"
המבקש מיאן לקבל את החלטת בית המשפט לאפשר את שמיעת הקטינים בתנאים שנקבעו, הודיע לבית המשפט קמא על כוונתו להגיש בקשת רשות לערער לבית משפט זה וכן עתר לבית המשפט קמא על מנת שיורה על עיכוב ביצוע החלטתו מיום 14.3.2024.
עוד נציין כי זו ניתנה לאחר הדיון מיום 04.03.2024, לקראתו התקבלה עמדת ב"כ היועצת המשפטית לממשלה, בעקבות ארכות שניתנו לה בהסכמת הצדדים.
בהקשר זה נפנה לדברי ב"כ עוה"ד ע. בורוכוב מהדיון האחרון לפיהם: "פג תוקפו של הדרכון הישראלי, הוא תושב קבע בשוודיה, והשגרירות סגורה. אם יהיה דרכון הוא כמובן יהיה מוכן להגיע ולשהות יומיים שלושה".
אי לכך ומשמצאנו, לאחר שהוגשה עמדת האפוטרופא לדין, לאחריה בקשת המשיב להגיב לאמור בהודעתה, אשר כללה הלכה למעשה התייחסותו לאמור בהודעה, כי המקרה דנן מצדיק שמיעת הקטינים, ויפה שעה אחת קודם, לא מצאנו הצדקה לעכב ביצוע ההחלטה.
שלישית, ועיקר, עיון בהחלטת בית המשפט מלמד כי דחיית בקשתו לא תביא לפגיעה קשה במבקש, שכן בהחלטתו מיום 19.3.2024 הבהיר בית המשפט קמא כי:
"שמיעת הקטינים לפנינו תתקיים בהנתן מלוא טענות הצדדים, כך גם קביעות בית המשפט קמא והתרשמותו משמיעת הילדים, ובהנתן הנתק בין המשיב לבין ילדיו וכן טענותיו השונות לרבות כי הילדים 'מוסתים ומנוכרים לחלוטין' נגדו, כאשר המערערת 'מלעיטה אותן, ומרעילה את נפשם'" (ההדגשה הוספה – י' כ').
...
זאת ועוד, משלא הובהר על ידי המבקש האם בבקשתו מבית המשפט קמא נושא ההחלטה מיום 19.3.2024, התבקש עיכוב ביצוע עד להגשת בקשת רשות הערעור או מעבר לכך, ספק אם דרך הגשת הבקשה תואמת להלכה הפסוקה (ראו החלטתי ב-עע"מ 637/23 צבא ההגנה לישראל נ' רמתי, פסקה 14 (18.5.2023)).
העולה מהמקובץ לעיל הוא שסיכוייה של בקשת הרשות להתקבל הינם, על פניהם, קלושים.
סוף דבר: הבקשה לעיכוב ביצוע החלטת בית המשפט המחוזי מיום 14.3.2024, כמפורט לעיל, נדחית, בלא חיוב בהוצאות.