מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד החלטת ועדת ערר לאישור היתר בניה בתמ"א 38

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העותרת הגישה עתירה כנגד החלטת ועדת הערר המחוזית לתיכנון ובניה חיפה מיום 9.10.18, במסגרתה היתקבל חלקית ערר שהגישה המשיבה 3 על החלטת הוועדה המקומית לאשר בקשה להיתר בנייה בתנאים.
בס' 6.5 נקבע כי הריסת מבנה והקמתו מחדש מכוח תכנית תמ"א 38 העומד בסתירה להגבלות בניה שנקבעו בתוכנית מתאר מחוזית, יהיה טעון אישור הוועדה המחוזית.
ס' 22 לתמ"א קובע את זכותה של הוועדה לסרב לתת היתר וזה נוסחו : "אין באמור בתוכנית זו כדי לשלול מסמכותה של הוועדה המקומית לסרב לתת היתר לבניה הכרוך בתוספת זכויות בניה על פי ס' 11-14א אם מצאה משיקולים תיכנוניים, או אדריכליים נופיים, כושר נשיאה של תשתיות, כי יש לסרב לבקשה להיתר אם מצאה כי תוספת הבניה צריכה להבחן במסגרת תכנית שתסדיר עניינים נוספים אלו לאור התוספות המבוקשות. הוועדה המקומית תפרט בכתב את הנימוקים לסרוב. ועדה מקומית רשאית לשקול, בין השאר, הוראות של תכנית כוללנית לרבות תכנית כוללנית שהוחלט להפקידה, או מיסמכי מדיניות שהוכנו על ידה, במסגרת שיקוליה בבקשה להיתר לפי תוכנית זו. " (ההדגשה לא במקור).
...
דיון והכרעה 4.1 אקדים ואציין כי לאחר שמיעת טענות הצדדים ובדיקת טענותיהם מצאתי שיש לדחות את העתירה.
כאן ראינו , בהתייחס לאזור המסחרי, כי התוכנית המפורטת לא קבעה צפיפות, ובכך אין תחולה לסעיף זה. טענת העותרת כי לפי תכניות קיימות מפורטות היא זכאית לבניה של מס' יחידות דיור ללא הגבלה – נדחית.
לסיכום 5.1 העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 57504-10-17 גיטלמן מרציאנו שזיפי לוי בע"מ ואח' נ' עריית פתח תקווה תיק חצוני: מספר תיק חצוני מספר בקשה:1 בפני כבוד השופט ארז יקואל עותרות 1.גיטלמן מרציאנו שזיפי לוי בע"מ 2.האחים מאיה - תמ"א 38 בע"מ 3.ג.ה.ש השקעות ויזמות נדל"ן בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד מגיטלמן מרציאנו שזיפי לוי בע"מ משיבה עריית פתח תקווה ע"י ב"כ עוה"ד פריש, שפרבר, ריינהרץ ושות' החלטה
רקע העותרות הגישו עתירה מנהלית כנגד החלטת וועדת הערר של המשיבה מיום 31.7.17 (בתיק ערר 105/16 ולהלן: "החלטת הועדה"), במסגרתה נקבע כי יש לחשב את סכום הארנונה בגין השטח מושא המחלוקת, שגודלו 245.657 מ"ר, כמרפסת ולא כגג.
מקובלת עליי עמדת המשיבה, לפיה שוני זה מתבטא, בין היתר, באופי ההליך, בסדרי הדין שבו, בערובה שיש להפקיד במסגרתו ואף באמות המידה השיפוטיות שיש להפעיל במסגרתו (ר' עע"מ 1701/02 וועדה מקומית לתיכנון ובנייה "שורקות" נ' גרמנוב (4.12.02); בר"ם 3811/14 כלוף נ' מנהל הארנונה בעריית תל אביב (5.3.2015); בר"ם 965/12 ציביאק נ' עריית תל אביב-יפו (8.5.2013); כן ר' הוראת סעיף 28 לתקנות בתי המשפט לעניינים מינהליים).
...
לנוכח השוני בין סוגי ההליכים, כהפניית המשיבות, אין בידי לקבל את הטענה שלפיה יש לתקן את כותרת העתירה בלבד.
לאור המקובץ ובהתאם להוראת תקנה 7 (א')(2) לתקנות, שוכנעתי כי כתב העתירה, על פניו, אינו מגלה עילה להתערבות בית המשפט (השווה: עת"מ 40298-07-14 אלמדאלסי נ' עיריית חיפה (2.10.14); עת"מ 56244-01-13 מנהל הארנונה עיריית תל-אביב נ' ברונשטיין (31.12.14); עת"מ (ת"א) 41252-01-17 רפאלי נ' ועדת ערר לענייני ארנונה שליד עיריית תל אביב (22.2.17)).
בנסיבות אלו, אני מורה על מחיקת העתירה ועל ביטול הדיון הקבוע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפיכך נקבע כי "נימוק הועדה המקומית לשלילת זכויות הבנייה מכוח תמ"א 38 אינה עומדת בדרישות סעיף 22 לתמ"א, המחייבת היתייחסות פרטנית וקונקרטית לנושא התשתיות באיזור המבנה נשוא הבקשה להיתר בנייה". לפיכך הורתה ועדת הערר לועדה המקומית "...להוציא את ההיתר המבוקש בכפוף לעמידתה בתנאים הקבועים בתמ"א 38 ובכפוף לפירסום שבוצע מכוח סעיפים 77 ו־78 לחוק התיכנון והבנייה, תשכ"ה – 1965" (שם, עמוד 4 להחלטה).
בדיון שהתקיים בעת"מ 2695-07-13 שהגיש התובע ביום 16.1.14, נקבע בין היתר כי לאור החלטת ועדת הערר מיום 19.12.13 (בערר השלישי) שקבלה את טענות התובע, התנאי מושא הסיפה של החלטת ועדת הערר אינו קיים עוד והיישום של ההחלטה החדשה של ועדת הערר על ההחלטה מושא העתירה המנהלית הוא "כי יש לבטל את הסיפה של ההחלטה מיום 30.5.13. מכאן שועדת הערר הורתה לוועדה המקומית להוציא את ההיתר המבוקש בכפוף לעמידה בתנאי תמ"א 38 וללא תנאים נוספים" (עמוד 5 לפרוטוקול, שורות 13–23; נספח יג לכתב התביעה).
ביום 2.5.14 הגיש התובע את הערר הרביעי כנגד החלטת הועדה המקומית מיום 23.4.14, המורה לו כי תנאי למתן היתר בנייה "להגיש חוות דעת מקצועית, לרבות בעיניין התשתיות הציבוריות בטווח של 500 מ' מהמגרש, ועל פי הנחיות שיינתנו לו ע"י היועץ המשפטי". בכתב הערר נטען בין היתר כי לאחר שהעורר סרב לחתום על כתב ההיתחייבות ניתנות החלטות על מנת לנקום בו, תוך זילזול מוחלט בהחלטות ועדת הערר, ונדמה כי הנתבעת לא תחדל מהתנהלות זו עד אשר העורר יאות להסכים לדרישתה הבלתי חוקית לחתימה על כתב ההיתחייבות.
...
הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים, ביחד ולחוד, הסך של 2,179,377 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 15.2.17 ועד מועד פסק הדין.
הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים, עד המועד שנקבע לעיל, בגין שכר טרחת עורך דין, סך כולל של 80,000 ₪.
כן תשלם הנתבעת עד המועד שנקבע לעיל לתובעים בגין הוצאותיהם הסכומים דלהלן: 25% מסכום אגרת המשפט ששולמה על ידם – בכפוף לאסמכתאות שיוצגו – בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד כל תשלום.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ועדת הערר החליטה שלא לידון בערר שהגישו העותרים נגד החלטה של הוועדה המקומית לאישור היתר בניה בתנאים, אך הותירה לשיקול דעת הוועדה המקומית את השאלה האם להאריך את המועד להוצאת היתר הבניה על פי החלטת הוועדה (להלן: הארכת המועד).
מיסמך המדיניות הראשון בזמן, שצורף כנספח ו'1 לתשובת הוועדה המקומית לעתירה, הוא החלטת הוועדה המקומית: "להמליץ לוועדה המחוזית על פירסום הודעה הכנת תכניות לפי סעיף 23 לתמ"א 38 ובהתאם לסעיף 77 לחוק ולתנאים בדבר הוצאת היתרי בניה בהתאם לסעיף 78 לחוק". מיסמך המדיניות השני בזמן, שצורף כנספח ו'2 לתשובת הוועדה המקומית לעתירה, הוא מיסמך "מדיניות להוצאת היתרי בנייה לחזוק מבנים לפי תמ"א 38". הוועדה המקומית טוענת כי משני מסמכים אלה עולה כי בתקופה שבין 2016-2018 השתנתה מדיניותה בעיניין תמ"א 38, כך שהופחת מספר יחידות הדיור הניתן מכוח התמ"א: מכפיל יחידות הדיור הופחת מ-1:3 ל-1:2.3.
...
לאור כל האמור אני קובעת כי לא חלו שינויים תכנוניים המצדיקים דחיית הבקשה להיתר.
אני סבורה כי כפי שטענו העותרים, החלטת הועדה המקומית לא פקעה.
סוף דבר לאור כל האמור אני קובעת כי יוארך בשנה מהיום תוקף החלטת הועדה המקומית מיום 31.5.2015 לאישור היתר הבנייה לעותרים, לאור הסכמת הצדדים כפי שהוצגה לוועדת הערר ובמרכזה התכנית המוסכמת.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק דינו קיבל בית המשפט את עתירת המשיבה 1, חברת אופקים ב.י רוטשילד בע"מ (להלן: אופקים) נגד החלטת ועדת הערר המחוזית תל אביב (להלן: ועדת הערר), אשר ביטלה את החלטת הועדה המקומית לתיכנון ולבניה בת ים (להלן: הועדה המקומית) לאשר בקשה להיתר בניה שהגישה אופקים לפי תכנית המתאר הארצית לחזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה (להלן: תמ"א 38 או התמ"א).
...
לאחר שיג ושיח והתייעצות הודיע בא-כוחה של אופקים כי מקובלת עליו הצעת בית המשפט.
בפסק דינו של בית המשפט קמא בענייננו היה משום "היפוך היוצרות" לענין כללי הביקורת - כאשר מחד גיסא, ביטל הוא את החלטת ועדת הערר בנימוק ש"הוועדה המקומית עשתה מלאכתה נאמנה" ועל כן לא היה מקום להתערבות ועדת הערר בהחלטתה (פסקה 10.2 לפסק הדין); ומאידך גיסא, מצא בית המשפט להתערב בשיקול הדעת התכנוני של ועדת הערר לענין קביעת האיזון הראוי בין שיקולים תכנוניות מובהקים.
סוף דבר: הערעור מתקבל במובן זה שפסק דינו של בית המשפט קמא מבוטל, והחלטת ועדת הערר תחזור על כנה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו