מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד החלטת משרד הפנים לדחות בקשת מעמד עולה

בהליך דנג"ץ (דנג"ץ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

] זו בקשה להורות על קיום דיון נוסף בפסק הדין של בית משפט זה (השופטים ע' פוגלמן, ע' ברון, י' אלרון) מיום 28.3.2019 בבג"ץ 8682/18 שבו נדחתה עתירת המבקש נגד החלטת משרד הפנים שלא לאשר את בקשתו לקבלת מעמד עולה מכוח חוק השבות, התש"י-1950 (להלן: חוק השבות).
...
הוטעם, כי צו הביניים אינו יכול להיחשב אשרה בת תוקף כמובנה בעניין מקלרן, ומשכך דין העתירה להידחות.
עיינתי בבקשה על נספחיה ובאתי לידי מסקנה כי דינה להידחות שכן אין היא עומדת באמות המידה לקיום דיון נוסף בפסק דין של בית משפט זה (ראו סעיף 30(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, וכן דנ"א 4253/18 יעקב פרג'י נ' שזור מושב עובדים להתיישבות חקלאית, פסקה 5 (7.10.2018)).
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2006 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי עתירה מינהלית, המכוונת כנגד החלטת משרד הפנים, לפיה נדחתה, מטעמים של ביטחון המדינה, בקשת העותרים להקניית מעמד בישראל לעותר 1, במסגרת בקשה לאיחוד משפחות שהגישה רעייתו העותרת 2.
להלן הרקע העובדתי העולה מכתבי-הטענות על נספחיהם.
...
בחינת בקשות לאיחוד משפחות חייבת להתבסס על תשתית עובדתית עדכנית למועד מתן ההחלטה, כך בבחינת שאלת מרכז החיים, וכך בעניין הבירור אם קיימת מניעה פלילית או ביטחונית מלהעתר לבקשה.
על-יסוד האמור לעיל, העתירה נדחית.
בנסיבות העניין, ישלמו העותרים למשיבה שכר טירחת עורך דין בסך 6,000 ₪ בתוספת מע"מ. ניתן היום, ט"ו בחשוון התשס"ז, 6.11.06, בהעדר הצדדים.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 23587-02-14 גרינהאוס(עציר) נ' משרד הפנים בפני כב' השופטת דנה מרשק מרום עותר טודרס גרינהאוס (עציר) – ע"י עורכי-הדין חדד, לוי והילבר ממשרד עו"ד ד"ר וינרוט משיבים 1. משרד הפנים 2. הממונה על ביקורת הגבולות שניהם באמצעות פמת"א (אזרחי), ע"י עו"ד גוטמן פסק דין
ביום 28.5.13 הגיש העותר עתירה לבג"צ כנגד החלטת שר הפנים לדחות את בקשתו לקבלת מעמד עולה מכוח חוק השבות, ועימה בקשה למתן צו ביניים האוסר על הרחקתו מישראל ומורה על שיחרורו ממשמורת.
...
במצב הדברים שנוצר, אכן אין מנוס אלא להרחיק את העותר חזרה לארץ נתינותו – היא בריטניה.
אשר על כן, העתירה נדחית.
העותר ישלם למשיב הוצאות על סך 7500 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העתירה לפניי עתירה מינהלית על החלטת ועדת ההשגה לזרים במשרד הפנים (להלן – ועדת ההשגה), מיום 24.6.13, לפיה נדחתה השגת העותרים נגד החלטת משרד הפנים לדחות בקשה לאיחוד מישפחות שהגיש עותר 2 (להלן – העותר), שהִנו תושב ישראל, בעיניינה של רעייתו, עותרת 2, תושבת איזור יהודה ושומרון (להלן – העותרת).
בהקשר זה נפסק, כי חוק הוראת השעה הרחיב את סייג הסיכון הבטחוני גם על בני מישפחה של המוזמן, וכי "במציאות הקיימת, נוכח הסכנות הביטחוניות הקשות עמן מתמודדת ישראל, גם סיכון בטחוני הנשקף מבן משפחתו של תושב האיזור, עשוי להקים בסיס לדחיית בקשה למעמד חוקי בישראל" (בג"ץ 2028/05 חסן אמארה נ' שר הפנים (10.7.06) בפִסקה 14).
במהלך הדיון הפומבי, חשפה ב"כ המשיבה שלושה פרטים מהחומר החסוי, הנוגעים לטיעוני ב"כ העותרים: האחד – כי במסגרת חקירת אחיה של העותרת, בנוגע לתיכנון הפיגוע בקפה "לונדון" בנתניה, סיפר האח כי מתכנני הפיגוע חיפשו קשר משפחתי לבעלי תעודת זהות ישראלית, במטרה להשתמש בה כפלטפורמה לכניסה לישראל לצורך מימוש הפיגוע; השני – כי מעיון בחומר החסוי עולה שלעותרת ישנם קשרים עם בני משפחתה באיזור, ולא רק עם הוריה; והשלישי – כי המידע הבטחוני בעיניינם של אחי העותרת וגיסה הוא גם מתקופה המאוחרת למעצרם של השניים בשנת 2003.
...
לאחר עיון בחומר המודיעיני החסוי, נחה דעתי כי החלטת המשיב לדחות את בקשת העותרים לאיחוד משפחות, נסמכת על תשתית ראיתיית ראויה, ונתקבלה משיקולים עניינים ועל-יסוד הערכה מקצועית של גורמי הביטחון, בדבר הסיכון הביטחוני הנשקף משהותה של העותרת בישראל.
לפיכך, ומשלא הצביעו העותרים על פגם מינהלי בקבלת ההחלטה בעניינם, דין העתירה על החלטת משרד הפנים, כמו-גם על החלטת ועדת ההשגה, להידחות.
אשר על-כן, אני דוחה את העתירה; ובנסיבות העניין אין צו להוצאות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העתירה מכוונת כנגד החלטות משרד הפנים, שחלקן ניתנו במהלך הדיון המשפטי, לפיהן נדחתה בקשת העותרים להקניית מעמד בישראל לעותר 1, שהנו אזרח רוסיה יליד 1988, במסגרת בקשה לאיחוד משפחות שהגישה אמו – העותרת 2, אשר רכשה את אזרחותה הישראלית בהתאם להוראות חוק השבות, מכוח נישואיה לעותר 3, בהיותו יהודי.
בהתאם לנוהל הנ"ל בעניין בקשות המוגשות על-ידי בני משפחה של זכאים לפי חוק השבות, שהיו בעבר תושבי חבר העמים, הועברה הבקשה לבדיקת "לישכת הקשר". בשימוע שנערך לעותר 3 ביום 27.8.02 בלשכת הקשר, נמצא כי הלה זכאי למעמד של עולה חדש לפי חוק השבות (על-פי הגדרת הנהלים –"זכאי שבות"), ולפיכך ובהתאם לנהלים הועברה בקשת העותר לקבלת מעמד בישראל, להמשך טיפול משרד הפנים.
...
ביום 2.7.06 ניתנה החלטה נוספת, משלימה, של מנהל מינהל האוכלוסין, שבה התייחס, בין-השאר, להמלצת המטה, בציינו כי "המלצת מטה מינהל האוכלוסין הייתה כי בשלב ראשון ניתן לאשר לעותר מעמד זמני באשרת תלמיד (אשרה א/2), לתקופת ביניים בה תיבחן בקשתו, מבלי שתעשה שום קביעה לעניין זכאותו לשהות בישראל דרך קבע". גם בהחלטה זו סירב המנהל להענות לבקשת העותרים, בקבעו כי "העותר לא בא ללשכה ולא בדק מה עלה בגורל בקשתו, אלא בחר מיוזמתו לעזוב את ישראל ביום 21.9.2002, ומאז שהה כשנתיים בחו"ל בהשגחת הורי האם ואביו הביולוגי", וכי "לאור העובדות הללו, אשר היו מונחות בפני גם במועד החלטתי מיום 26.6.06 ובהתאם לנימוקים שהוצגו בהחלטתי הקודמת, איני מוצא מקום לאשר למר גלב גוריאנוב מעמד בישראל". 18.
משהושמעה הטענה, חרף אי-העלאת הטענה בהחלטת מנהל מינהל האוכלוסין, נפנה לדיון בה. סבורני, כי נוכח מכלול הנסיבות לא ניתן לראות את העותר כמי שזנח את בקשתו מיום 31.7.02.
סוף דבר 39.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו