העותרת בקשה בעתירה וערעור מינהלי , מיום 2.12.12, להורות על ביטול צו המשמורת של בית הדין למשמורת שיש נגדה, להורות למשיב לפעול בהתאם למתווה עליו הודיעה לבית המשפט העליון בתיק עע"מ מ"י נ' וולדסילאסי מיום 25.6.12, להורות למשיב להעביר לעותרת מיסמכי קורות חיים למילוי, על מנת שהמשיב ימציאם יחד עם מסמכים נוספים שיומצאו על ידי העותרת לנציגויות של מדינות זרות, עד אשר תודיע מי מהמדינות הנ"ל שתהיה מוכנה לקלוט אותה ותתחייב שלא יאונה לה כל רע, ותנתן לה עד אז אשרה לפי סעיף 2(א)(5), תוך שמירה על זכותה לעתור כנגד הרחקה למדינה אחרת תוך 30 יום.
טעה ביה"ד למשמורת בכך שקבע שהעותרת לא שתפה פעולה, תחילה בשל כך שלא פנתה למשיב בבקשה להסדרת מעמד ולאחר מכן, בשל כך שבקשתה להסדרת מעמד נדחתה ע"י המשיב, והעותרת לא עתרה לביהמ"ש לעניינים מינהליים כנגד צו הרחקה והחלטת הנתינות.
יש לדחות את העתירה גם לגופה, בשל העובדה כי החלטות המשיב בעיניין זהוי העותרת כאתיופית והחלטת ביה"ד באשר לצוו המשמורת ניתנו כדין, ע"י גורמים מקצועיים ולאחר קיום הליך תקין.
ב-1/12 ניכנס לתוקפו התיקון לחוק מניעת הסתננות (עבירות ושיפוט) (תיקון מס' 3 בהוראת שעה), התשע"ב – 2012 (להלן – החוק למניעת הסתננות), ועפ"י חוק זה מתכוון המשיב להוציא נגד העותרת צו גירוש בהתאם לחוק ולמדיניות הקיימת.
...
ביחס לשאלת שיתוף הפעולה עם זיהויה או עם הרחקתה, נראה לי שלא ניתן לקבוע כי לא היה שיתוף פעולה מצידה בקשר לכך, לאור גרסתה ביחס להיותה אריתראית, שלא נסתרה ועליה היא נאבקת בהליכים משפטיים, ולאור העובדה שלא הוצעה לה עד כה כל הצעה קונקרטית להרחקה למדינה בה לא תהא נתונה לסכנת רדיפה.
במצב האמור, נראה לי כי לאור העובדה שהעותרת שוהה במשמורת מאז ה- 12.12.11, היינו, מזה כשנה וחמישה חודשים, כאשר שאלת זיהויה והרחקתה עדיין תלויים ועומדים בהליך המוחזר לדיון בפני המשיב, ולאור העובדה שלא ניתן לקבוע שהעותרת אינה משתפת פעולה עם הרחקתה או עם זיהויה עליהם הוחלט כדין, אין מניעה לשחרורה, בהתאם להוראות חוק הכניסה לישראל , ניתן לשחררה בתנאים שיבטיחו את התייצבותה לרשויות ההגירה ואת אפשרות הרחקתה כדין, ככל שיוחלט על כך, ולאחר מיצוי הליכים בקשר לכך.
לאור זאת, אני מחזיר את העניין למשיב על מנת שיפעל כאמור לעיל, ואני מורה על שחרורה בתנאים שלהלן:
הפקדה כספית בסך 15,000 ₪.