]השופט נ' סולברג:
העתירה דנן, מכוונת נגד פסק הדין של בית הדין הרבני הגדול בירושלים, מיום 9.2.2021, אשר בגדריו היתקבל ערעור המשיבה על פסק הדין של בית הדין הרבני האיזורי בירושלים, מיום 20.10.2021, ונקבע כי העותר חייב ליתן גט למשיבה.
מאז ועד עתה, מזה כ-3 שנים, מנהלים הצדדים הליכים משפטיים שונים, בעינייני רכוש, מזונות וגירושין.
נפסק, כי "יש מקום נרחב לחייב את הבעל בגט", וזאת מחמת קיומם של 3 טעמים מצטברים: ראשית, בית הדין הרבני הגדול הכיר בקיומה של עילת "מאיס עלי" בנסיבות העניין, אף שהטענה לא נטענה במפורש על-ידי המשיבה; שנית, נקבע כי "בנידון דידן שני הצדדים רוצים להתגרש, האישה תבעה גרושין ועושה כל מה שביכולתה כדי להתגרש, גם הבעל רוצה להתגרש אלא שהוא מעונין שהאישה תחתום על הסכם גרושין שמקפח אותה בחלוקת הרכוש", כך שניכר כי כל עניינו של העותר "בממון ולא באישה!", וגם בכך יש הצדקה בחיוב בגט; ושלישית, נפסק כי הפרידה הממושכת, שבאותו זמן כבר נמשכה 3 שנים בקירוב, מצדיקה אף היא תוצאה זו. סוף דבר, העירעור היתקבל והעותר חויב ליתן גט לאישתו.
למעלה מן הצורך אוסיף בתמצית, כי עיון בפרוטוקול הדיון שנערך בבית הדין הרבני הגדול, ביום 20.1.2022, מלמד כי אין ממש בטענת העותר, שלפיה הדיינים "החליטו" לקבל חוות דעת מאת הרב ברדה המדובר, בכל הנוגע להיתכנותו של שלום בית, בטרם יתנו את פסק דינם; ודאי שאין יסוד לטענה כי בית הדין "התחייב" לעשות כן. העותר הפנה ל-2 אמירות שנכתבו בפרוטוקול הדיון, במהלך דין ודברים שניהלו הדיינים עם הצדדים ובאי-כוחם.
...
נפסק, כי "יש מקום נרחב לחייב את הבעל בגט", וזאת מחמת קיומם של 3 טעמים מצטברים: ראשית, בית הדין הרבני הגדול הכיר בקיומה של עילת "מאיס עלי" בנסיבות העניין, אף שהטענה לא נטענה במפורש על-ידי המשיבה; שנית, נקבע כי "בנדון דידן שני הצדדים רוצים להתגרש, האשה תבעה גרושין ועושה כל מה שביכולתה כדי להתגרש, גם הבעל רוצה להתגרש אלא שהוא מעונין שהאשה תחתום על הסכם גרושין שמקפח אותה בחלוקת הרכוש", כך שניכר כי כל עניינו של העותר "בממון ולא באשה!", וגם בכך יש הצדקה בחיוב בגט; ושלישית, נפסק כי הפרידה הממושכת, שבאותו זמן כבר נמשכה 3 שנים בקירוב, מצדיקה אף היא תוצאה זו. סוף דבר, הערעור התקבל והעותר חויב ליתן גט לאשתו.
דין העתירה להידחות על הסף, אף ללא צורך בתשובה.
אשר על כן, דין העתירה להידחות על הסף – והיא נדחית בזאת.