מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד החלטת ועדת המשנה להתנגדויות של מועצת התכנון העליונה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העתירות שלפניי, שהדיון בהן אוחד, מכוונות כנגד החלטת ועדת המשנה להתנגדויות של מועצת התיכנון העליונה, מיום 6.11.2019, אשר דחתה עררים שהגישו העותרות על החלטות ועדת המשנה לתיכנון ורשוי שלצד מועצת התיכנון העליונה מיום 16.12.2017.
...
לסיכום, הוועדה דחתה את העררים ואישרה מתן היתר בנייה להקמת מבני המגורים בכפוף לתנאים שנקבעו על ידי ועדת התכנון ובכפוף להתאמת מסמכי הבקשה למדידה שבוצעה על ידי קמ"ט מדידות.
הוועדות בחנו את השפעת החריגות על הנכסים הסמוכים, לרבות לאחר שערכו סיור במקום והתרשמו מאופי הבניה באזור, ועל רקע מכלול הנתונים הגיעו למסקנה כי יש לאשר את בקשת ההיתר.
סוף דבר סיכומו של דבר, דין העתירות להידחות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים לפני כבוד השופט רם וינוגרד 4 במרץ 2021 עת"מ 6666-12-20 עריית חברון ואח' נ' שר הבטחון ואח' העותרים 1. עריית חברון 2. הווקף של חברון 3. הועד לשקום העיר העתיקה בחברון ע"י ב"כ עו"ד סאמר שחאדה המשיבים 1.שר הבטחון 2.ראש המנהל האזרחי של יו"ש 3.ועדת משנה להתנגדויות של מועצת התיכנון העליונה 4.ועדת המשנה לתיכנון ורשוי של מועצת התיכנון העליונה ע"י ב"כ עו"ד מורן בראון (פרקליטות מחוז ירושלים – אזרחי) פסק-דין
במקרה דנא סובבות טענות הצדדים את דבר החקיקה המרכזי העוסק בעינייני תיכנון ובניה באיזור, הוא צו 418 (טענות נגד תוקף הצוו נדחו בבג"צ 4154/91 דודין נ' מפקד כוחות צה"ל באזור הגדה המערבית, פ"ד מו (1) 89 (1991); להגדרת הצוו כ"דבר החקיקה המרכזי" בעינייני תיכנון ובניה ראו בג"ץ 10408/06 קבהה נ' מועצת התיכנון העליונה באיזור יהודה ושומרון, מיום 25.09.07, בפיסקה לפסק-הדין).
החלטת המשיבים לפיה תטול המשיבה 4 לעצמה את סמכות התיכנון הנתונה לעירית חברון נומקה בקביעה לפיה "הועדה המקומית של עריית חברון אינה נכונה לקדם תיכנון לצורך הנגשת מערת המכפלה לאנשים עם מוגבלות" (החלטת המשיבה 4 מיום 4.8.20, נספח ג' לעתירה; הפרוטוקול נושא בכותרתו גם את תאריך הדפסתו – 6.8.20).
...
המסקנה היא שחלופה זו היא החלופה שפגיעתה פחותה.
סוף דבר המסקנה מכל האמור לעיל היא שלא נפל פגם בהחלטות המשיבות בעניין הנגשת אתר מערת המכפלה.
לפיכך אני מורה על דחיית העתירה.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

המערערים עתרו לבית המשפט המחוזי נגד החלטת ועדת המשנה להתנגדויות של מועצת התיכנון העליונה, החלטה מיום 6.11.2019, במסגרתה נדחו העררים שהגישו על החלטות ועדת המשנה לתיכנון ורשוי שלצד מועצת התיכנון העליונה, מיום 16.12.2017.
...
החלטה זו עברה ביקורת במסגרת הליך הערר לפני ועדת המשנה להתנגדויות אשר הגיעה למסקנה לפיה בקשת ההיתר אושרה תוך שימוש מושכל בסעיפי הגמישות לא לפני שהיא עצמה ערכה סיור במקום, התרשמה מגובה הבנייה באזור (לעניין מספר הקומות וגובה הבניין) ומצפיפות המבנים (לעניין קווי הבניין) והביאה בחשבון את ההשפעה של השינויים שהתירה מכוח סעיפי הגמישות על הנכסים הסמוכים.
הוועדות בחנו את השפעת החריגות על הנכסים הסמוכים, לרבות לאחר שערכו סיור במקום והתרשמו מאופי הבניה באזור, ועל רקע מכלול הנתונים הגיעו למסקנה כי יש לאשר את בקשת ההיתר.
שאלה אחרת אם התוצאה היא ביטול ההחלטות של מוסדות התכנון.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט מ' מזוז: עתירה זו מכונת נגד החלטות מועצת התיכנון עליונה באיזור יהודה והשומרון (להלן – מועצת התיכנון העליונה ו- האיזור), שנתקבלו על ידי ועדת המשנה לתיכנון ולרשוי ועל ידי ועדת המשנה להתנגדויות, שלצד מועצת התיכנון העליונה בהתאם לסמכויותיהן לפי הוראות סעיפים 34 ו-36 לחוק תיכנון ערים, כפרים ובניינים, מס' 79 לשנת 1966 (להלן - חוק תיכנון ערים), למתן היתר בניה ודחיית ערר העותרת שהוגש נגד מתן ההיתר.
...
בתגובה לבקשה לצו ביניים נטען מטעם המשיבים 7-1 כי יש לדחות את העתירה על הסף מחמת קיומו של סעד חלופי על ידי הגשת עתירה מינהלית לבית המשפט לעניניים מינהליים בירושלים, בהתאם לפרט 2 לתוספת הרביעית לחוק בתי משפט לעניינים מינהליים, התש"ס-2000 (להלן: החוק), המסמיך את בית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים לדון בהחלטה של רשות באזור יהודה והשומרון בענייני תכנון ובניה, בין היתר החלטה לפי חוק תכנון ערים.
בתגובה לכך נטען מטעם העותרת כי עתירתה מכוונת גם נגד החלטות הדרג המדיני, אשר אינן נתונות לביקורת בית המשפט לעניינים מינהליים, ומשכך לא היתה ברירה בידי העותרת אלא להגיש את עתירתה לבית משפט זה. דין העתירה להידחות על הסף בשל קיומו של סעד חלופי סטטוטורי.
אשר על כן העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 33598-05-23 חכים שרעבי נ' ועדת משנה להתנגדויות- מועצת התיכנון העליונה לפני כב' השופט אילן סלע יוכי שרעבי ע"י ב"כ עוה"ד שי פרטוש ויניב שאול העותרת 1. ועדת משנה להתנגדויות- מת"ע באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי), ע"י עו"ד צח נצר 2. אליק עציון 3. מיכל עציון ע"י ב"כ עו"ד אריה ארבוס 4. הועדה המיוחדת לתיכנון ובניה – אורנית ע"י עו"ד אמיר גופר המשיבים פסק דין
בפרט שעה שהעתירה מכוונת כנגד החלטת מת"ע מיום 20.03.23, בשבתה כועדת ערר על החלטות הועדה המקומית, וכפי שנקבע בפסיקה, הפעלת ביקורת שיפוטית על ידי בית המשפט לעניינים מינהליים על החלטות מוסד תיכנוני, תהיה ביקורת מצומצמת בכפוף לעילות המוכרות בגין הפעלת שיקול דעת מינהלי.
...
גם המשיבים טענו כי יש לדחות את העתירה על הסף בשל השיהוי הרב שבהגשתה.
מה גם, שכפי שצוין בערר, ניתן "לרפא" את החריגה האמורה באמצעות הגשת תכנית נקודתית להסדרת הבנייה למת"ע. נוכח האמור דינה של העתירה להידחות מחמת שיהוי, ובהעדר פגיעה חמורה בשלטון החוק, אין הצדקה לבירור העתירה לגופה.
בצדק נטען, כי ההחלטה בדבר הגשת כתב אישום, האם להגישו ומתי, מסורה לסמכותו של התובע העירוני והוועדה אינה מוסמכת להתערב בשיקול דעת זה, ודי גם בכך, ולמצער באי צירוף התובע העירוני כמשיב לעתירה כדי לדחות את העתירה בעניין זה. בשים לב לאמור, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו