מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד החלטת היתר בנייה מכוח תמ"א 38

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העתירה לפני נסבה על החלטת ועדת הערר המחוזית לתיכנון ובניה מחוז תל אביב (להלן: "ועדת הערר") מיום 28/11/19 בתיק ערר 1073/0519, במסגרתה נדחה על הסף ערר אשר הגיש העותר כנגד החלטת הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה תל אביב (להלן: "הועדה המקומית") מיום 27/3/19, לאשר בתנאים בקשה למתן היתר בניה לתוספות ולשינויים מכוח תמ"א 38 ולתכנית מתאר רובע 3.
...
כך, גם אם אלך עם העותר כברת דרך ניכרת ואקבע כי אמנם קיימת סתירה בין האופן בו הוגדרה הקומה בהיתרים השונים – ההיתר משנת 1935 וההיתר משנת 1945 - ועל מנת לקבל טענה זו אף אדלג על המשוכות הנכבדות ובכלל כך – על הקביעה ולפיה ההיתר משנת 1935 לא בוצע ויתרה מכך, על העובדה שגם בהיתר משנת 1935 קיימת סתירה הואיל ובדפוס נכתב "קומה א'" ואולם, קיימת תוספת בכתב יד ולפיה מדובר ב"קומת מרתף" – הרי שלמרות זאת לטעמי דין טענותיו של העותר להידחות.
ריכוז האמור מלמד כי דין טענותיו של העותר ולפיהן הבקשה להיתר עומדת בסתירה לתכנית מתאר להידחות ופועל יוצא מכך הוא שדין העתירה להידחות, הואיל ולא נפל כל פגם בהחלטת ועדת הערר אשר דחתה את עררו של העותר על הסף, משלא קמה לעותר זכות בדין ובפסיקה להגשתו.
סוף דבר; לאור האמור והמפורט – העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 14.3.2017 הגיש העותר לועדה המקומית בקשה להיתר בניה מכוח תמ"א 38 ומכוח תכנית 10038 עליהן נעמוד מיד.
עיון בכתב העתירה מלמד כי טענות העותר כנגד החלטתה של ועדת הערר מבוססות על שלושה טיעונים מרכזיים: ראשית, לפי טענת העותר, התכניות הקיימות מאפשרות להחיל את המסלול של הריסה ובנייה מחדש בנוגע לנכס הנידון, ולפיכך יש להתיר את הבנייה המבוקשת במסלול זה. בין היתר נטען כי ועדת הערר שגתה בהבנת ההחלטה שניתנה בפרשת רחל אימנו; בפרשנות המשפטית שייחסה למונח "ביניין לשימור" בתכנית 3770; וכן בקביעת היחס שבין תכנית 3770 לבין תכניות החיזוק.
...
בהתחשב בכל אלה, אני סבורה כי לא עלה בידי העותר לשכנע כי קיימת הצדקה לסטות מנקודת המוצא העקרונית עליה עמדתי לעיל, ולפיה פרשנות לדין הקיים חלה באופן מיידי גם על הליכים תלויים ועומדים.
טענה זו אף היא דינה להידחות.
סוף דבר נוכח מכלל הטעמים שפורטו, העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

דא עקא, גם כאן, רודה לא הוכיח מה השכר הראוי שהוא זכאי לו. אין כל סיבה להניח, כהנחה שאינה טעונה הוכחה, שהשכר הראוי בגין תיכנון מבנה לצורך קבלת היתר בניה מכוח תמ"א 38, שקול לתמורה שנקבעה בהסכם בגין תיכנון מפורט של מבנה לפי תב"ע מאושרת.
אין זה סביר איפוא, שרודה זנח את הפרויקט בטענה שלפיה "אין לו אפשרויות תכנוניות נוספות". האפשרות המסתברת יותר הנה שטאוב, מטעמיו שלו, נימנע מקידום הבקשה לפי תמ"א 38 וחזר למסלול של אישור תב"ע ל- 25 יחידות דיור, וכאשר בקשה זו נדחתה בועדה המחוזית, הוא החליט להמשיך באותו מסלול, ולהגיש עתירה מינהלית נגד החלטת הועדה המחוזית.
...
יוצא אפוא, שדווקא התנהלותו של טאוב, אשר סירב מטעמיו להמשיך במסלול של ערר שעליו המליץ רודה, ובחר להתקדם במסלול של תב"ע בוועדה מחוזית והגשת עתירה מינהלית, היא אשר גרמה לעיכובים, והניסיון לתלות את האשם ברודה, אינו מבוסס.
סוף דבר התביעה העיקרית מתקבלת בחלקה.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עתירה המכוונת נגד החלטה שעניינה בקשה לקבלת היתר בנייה מכוח תמ"א 38.
" כפי שקבעה ועדת הערר, באופן עיקרוני ועל פי הוראות החוק ניתן לאשר עקרונית הקלה של 6% בפרויקט הריסה ובנייה בנוסף על התמריצים מכוח תמ"א 38, ועם זאת במסמך מדיניות שהוכן בשנת 2016 נקבע כי לא יינתנו הקלות כמותיות בנוסף לתמריצי התמ"א (וראו כי אין בעתירה כל טענה כי מיסמך המדיניות מורה אחרת, ולגבי פרטי המסמך ראו את סעיף 43 לתשובת המשיבה 1).
...
לכן, התערבות בהחלטתה של ועדת הערר בשלושת הרכיבים האמורים חייבת להיעשות במשורה, ויהא לבחון את טענות העותרים לגופן על רקע הערה מקדמית זו, ובמיוחד שעה שעסקינן בהחלטה אשר ניתנה לגבי שלושה עררים, אשר במסגרתה כל הגורמים הרלבנטיים ניסו לשנות מהחלטת הועדה המקומית – וההחלטה של ועדת הערר קיבלה חלק משלושת העררים ודחתה חלק אחר משלושתם, אגב איזון בין הטענות השונות, וכפי שצוין בסופה של ההחלטה: "113. עררי המתנגדים מתקבלים באופן חלקי, בנוגע למספר הקומות בבניין, באשר לשמירה על עצים בוגרים, בנוגע לחישוב השטחים וכן בעניין תכנון שתי כניסות לכלי רכב לחניון ולהתקנת החנייה העילית, והכל כמפורט בהחלטה. יתר טענותיהם – נדחות.
עתה, על רקע האמור, נבחן את טענות העותרים לגבי שלושת הנושאים במובחן.
לא שוכנעתי כי העמדה של ועדת הרר חורגת בבירור ממתחם הסבירות, היא בוודאי אפשרית, היא מנומקת, לרבות על יסוד מסמך המדיניות ובוודאי שאין פסול בהנמקה שסומכת על אותו מסמך מדיניות שמשמש לנגד עיני גורמי התכנון בבקשות דומות.
לכן אדרש למסמך זה רק בקצרה ואומר כי גם בו אין כדי לחייב את המסקנה שוועדת הערר טעתה או פעלה בחוסר סבירות כאשר החליטה שלא לאשר את הקלה, שכן החלטתה הייתה ניתנה לגבי בקשה שהתבררה ונדונה בהתאם למסמך המדיניות שהיה קיים במועד ההגשה "לטוב ולרע". טיעון העותרים לגבי ההשלכות הכלכליות של יישום ההחלטה - טיעון נוסף מרכזי של העותרים, אשר שזור לאורך כל העתירה ומתייחס לכל שלושת רכיבי ההחלטה, הוא – כי היישום של ההחלטה יוביל לכך שהפרויקט לא יהיה רווחי.
סיכום - אשר על כן ומחמת הנימוקים המפורטים מעלה, העתירה נדחית.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק דינו קיבל בית המשפט את עתירת המשיבה 1, חברת אופקים ב.י רוטשילד בע"מ (להלן: אופקים) נגד החלטת ועדת הערר המחוזית תל אביב (להלן: ועדת הערר), אשר ביטלה את החלטת הועדה המקומית לתיכנון ולבניה בת ים (להלן: הועדה המקומית) לאשר בקשה להיתר בניה שהגישה אופקים לפי תכנית המתאר הארצית לחזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה (להלן: תמ"א 38 או התמ"א).
מנגד, טענה אופקים בסיכומיה, בתמצית, כי היתערבות בית משפט קמא בשקול דעתה של ועדת הערר הייתה מוצדקת משסבר שהחלטתה חורגת ממיתחם הסבירות, וכי נוכח הוראות סעיף 158א3 לחוק התחייב במקרה זה אישור בקשתה להיתר בניה מכוח תמ"א 38 גם בהעדר פיתרון חניה.
...
לאחר שיג ושיח והתייעצות הודיע בא-כוחה של אופקים כי מקובלת עליו הצעת בית המשפט.
בפסק דינו של בית המשפט קמא בענייננו היה משום "היפוך היוצרות" לענין כללי הביקורת - כאשר מחד גיסא, ביטל הוא את החלטת ועדת הערר בנימוק ש"הוועדה המקומית עשתה מלאכתה נאמנה" ועל כן לא היה מקום להתערבות ועדת הערר בהחלטתה (פסקה 10.2 לפסק הדין); ומאידך גיסא, מצא בית המשפט להתערב בשיקול הדעת התכנוני של ועדת הערר לענין קביעת האיזון הראוי בין שיקולים תכנוניות מובהקים.
סוף דבר: הערעור מתקבל במובן זה שפסק דינו של בית המשפט קמא מבוטל, והחלטת ועדת הערר תחזור על כנה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו