ביום 17.4.16 נדחתה בקשתו לשימוש חורג, בנימוקים אלה: " 1. המבנה ניבנה בסטיה מהיתר הבניה, ובמקרקעין קיימת בניה נוספת ללא היתר. 2. המבנה קיים מתחת לקו מתח עליון, דבר שנוגד הנחיות תמ"מ/21/3 וחב' חשמל לגבי מרחקים בין המבנים לקווי החשמל, ולא מאפשר שהיה ממושכת של בני אדם במקום. 3. עפ"י חוו"ד מהנדס התנועה, אין דרך סטאטוטורית לחלקה, שתאפשר את הגישה לשימוש המבוקש. 4. העסק פועל במקום שנים רבות ללא היתר".
על החלטה זו הגיש העותר ערר לוועדת הערר המחוזית (המשיבה 1).
לאחר שמנתה את כל השיקולים כמפורט לעיל, הכריעה הוועדה כי "באיזון בין משך השמוש החורג משנת 2008, עבריינות הבניה שתוארה לעיל, העדר ההצדקה התכנונית, והעובדה שהשימוש החורג אינו מהוה גישור על פערי זמנים בין התכניות, אל מול השיקולים האחרים שפורטו לעיל, אלו הראשונים מטים את הכף לטובת דחיית הבקשה לשימוש חורג".
כנגד החלטה זו הוגשה העתירה.
העירעור לביהמ"ש העליון נדחה (עע"מ 109/12 הוועדה המחוזית מרכז נ' גבעת האירוסים), וביהמ"ש העליון קבע (בפיסקה 29) כי מן העובדה, שאושרה תכנית מחוזית המאפשרת לעשות שימוש בשטח הנידון לגן אירועים, ככל שזה יעלה בקנה אחד עם התכנית הכוללת שתוכן, יש מקום לשקול את היתרונות, במקרה זה, במתן היתר לשימוש חורג, כאשר המגמה התכנונית המסתמנת עולה בקנה אחד עם השמוש החורג המבוקש.
...
הטענה בדבר 15% מאזור הנופש המטרופוליני שבהם ניתן
לאשר שימושים שאינם נופש מטרופוליני
ובאשר לטענת העותר כי המקרקעין והמבנה נושא העתירה כלולים באותם 15% מאזור הנופש המטרופוליני שבהם ניתן לאשר שימושים שאינם נופש מטרופוליני, אינני מקבל טענה זו, שכן, על פי התמ"מ, ניתן אמנם לאשר ייעוד שאינו נופש מטרופוליני, אך תנאי לכך הוא, שאותו ייעוד הוא "תואם ומשלים אזורי פיתוח גובלים" (סעיף 7.6.2 לתמ"מ/21/3), או, בלשון הועדה המקומית, מדובר בשימושים "צמודי דופן" לשימושים קיימים.
סיכום
לסיכום, אזכיר שוב, במרוכז, את הנתונים הרלוונטיים בתיק זה והחשובים לצורך ההכרעה בבקשה לשימוש חורג.
לסיכום, העתירה נדחית.