בהתאם לתקנה 3 לתקנות בתי המשפט לעניינים מינהליים (סדרי דין) התשס"א – 2000, יש להגיש את העתירה לא יאוחר מ-45 ימים מהמועד שבו נודע לראשונה לעותר על המעשה המינהלי שכנגדו.
כעולה מהחומר שלפניי, הערייה עיקלה חשבונות בנק של העותר בגין חובות החברה כבר בשנת 2011, שלחה לעותר בשנת 2016 מכתבי דרישה לפי פקודת המסים (גביה) בהתייחס לחובות החברה, וכן שלחה לעותר בשנת 2017 מכתבים שכותרתם "דרישה לתשלום ארנונה כללית מבעל שליטה". העתירה, שבה נטען, בין היתר, כי לא ניתן להפעיל הליכי גבייה כנגד העותר בשל חובות החברה, הוגשה, כאמור, רק בשנת 2022.
להבדיל מהרושם שבקשו העותרים לצייר לפיו הערייה נימנעה מלפעול כנגדם בהליכי גבייה, אלא הסתפקה אך ורק במשלוח דרישות תשלום, כאשר רק בעת האחרונה הטילה עיקול על חשבון הבנק של העותר, הרי שעיון במסמכים שצרפה הערייה לתשובתה מעלה כי מלבד משלוח דרישות תשלום חוזרות ונישנות, שאף מהם לא ניתן להיתעלם, נקטה הערייה גם בפעולות גבייה נוספות - רישום עיקולים ותפיסת מיטלטלין בשל חובות העותר (בשנת 2007), עיקולי בנק ומימוש עיקולי בנק וכן תפיסת מיטלטלין בשל חובות החברה (בשנים 2007, 2008, 2010, 2011).
...
סבורני כי בנסיבות העניין, בחינת "מאזן הנזקים" מובילה למסקנה כי אין מקום לקבל את טענת העותרים לשיהוי והתיישנות.
עם זאת, לאחר שנתתי דעתי לנסיבותיו של המקרה דנן, הגעתי למסקנה לפיה אין בספק זה שהעליתי בעניין פורר כדי להועיל לעותר:
ראשית ועיקר, על שום שטענה זו עצמה מועלית בשיהוי ניכר כפי שהבהרתי לעיל.
סוף דבר – העתירה נדחית.