מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד החלטת פקיד רישוי כלי נשק בדבר דחיית ערר

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני עתירה המופנית כנגד החלטת פקיד הרשוי לכלי נשק (להלן: "המשיב 1"), ועדת ערר לפי חוק כלי ירייה, תש"ט-1949 (להלן: "המשיבה 2") והאגף לרשוי כלי ירייה, במשרד לבטחון פנים (להלן: "המשיב 3") (כולם יחד להלן: "המשיבים").
העותר הוסיף כי בדיון בעתירה הראשונה טענו המשיבים כי הנימוק לדחיית הערר הראשון הוא: "ההחלטה שניתנה במשרד לבטחון פנים באגף לרשוי כלי ירייה בדבר דחיית הערר של העותר מתבססת על נימוק של משטרת ישראל כהאי לישנא:
...
ביום 5.6.17, הגיש העותר ערר נוסף (להלן: "הערר השני"), וביום 2.8.17, נדחה הערר.
החלטת המשיבים לפיה עולה מסוכנות מעם העותר לציבור, הינה החלטה סבירה בהחלט ועל כן אני דוחה את העתירה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

העתירה מופנית כנגד החלטת הממונה לרשוי כלי ירייה מחוז דרום, בה נדחה הערר, אותו הגיש העותר, כנגד החלטת פקידת רשוי כלי ירייה שניתנה ביום 2.3.15, לביטול רישיונו לשאת כלי ירייה עפ"י המלצת משטרת ישראל.
הלכה היא כפי שנפסקה עוד בבג"ץ 113/52, זקס נ' שר המסחר והתעשיה, ואשר נזכרה בבג"ץ 799/80, פנחס שללם נ' פקיד הרשוי לפי חוק כלי ירייה, תש"ט – 1949 ואח', כי "לא הרי ביטול רישיון, שכבר ניתן, כהרי מתן רישיון חדש, הרי הלכה פסוקה היא, שגם חשד מבוסס יכול – בדרך כלל – לשמש סיבה מספקת לסרוב רישיון; אולם באשר לביטול רישיון שכבר ניתן, סבורים אנו כי אחרי מתן הרישיון, אין לבטלו על סמך חשד גרידא ללא חקירה, שהנוגע בדבר מוזמן להישתתף בה ולהשמיע את טענותיו". עוד נקבע, בבג"ץ 799/80, "...אכן, אין להניח, כי המחוקק, אשר הסמיך רשות ציבורית לבטל רישיון קיים העניק לה כוח כזה כדי שיעשה בו שימוש על יסוד חשד גרידא. הטעם לכך הוא, שמי שקבל רישיון, רשאי להניח, כי הבדיקות המוקדמות נעשו ביסודיות הדרושה, וכי החששות שהיו, אם היו כאלה, שוב אינם קיימים. על יסוד הנחה סבירה זו פועל בעל הרישיון ומשקיע מהונו וממרצו. בנסיבות אלה אין זה הוגן ואין זה סביר, כי הרשות המנהלית תיפגע באנטרס זה שלו, בלא שהתרחש אירוע חדש, שיש בו כדי לפגוע בהנחות היסוד, אשר שמשו למתן הרישיון, ובכך ייצור סיכון ניכר, היוצר אינטרס צבורי מיוחד לביטול הרישיון, ובלא שאירוע חדש זה יוכח בצורה משכנעת, באופן שאינו מותיר מקום לספק סביר בדבר התרחשותו." בעניינינו, לא יכול להיות ספק כי תלונתו של המתלונן מייחסת לעותר עבירה חמורה של איום, ואילמלא המפורט להלן ההחלטה על ביטול רישיונו של העותר לשאת נשק היתה בהחלט החלטה סבירה.
...
העתירה מופנית כנגד החלטת הממונה לרישוי כלי ירייה מחוז דרום, בה נדחה הערר, אותו הגיש העותר, כנגד החלטת פקידת רישוי כלי ירייה שניתנה ביום 2.3.15, לביטול רישיונו לשאת כלי ירייה עפ"י המלצת משטרת ישראל.
הלכה היא כפי שנפסקה עוד בבג"ץ 113/52, זקס נ' שר המסחר והתעשיה, ואשר נזכרה בבג"ץ 799/80, פנחס שללם נ' פקיד הרישוי לפי חוק כלי ירייה, תש"ט – 1949 ואח', כי "לא הרי ביטול רישיון, שכבר ניתן, כהרי מתן רישיון חדש, הרי הלכה פסוקה היא, שגם חשד מבוסס יכול – בדרך כלל – לשמש סיבה מספקת לסירוב רישיון; אולם באשר לביטול רישיון שכבר ניתן, סבורים אנו כי אחרי מתן הרישיון, אין לבטלו על סמך חשד גרידא ללא חקירה, שהנוגע בדבר מוזמן להשתתף בה ולהשמיע את טענותיו". עוד נקבע, בבג"ץ 799/80, "...אכן, אין להניח, כי המחוקק, אשר הסמיך רשות ציבורית לבטל רישיון קיים העניק לה כוח כזה כדי שיעשה בו שימוש על יסוד חשד גרידא. הטעם לכך הוא, שמי שקיבל רישיון, רשאי להניח, כי הבדיקות המוקדמות נעשו ביסודיות הדרושה, וכי החששות שהיו, אם היו כאלה, שוב אינם קיימים. על יסוד הנחה סבירה זו פועל בעל הרישיון ומשקיע מהונו וממרצו. בנסיבות אלה אין זה הוגן ואין זה סביר, כי הרשות המנהלית תפגע באינטרס זה שלו, בלא שהתרחש ארוע חדש, שיש בו כדי לפגוע בהנחות היסוד, אשר שימשו למתן הרישיון, ובכך ייצור סיכון ניכר, היוצר אינטרס ציבורי מיוחד לביטול הרישיון, ובלא שארוע חדש זה יוכח בצורה משכנעת, באופן שאינו מותיר מקום לספק סביר בדבר התרחשותו." בענייננו, לא יכול להיות ספק כי תלונתו של המתלונן מייחסת לעותר עבירה חמורה של איום, ואלמלא המפורט להלן ההחלטה על ביטול רישיונו של העותר לשאת נשק היתה בהחלט החלטה סבירה.
אשר על כן, העתירה מתקבלת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 30608-09-14 עאסי נ' משרד הפנים/האגף לרשוי כלי נשק ואח' בפני כב' השופט יוסף אלרון, נשיא העותר: נזיה עאסי ע"י ב"כ עוה"ד בלסם שאער ואח' המשיבים: 1. משרד הפנים/האגף לרשוי כלי נשק 2. הממונה לפי חוק כלי יריה 3. משטרת ישראל פסק דין
מבוא: עניינה של העתירה המינהלית המתוקנת שלפני [להלן: "העתירה המתוקנת"], החלטת הממונה על כלי ירייה במשרד לבטחון פנים (להלן: "הממונה") אשר קיבלה באופן חלקי ערר שהגיש העותר כנגד החלטת פקיד הרשוי שלא לחדש את רישיונו בשל אי עמידה בתנאי תבחין "צייד" (לגבי שלושה רובי ציד) ובשל אי עמידה בתבחין "משמר" לגבי רובה זעיר ואקדח.
בהחלטה מיום 11/06/14 החליט הממונה לדחות ערר שהוגש על ידי העורר בשל אי חידוש הרישיונות במועד וקטיעת הרצף וכן בשל אי עמידת העותר בתנאי תבחין "צייד" ובתבחין "משמר". החלטה זו היא שעמדה בבסיס העתירה המקורית שהגיש העותר לבית משפט זה, בטרם תוקנה.
בהקשר האמור, ציינה ב"כ העותר כי ההחלטה על אי חידוש רישיונותיו ניתנה ביום 19/11/13, היינו לפני הוצאת ההנחיות בדבר הגבלת מספר כלי הירייה בהם אדם רשאי להחזיק.
...
עוד הגיע הממונה למסקנה כי העותר לא הראה טעם מדוע יש לסטות בעניינו מהכלל לפיו אף אם מתקיימים מספר תבחינים תקפים – יינתן רישיון לכלי ירייה אחד בלבד.
טרם סיום, אעיר כי כשלעצמי אני סבור שעניינו של העותר הונח די והותר פעמים בפני הממונה וכן בפני בית המשפט.
בנסיבות העניין, דין העתירה כנגד החלטת הממונה שלא לחדש חלק מרישיונות העותר – להידחות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר קבלת השלמת הטיעון מטעם העותר, ניתנה על ידי הממונה ביום 28/07/16 החלטה חדשה אשר דחתה שוב את הערר שהגיש העותר כנגד החלטת פקיד הרשוי לבטל את רישיונו לנשיאת כלי נשק.
העובדה שתיק החקירה כנגד העותר ניסגר מחוסר אשמה, אינה שוללת הסתמכות על מימצאי החקירה והתרשמות הגוף החוקר מהתנהלות העותר בעת הארוע, מה גם שככלל, אין מניעה להביא בחשבון במסגרת בחינת השיקולים לביטול או מתן רישיון לנשיאת כלי ירייה, גם ראיות שלא הובילו להגשת כתב אישום, כמו מידע מודיעיני וכיוצ"ב. ראה: עת"מ (חיפה) 20061-08-09 זרביאלוב נ' משטרת ישראל (16/12/09), בו צוינו הדברים הבאים: "...בידי המישטרה הכלים לבחון את הסיכון לשלום הציבור בהענקת רישיון עסק זה או אחר, ועליה לקחת בחשבון את כל הנתונים הרלוואנטיים, לרבות העבר הפלילי והמידע האחר שבידיה. מידע זה יכול לכלול גם מידע שהיתקבל במסגרת תיקי חקירה, אף אם אלה לא הסתיימו בהגשת כתב אישום". בהנתן האמור, משעולה, כי החלטת המשיבים התבססה על שיקולים עינייניים ואינה חורגת ממיתחם הסבירות, ולאור ההלכה בדבר מידת התערבותו של בית המשפט לעניינים מינהליים בשקול דעתו של הגוף המינהלי המקצועי שאמון על שקילת מכלול השיקולים הרלוואנטיים בטרם קבלת החלטותיו המנהליות, מסקנתי היא, כי לא נפלו בהחלטת המשיבים כל פגם שמצדיק היתערבות.
...
העובדה שתיק החקירה כנגד העותר נסגר מחוסר אשמה, אינה שוללת הסתמכות על ממצאי החקירה והתרשמות הגוף החוקר מהתנהלות העותר בעת האירוע, מה גם שככלל, אין מניעה להביא בחשבון במסגרת בחינת השיקולים לביטול או מתן רישיון לנשיאת כלי ירייה, גם ראיות שלא הובילו להגשת כתב אישום, כמו מידע מודיעיני וכיוצ"ב. ראה: עת"מ (חיפה) 20061-08-09 זרביאלוב נ' משטרת ישראל (16/12/09), בו צוינו הדברים הבאים: "...בידי המשטרה הכלים לבחון את הסיכון לשלום הציבור בהענקת רישיון עסק זה או אחר, ועליה לקחת בחשבון את כל הנתונים הרלוונטיים, לרבות העבר הפלילי והמידע האחר שבידיה. מידע זה יכול לכלול גם מידע שהתקבל במסגרת תיקי חקירה, אף אם אלה לא הסתיימו בהגשת כתב אישום". בהינתן האמור, משעולה, כי החלטת המשיבים התבססה על שיקולים ענייניים ואינה חורגת ממתחם הסבירות, ולאור ההלכה בדבר מידת התערבותו של בית המשפט לעניינים מנהליים בשיקול דעתו של הגוף המנהלי המקצועי שאמון על שקילת מכלול השיקולים הרלוונטיים בטרם קבלת החלטותיו המנהליות, מסקנתי היא, כי לא נפלו בהחלטת המשיבים כל פגם שמצדיק התערבות.
על כן, סבורני, כי אין מקום להתערב בהחלטת הממונה ובכלל זה אין מקום להורות למי מהמשיבים לחדש למערער את רישיון כלי הנשק שהיה ברשותו או לבטל את המלצת המשטרה בשלב זה. חזקה, כי כאשר יגיש העותר בקשה חדשה לנשיאת כלי ירייה, לאחר יום 01/07/17, יישקל עניינו של העותר על ידי המשיבים מחדש ובהתאם לנתונים העדכניים בעניינו.
סוף דבר סיכומו של דבר ומן הטעמים שפורטו, סבורני, כי החלטת המשיבים הינה סבירה, ואין מקום להתערב בה. לפיכך, אני מורה על דחיית העתירה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 27751-04-11 עוזר נ' משרד הפנים/פקיד רשוי כלי נשק ואח' בפני כב' השופט רון סוקול העותר יורי עוזר ע"י ב"כ עו"ד קונסטנטין ואח' המשיבים 1. משרד הפנים/פקיד רשוי כלי נשק 2. ועדת הערר לפי חוק כלי יריה-מרחב חיפה 3. משטרת ישראל- עירון עמקים ע"י ב"כ עו"ד תלחמי מפרקליטות מחוז חיפה פסק דין
עתירה כנגד החלטת ועדת הערר לפי חוק כלי ירייה מיום 3/11/11 בגדרה נדחה עררו של העותר על החלטת פקיד הרשוי להתלות ולבטל את רישיונו של העותר להחזיק אקדח.
העותר היתייחס גם לחשדות שהועלו כנגדו בדבר החזקת כלי נשק ואמצעי לחימה שלא כדין.
...
סוף דבר בנסיבות האמורות, איני סבור שהחלטת ועדת הערר חרגה ממתחם הסבירות.
על כן הנני דוחה את העתירה.
העותר ישלם למשיבים הוצאות ההליך בסך של 5,000 ₪ מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו