זהו פסק דין בעתירה נגד החלטת המשיבה מס' 1 שלא להעמיד לדין משמעתי את המשיבה מס' 2 - מורה המלמדת בבית הספר שבו לומדים העותרים, להשעותה, או לנקוט נגדה הליכים משמעתיים אחרים, וכן, נגד ההחלטה שלא למסור לב"כ העותרים מסמכים שעמדו בפני המשיבה מס' 1, בעת שנערך שימוע למשיבה מס' 2.
בין היתר נאמר במכתב:
"נודע לנו על המקרה הראשון שהיה בין התלמיד ... והמורה ... באותו רגע הנושא טופל ע"י הנהלת בית הספר והמורה זומנה לשיחת הבהרה. היא הכחישה שהשתמשה באלימות נגד התלמיד ולהפך היא באה בטענה שהילד שרט אותה ביד. בית הספר חקר את המקרה וטפל בו בצורה מתאימה והנושא ניסגר מול המורה התלמיד ובשיתוף מחנכת הכיתה שהייתה מעורבת במקרה.
...
מעבר לאמור, גם לאחר קבלת התייחסותו המשלימה של מנהל בית הספר, נותרו שאלות שלא ניתן להן מענה והדבר מחזק, לסברתי, את המסקנה בדבר הצורך לקיים הליך מחודש בהתאם להוראת המנכ"ל – כך, אין הסבר, מדוע הועבר דיווח על האירוע (האמור בהתייחסות המשלימה של המנהל – ככל הנראה מדובר באירוע הנוגע לעותר מס' 2) אל מנהל בית הספר, רק כשבוע לאחר שהתרחש; לא הובהר מי הם התלמידים שעמם נערך הבירור הראשוני, ע"י מנהל חטיבת הביניים, מחנכת הכיתה ויועצת בית הספר כמפורט בהתייחסות המשלימה של המנהל; לא פורט אופן עריכת הבירור עימם – כיחידים או כקבוצה; לא נמסר מי הן ארבע התלמידות שנבחרו לצורך הבירור המשלים על ידי מנהל בית הספר, וכיצד נבחרו; וכמובן – לא פורטו גרסאות התלמידים, ולא ניתן כל הסבר העשוי להניח את הדעת, להמנעות מתיעוד דקדקני של הבירור, כנדרש.
כאמור, במצב דברים כפי שעומד כיום, נוכח החסר המשמעותי במסמכים, קשה לבקר את החלטת הרשות לגופה, אך סבורני, כי הפגם המשמעותי, שבאי קיום הוראת המנכ"ל, היורד לשורש ההליך, ופוגם כתוצאה מכך גם בהחלטה הסופית, הנשענת על מסד ראייתי חסר, מחייב את ביטול ההחלטה, והשבת העניין אל הרשות, לצורך עריכת בירור נוסף - אשר ייערך בהתאם להוראת המנכ"ל באופן דווקני ומלא ככל הניתן - וקבלת החלטה חדשה, לפי שיקול דעתה, על פי התשתית שתונח בפניה.
לפיכך, מתקבלת העתירה באופן חלקי.