקף עד ליום 1.12.2016.
ביום 2.6.2016 הוצא נגד המבקש ע"י מפקד פיקוד העורף צו צימצום והשגחה (צו הצמצום) האוסר עליו לעמוד בקשר עם קבוצת אנשים לרבות מרדכי מאייר, כל זאת בתוקף עד ליום 1.12.2016.
המבקש עותר להסיר את התנאים המגבילים בהם משוחרר המשיב, הואיל ופג תוקף הצוים הצבאיים ורשויות הצבא בחרו שלא להאריכם.
כפי שעולה מסעיף 3 לבקשת המעצר עד לתום ההליכים: "עצם הוצאת הצוו ע"י האלוף מלמדת כי שהייתו של המשיב בתחומי איזור יהודה ושומרון יוצרת סיכון בטחוני משמעותי" (זאת ביחס לצוו הפיקוח).
...
לאחר ששקלתי בדבר, אני סבור כי דין הבקשה לעיון חוזר להתקבל.
לפיכך, אני מקבל את הבקשה ומורה על ביטול מגבלות התנועה ומעצר הבית הלילי, בכפוף לכך שאם קיימות הוראות חדשות/אחרות מגבילות של רשויות הביטחון ביחס למבקש, הרי שאין בהחלטה זו כדי לפגוע בהן או להמעיט מהן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו