רקע וניהול ההליך:
מחצבת ורד, המכונה גם מחצבת ערה (להלן- "המחצבה") הופעלה עובר לכניסתו לתוקף של חוק חובת מכרזים, תשנ"ב- 1992 (להלן- "חוק המכרזים") ע"י חב' האחים רויכמן (שומרון) בע"מ. לאחר שהמבקשת (להלן גם: "שפיר") רכשה את החברה ועם החלת חוק המכרזים, הופעלה המחצבה בהתאם להסכם הרשאה שנחתם בין שפיר והרשות ונתנו לשפיר, ע"י המפקח, רישיונות חציבה תקופתיים.
שפיר טענה במסגרת הליך אחר (ת.א (מחוזי י-ם) 6361/04) כי אין היא נזקקת למתן פטור ממכרז לחציבה לפי תקנה 25(29) לתקנות.
ביום 24.3.21 ניתנה החלטת המפקח, הדוחה את בקשת שפיר לקבל רישיון חציבה בשטחי ההרשאה פרט, ל"איים" מבודדים, בשטחים הפרטיים, לגביהם נקשרה שפיר בהסכמים עם בעליהם (נספח 2 לבקשה).
המשיבים עתרו במסגרת התיק העקרי לסילוק התביעה על הסף בהעדר סמכות מקומית ונוכח הדחיפות בקיום דיון בבקשה ומשניתן הסעד הארעי התבררה הבקשה בפני ובמסגרת התיק העקרי, הורה כב' הרשם למבקשת להגיש את תשובתה.
בעיניין זה העיד המצהיר מטעם המבקשת, מר וילנר: "...ניתנה הנחיה למנהל המחצבה לכרות מאקסימום חומר מהשטחים הפרטיים ומינימום חומר משטחי המדינה". לדברי העד, משנקטה שפיר בהליכים משפטיים אחרים כנגד המדינה על מנת לאפשר ניוד של עתודות חציבה, ועד שיישבו את המחלוקות, נוצר לה אינטרס לחציבה מרבית מהשטחים הפרטיים (עמ' 4 שורות 19-24; עמ' 5 שורות 11-13 לפרוטוקול).
"נוצרת פה בעיה מסוימת. מצד אחד כשאני עושה את החישוב לפי המפות זה יוצא 12.7. לפי הדיווחים זה יוצא 10.997...אני רואה שאי אפשר לעשות את החישובים כמו שעושים ב 2016 ו 2007 אני לוקח רק את החציבה באבן, כמה הוא חצב , ולאר כמה הוא מילא, כי ראינו שבמילוי הוא בא ממקום אחר...אם אעשה את החישוב עם המילוי יצא שהמחצבה מייבאת חומר.." והוסיף, בעיניין הקושי עם כמות ההוצאה מהשטחים הפרטיים ומשטח ההרשאה של המדינה בכמות של 10 מיליון טון:"...אני מנתח את הנתונים האלה ואני רואה שיש פה סתירה בלתי מוסברת שאחת מהן היא שב 2019 במחצבה יש יותר חומר מאשר היא מוציאה החוצה לכן אני יודע את כובד ההחלטה. יש פה סתירה שהיא לא מתקבלת על הדעת" (עמ' 8 שורות 19-34).
...
לאור המסכת הלכאורית בעניין נתוני השקילה; המעבר של חומרי גלם מהשטחים הפרטיים לשטח המדינה; פער, הטעון בירור מעמיק, בין סכמת השקילות של שפיר ובין תוצאות חישובי המומחה ושאלת 'הנפח הממשי' שהועבר למחצבה מהשטחים הפרטיים ולא הוצא לשיווק, שאין לכלול אותו בכמות החציבה של 60 מ' טון שנקבעה בהסכם ההרשאה, מחלוקות אלו ואחרות, העולות מטיעוני הצדדים, מביאות למסקנה כי התובענה מעלה לכאורה שאלות רציניות וכי היא איננה בגדר תביעת סרק.
אשר לשיהוי, דינה של טענה זו להידחות.
סיכומו של דבר, לא מצאתי כי תיגרם פגיעה משמעותית במשיבים ובאינטרס הציבורי במתן הסעד הזמני ומאזן הנוחות, נוטה לטובת המבקשת.