עוד יוער טרם סיום נושא זה כי אף העותרת עצמה טוענת, בסעיף 68 לעתירה, כי ועדת המכרזים רשאית להסתמך על אישורים המוצגים בפניה מאת רשויות או גורמים שונים, וכלשונה: "אמת. מלכתחילה, רשאית ועדת המכרזים להסתמך על אישורים המוצגים בפניה מאת רשויות או גורמים שונים, בדבר עמידת המציע בתנאי המיכרז. על כך אין חולק ...".
מהאמור עולה כי במועד הגשת ההצעות למכרז, המשיבה עמדה בדרישות תנאי הסף, קרי, הייתה רשומה בפנקס של רשם הקבלנים בסווג הנידרש והציגה מיסמך מתאים כראייה מנהלית לגבי הרישום כאמור.
בעת"מ (מנהליים ת"א) 2857/08 דן לימוזין טורס בע"מ נ' החברה למשק ולכלכלה (19.8.2009) התבררו טענות דומות שהיו בפי חברה אשר לא זכתה במיכרז כנגד הזוכה, וכך נפסק (בעמ' 12):
"טבעו של מיכרז שהוא נשען על תשתית עובדתית המשמשת תנאי מוקדם, פעמים הרבה תנאי הכרחי, להגשת הצעה או להתקשרות עם המציע. כאלה הן דרישות ניסיון, הקפי פעילות כלכלית, שתוף בעלי הכשרה מקצועית ספציפית, סיווג מקצועי, קיום משרד, אמצעי תובלה או ציוד טכני וכיוצא באלה. מיסמכי המיכרז קובעים את "האמצעי הראייתי" להוכחת אותה תשתית עובדתית (אישור רו"ח או עו"ד, אישור רשות, תעוד מקצועי, הצגת רישיון וכיו"ב).
בהקשר זה אפנה שוב לעניין אסום, שם הסיטואציה הייתה "הפוכה", שכן במועד פתיחת ההצעות החברה הרלבנטית (תורג'מן) לא הייתה רשומה בפנקס הקבלנים, אך היא טענה שמבחינה מהותית היא זכאית להיות רשומה כנדרש בתנאי הסף, ובית המשפט קבע כי וועדת המכרזים לא שגתה שעה שקבעה שחברה זו לא עמדה בתנאי הסף הרלבנטי, המחייב הוכחת רישום בעת הגשת ההצעה, אף אם היינו מניחים שמהותית התגבשה הזכאות לרישום, וראו את פסקה 19 לאמור:
"גם אם תאמר כי ביום 13.11.2008 עמדה תורג'מן מבחינה מהותית בתנאים לקבלת אישור קבלן מוכר, אין בכך כדי לשנות מן העובדה שביום הגשת ההצעה לא היה בידה אישור תקף והוא לא צורף להצעתה. אישור כזה ניתן לה רק ביום 16.11.2008 ובו צוין מפורשות שתוקפו מאותו מועד ואילך. אין ספק איפוא כי במועד הגשת הצעתה ובמועד האחרון להגשת ההצעות, לא הייתה תורג'מן בעלת אישור קבלן מוכר כנדרש בתנאי הסף של המיכרז.
...
ביום 13.9.2020 דנה ועדת המכרזים בטענות העותרת המתוארות מעלה, לאחר שקיבלה חוות דעת מקצועית מאת היועץ המשפטי של המשיב בנדון, והגיעה למסקנה כי יש להותיר את ההחלטה בדבר הזכייה על כנה (להלן: "ההחלטה השנייה").
על רקע האמור יש לקרוא את שנפסק בעניין נוג'ידאת.
לסיכום -
כידוע, הכלל הוא שבית המשפט אינו ממיר את שיקול דעתו בשיקול דעתה של ועדת המכרזים כפי שנקבע בעע"מ 5525/13 אשת שירותי תיירות בע"מ נ' משרד הביטחון (19.5.2014):
"בנוגע לאדן הביקורת השיפוטית, הכלל הוא כי בית המשפט לא מחליף את שיקול דעתו בשיקול דעתה של ועדת המכרזים, ואינו יושב כ"ועדת מכרזים עליונה" (ראו: עע"מ 6823/10 מתן שירותי בריאות נ' משרד הבריאות, פסקה 26 (28.2.2011); ע"א 4964/92 נשיץ נ' עשת, פ"ד נ(3) 762, 767 (1996)).
תוצאה -
נוכח האמור, העתירה נדחית.