מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד אי אכיפת תקנות הסמכת מאמני כדורסל

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2013 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

סמוך לאחר תחילת עונת הכדורסל 2004/2005 הוגשה עתירה לבית המשפט העליון בשבתו כבית המשפט הגבוה לצדק (בג"צ 10068/04 קרן נ. שרת החינוך, התרבות והספורט; להלן - העתירה), כנגד אי אכיפתו בענף הכדורסל של סעיף 2(א) לתקנות הספורט (חיוב בתעודת הסמיכה), התשנ"ז – 1977 (להלן: סעיף 2(א) ו-תקנות הספורט בהתאמה).
סעיף 2(א) קובע, כי "בענף ספורט תחרותי או שיש בו סיכון גופני כמפורט להלן לא יוכל אדם לעסוק כמאמן או כמדריך ספורט, אלא אם כן יש בידו תעודת הסמיכה לאותו ענף...", אך בפועל לא נאכף הוא בענף הכדורסל - על אף ציונו המפורש של ענף זה במסגרת התקנה - עד לאותה עתירה.
...
בהקשר זה יש לציין כי מר ברנר כלל לא נחקר בעניין זה. לפיכך, התביעה נגד העמותה נדחית.
מקובלת עלי מסקנת חברתי השופטת דוידוב, כי "במקרה זה לא בוצעה המחאת חבויות כנדרש, בהסכמת המערער", בין העמותה לחברה.
סוף דבר בהתאם לחוות דעתה של השופטת סיגל דוידוב-מוטולה, אליה הצטרפו כל חברי המותב, ערעורה של א.ס. עירוני רמת גן מיסודם של בית"ר ומכבי רמת גן בע"מ (ע"ע 216/10) נדחה במלואו.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מאחר וקייטנות הכדורסל היו אמורות להתחיל מחר, הבהיר ב"כ המבקשת בתום הדיון כי אינו עומד על העתירה בנוגע לקייטנות שכן מדובר ב"מעשה עשוי" וברור כי המבקשת לא תספיק לקבל את אישור משרד החינוך להפעלת קייטנות.
בהתאם לתקנה 362(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 על המבקש סעד זמני לשכנע את בית המשפט על בסיס ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת תביעה.
מר דמארי גרס כי ההחלטה על חוגי הכדורסל היתה עניינית ומסחרית וכי לא דיבר עם ראש העיריה על ענין זה. נכון הוא שגרסה זו מעלה ספקות מאחר ולמשיבה לא היו טענות כנגד המבקשת לעניין איכות השרות שביצעה, והדבר מצויין במפורש מפי מר דמארי בתמליל שצורף לבקשה.
יוער בענין זה, כי בחנתי את האפשרות לתת סעד חלקי כגון לחייב את המשיבה להיתקשר עם המבקשת בנוגע לחוגים לשנה הבאה בהסתמך על הסכמת המבקשת בדיון לקבל את המודל העיסקי שנקבע ע"י המשיבה ולכסות כל גירעון שיגרם לה. בסופו של דבר מצאתי שמדובר בשינוי אופן ההיתקשרות בין הצדדים וסבורני שקיים קושי לבית המשפט שהנו גוף חצוני, לאכוף על הצדדים הסכם שונה במהותו מההסכם נשוא התובענה.
נטען כי גם ביחס לחוגי הכדורסל עסקינן ב"מעשה עשוי" ומעורבים בו צדדים שלישיים כגון מאמנים וכיוצ"ב. כאמור, ביחס לקייטנות, הוסכם על הצדדים שמדובר ב"מעשה עשוי" שבית המשפט לא יוכל להתערב בו. באשר לחוגים, נטען ע"י המשיבה שבמסגרת ההיתקשרות עם המאמנים לקייטנות, נדונה גם העסקתם בחוגים במשך שנת הלימודים.
...
לא מצאתי לבסס החלטתי על טענת המשיבה בדבר שיהוי בהגשת הבקשה, נוכח פגישות שנוהלו בין הצדדים, שכן המכתב הרשמי אודות הפסקת ההתקשרות נעשה כאמור רק ביום 7.5.14 והמבקשת עתרה לבית המשפט בסמוך.
סיכום: מכל האמור לעיל, לא שוכנעתי שיש מקום תת סעד זמני וזאת בשקילת מאזן הנוחות ביחס לראיות שהוצגו בנוגע לעילת התביעה ועל כן, דין הבקשה להידחות.
המזכירות תשלח את החלטתי לב"כ הצדדים באמצעות הפקס.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד נטען, כי לפי פרסומים שונים, המשיבים גילו נכונות לחרוג מן הכללים מטעמים פוליטיים, לדוגמה בכך שאיפשרו לשחקני כדורגל זרים ומאמנים זרים לצאת ממקום הבידוד למגרש האימונים ובחזרה.
בראש השלישי לעתירה, העותרים מבקשים כי יוקפאו כל צעדי אכיפה נגד אלו המפרים מיגבלות שהוטלו על הציבור במסגרת המאבק בנגיף הקורונה, "כל עוד לא מועמדים לדין ולמצער כל עוד לא נפתחות חקירות בעיניינם של בכירים כגון נשיא מדינת ישראל, ראש הממשלה, השר לביטחון פנים, חברי כנסת, רבנים, בעלי הון ורבים אחרים, שלגביהם לא ננקטו אמצעי אכיפה כלשהם על אף פרסומים אודות הפרותיהם את תקנות שעת החרום". לטענת העותרים, מדיניות המשיבים משקפת אכיפה בררנית, והעותרים מפרטים שורה של מקרים שפורסמו באמצעי התיקשורת, בהם לכאורה הפרו גורמים שונים מיגבלות שונות, בכללן הוראות הסגר שהוטל בליל הסדר, הגבלת מספר המשתתפים באירועים, שמירת מרחק בין אדם לאדם והקפדה על עטיית מסיכה.
...
הנה כי כן, ישנן עילות רבות וטובות שבגינן יש לדחות את העתירה דנן על הסף, לא כל שכן בהצטרף העילות כולן יחדיו, ויכולנו לסיים הילוכנו בנקודה זו. למרות זאת, בהמשך להחלטתי מיום 19.8.2020, שבה הוריתי למשיבים להגיש השלמה לתגובתם המקדמית גם לגופו של הראש הראשון של העתירה; ומשעה שהגישו המשיבים הודעה משלימה זו; ובהינתן סמכותו המקבילה של בית משפט זה – ראיתי לנכון להוסיף מספר מילים, ולהסביר מדוע יש לדחות את הראש הראשון של העתירה גם בהעדר עילה להתערב בהחלטת המשיבים.
במקרה דנן, הובהר כי החלטת שר הפנים התקבלה בהתייעצות עם גורמי המקצוע, לרבות גורמים במשרד הבריאות וגם העותרים ציינו בסעיפים 6-5 לתשובתם שההחלטה התקבלה בסופו של דבר בהסכמתו של המשיב 3 (הגם שהלינו על כך ששינה את עמדתו); כי הנתינים הזרים הנכנסים לישראל חייבים בבידוד ובהצגת ביטוח בריאות מתאים; כי כניסת תלמידים זרים מותנית בכך שהמוסד החינוכי העתיד לקלוט אותם יקבל אישור ממשרד הבריאות בדבר התחייבות לעמוד בתנאי הבידוד, וכן מותנית בהתחייבות אישית של התלמיד לעמוד בתנאי הבידוד; וכי עלויות הבידוד אינן מוטלות על כתפי המדינה.
סוף דבר, שדין העתירה על שלושת ראשיה להידחות, אם בשל קיומן של מספר עילות סף, אם בשל העדר עילה להתערב בהחלטות המשיב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו