בהיבט המקצועי הסביר למעשה ב"כ נת"ע כי מרחב התימרון של נת"ע מוגבל מאוד, עם זאת לא ציין באופן ברור כי במצב הנוכחי בו הוחזרו הכלונסאות לעומק של 10 מטרים, לא ניתן יהיה לתכנן ולהקים את תואי ה"מטרו" באזור, או שתידרשנה הוצאות בלתי סבירות או חריגות (או הוצאות כלשהן) לשם כך. בהיבט המשפטי, הפנה ב"כ חברת נת"ע לפסיקה הקובעת כי מיסמך המתיימר להיות היתר בנייה, אך משום שניתן על ידי הרשות המוסמכת (כשניתן על ידה שלא כדין), אינו היתר כלל, ואין ב"היתר" כזה כדי למנוע נקיטת הליך פלילי נגד מקבלו (ע"פ 586/94 מרכז הספורט איזור בע"מ נ' מדינת ישראל, פ"ד נה(2) 112 (2001)), וכן הפנה להחלטת בית המשפט בעת"מ (מחוזי – חיפה) 73920-10-21 אוניברסיטת חיפה ואח' נ' ועדת ערר מחוזית לתיכנון ולבניה, מחוז חיפה ואח' (פורסם בנבו, 28.3.22), שם דחה בית המשפט המחוזי עתירה נגד החלטה של הועדה המחוזית לבטל היתר בנייה שניתן שלא כדין.
כאמור, אין בהחלטתי כדי למנוע מכל רשות אכיפה לגבש עמדה בדבר תוקפו של ההיתר שניתן, ולבחון אם אין מקום לנקוט בהליך אכיפתי כלשהוא לגביו, אך אין בכך כדי להצדיק הותרה על כנו של צו שאינו יכול לשרת את מטרתו, כשאין חולק שתכליתו אינה עונשית.
...
המשיבה 2, מהנדסת העירייה גב' עליזה זיידלר גרנות, תיארה בעדותה הראשית את הרקע להוצאת צו הפסקת העבודה, וסיפרה כי במסגרת דיון שנערך מספר שבועות לפני הוצאת הצו בהשתתפות נציגי נת"ע, שביקשו לבדוק את הבניין מושא הבקשה שלפניי, נבדקו מסמכים שונים, והמשיבה גם פנתה למבקשת וביקשה לקבל ממנה את תכניות הקונסטרוקציה, ואז (ע' 9, ש' 25): "מצאנו שבקונסטרוקציה שתוכננה יש כלונאס בעומק של 10 מטרים בעוד שבבקשה להיתר בתשריט הבקשה להיתר העומק הוא כ – 5 מטרים. זו כבר הייתה עילה לסטייה מההיתר. זה היה דבר אחד".
"הדבר השני", כך העידה המשיבה 2, הוא שהתברר למשיבה כי לא נמצאו בתיק מסמכי הבניין אישורי נת"ע אלא רק התייחסות ביניים של חברת נת"ע שהבהירה כיצד על המבקשת לפעול כדי להתאים התשריט לדרישות נת"ע. היא העידה כי "שני אלו", יחד עם המכתב שנשלח ממנהל התכנון בות"ל ביום 28.1.24 (נספח ז' לתגובה) הובילו להוצאת הצו.
על כן, כאמור, יש לקבל את בקשת המבקשת.
סיכומו של דבר
הבקשה מתקבלת, ואני מורה על ביטולו של צו הפסקת העבודה שהוצא על ידי המשיבה.