בפניי עתירה מנהלית כנגד החלטת משיבה 1, הוועדה המקומית לתיכנון ובניה ברמת גן (להלן: "הוועדה"), מיום 14.4.22, להוציא היתר בניה לבצוע פרויקט תמ"א 38, לבניין ברחוב הראשונים 26 רמת גן (להלן: "ההיתר" ו"הבניין" בהתאמה).
העותר טוען, כי הועדה מעולם לא נתנה דעתה לשינוי ברוחב המדריגות, ולא נקבעו תנאים בהחלטה לאישור הבקשה, בדבר רוחב המדריגות.
ראו דברים שנאמרו בבג"ץ 2758/01 התנועה למען איכות השילטון בישראל נ' עריית ירושלים, נח(4) 28 (2004), סעיף 28 לפסה"ד: "הרעיון שמאחורי תיאוריית הבטלות היחסית הוא איפוא הרצון לעשות צדק יחסי עם כל הגורמים העלולים להיות מושפעים מההכרעה בצד מתן משקל הולם למהות אי-החוקיות או הפגיעה שבמעשה הרשות המינהלית, אשר גרר את בטלות ההחלטה. על בית-המשפט מוטלת החובה והאחריות לפעול מתוך זוית ראייה רחבה ככול הניתן, המתחשבת בטובתם וברווחתם של כלל הגורמים העשויים להיות מושפעים מהכרעתו. עם גורמים אלה נמנים הצדדים הישירים לעתירה עצמם, וכן צדדים שלישיים והציבור בכללותו העלולים להפגע מבטלות ההחלטה".
על כן, למרות שההיתר נחתם לאחר שפג תוקף ההחלטה לאשרו, אין מקום להורות על בטלותו.
אשר לטענותיו הנוספות של העותר, גודל המעלית, העידר מקומות חניה מספיקים על פי התב"ע, כל אלה נדונו בישיבות ועדת המשנה מיום 18.3.19, 7.5.19, ולבסוף בישיבה מיום 30.7.19 ביחד עם טענותיו הנוספות של העותר, וכולן קיבלו מענה, גם אם לא לשביעות רצונו של העותר.
...
על כן דין העתירה להידחות על הסף.
למעלה מן הצורך, דין העתירה היה להידחות גם לגופה, נוכח ההלכה הפסוקה לפיה בית המשפט אינו יושב כערכאת ערעור על החלטות הנגזרות משיקולים תכנוניים.
על כן, אני דוחה את העתירה.