מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה מנהלית למניעת סיכול חיבור תחנת תדלוק לכביש

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי עתירה מנהלית שהוגשה על ידי סונול ישראל בע"מ (להלן: "העותרת" או "סונול") במסגרתה מבוקש להורות למועצה מקומית פרדס חנה-כרכור (להלן: "המועצה"); הוועדה המקומית לתיכנון ובניה פרדס חנה-כרכור (להלן: "הועדה המקומית"), ראשת המועצה המקומית פרדס חנה-כרכור (להלן: "ראשת המועצה") ולאגרונום המועצה (להלן: "האגרונום") (להלן ביחד: "המשיבים") להמנע מלסכל בכל דרך את חיבור תחנת התידלוק (להלן: "תחנת התידלוק") שהקימה סונול במקרקעין של המשיבה 5 הידועים כגוש 10109 חלקה 103 (להלן: "המקרקעין") לכביש 650 הסמוך, בהתאם להסדרי התנועה המחייבים שנקבעו בתב"ע ש/575, להיתר הבנייה שניתן לעותרת ולהסכם פשרה שהושג בין העותרת לבין המועצה והועדה המקומית במסגרת עת"מ 52240-12-18 ואשר קיבל תוקף של פסק דין ביום 02/06/19.
זאת ועוד, אף לא ניתן להשתחרר מן התחושה כי עמדתו של האגרונום מונעת משיקולים זרים ומושפעת מהתערבותה של ראשת המועצה בשקול דעת הדרג המקצועי כפי שקבלה ביטוי בפרסומים שלה בפייסבוק, ובמפורש בפירסום מיום 20/11/20 שם היא התבטאה במפורש כי הנחתה את "הדרג המקצועי שלא לאשר הכריתה ולו של עץ אחד". בהנתן האמור, משעולה כי האגרונום לא שקל במסגרת החלטתו שיקולים עינייניים ולא היתייחס להוראות התב"ע שמעגנות את הסדרי התנועה מן ואל תחנת התידלוק, ולאור ההלכה לפיה אין בית המשפט שם את שיקול דעתו במקום שיקול דעתה של הרשות, סבורני כי יש מקום להחזיר את העניין לאגרונום על מנת לשקול בשנית את בקשת העותרת בהתאם בשים לב להוראות התב"ע המאושרת שמסדירות כאמור את התנועה מן ואל תחנת התידלוק.
...
על רקע האמור, פנתה העותרת בחודש דצמבר 2020 לאגרונום המועצה בבקשה חדשה לקבלת המלצה לכריתת העצים.
זאת ועוד, אף לא ניתן להשתחרר מן התחושה כי עמדתו של האגרונום מונעת משיקולים זרים ומושפעת מהתערבותה של ראשת המועצה בשיקול דעת הדרג המקצועי כפי שקיבלה ביטוי בפרסומים שלה בפייסבוק, ובמפורש בפרסום מיום 20/11/20 שם היא התבטאה במפורש כי הנחתה את "הדרג המקצועי שלא לאשר הכריתה ולו של עץ אחד". בהינתן האמור, משעולה כי האגרונום לא שקל במסגרת החלטתו שיקולים ענייניים ולא התייחס להוראות התב"ע שמעגנות את הסדרי התנועה מן ואל תחנת התדלוק, ולאור ההלכה לפיה אין בית המשפט שם את שיקול דעתו במקום שיקול דעתה של הרשות, סבורני כי יש מקום להחזיר את העניין לאגרונום על מנת לשקול בשנית את בקשת העותרת בהתאם בשים לב להוראות התב"ע המאושרת שמסדירות כאמור את התנועה מן ואל תחנת התדלוק.
סוף דבר סיכומו דל דבר – העתירה מתקבלת בחלקה, במובן זה, שעל אגרונום המועצה (המשיב 4) לתת תוך 30 ימים מהיום החלטה חדשה בבקשת העותרת לכריתת העצים בשים לב להסדרי התנועה הכלולים בתב"ע. המשיבים 4-1 יישאו בהוצאות העותרת בגין עתירה זו בסך כולל של 20,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 53931-05-21 דור-אלון אנרגיה בישראל (1988) בע"מ נ' מדינת ישראל ואח' לפני כבוד השופט ארז יקואל העותרת דור-אלון אנרגיה בישראל (1988) בע"מ ע"י ב"כ עו"ד א' רוטשילד המשיבות 1.מדינת ישראל (נמחקה) 2.כביש חוצה ישראל בע"מ ע"י ב"כ עו"ד ג' אונגר 3.סונול ישראל בע"מ ע"י ב"כ עו"ד ת' תורג'מן קדם 4.דלק ישראל נכסים בע"מ ע"י ב"כ עו"ד י' דורון 5. 6 חוצה צפון בע"מ פסק דין
עוד צוין, כי דור אלון מפעילה את כל ארבעת מיתחמי התידלוק הקיימים כיום לאורך כביש 6, ומשכך, היא בעלת אינטרס מובנה בדחייה ארוכה ככל הניתן של הקמת תחנות תידלוק נוספות, למניעת פגיעה ברווחיות עסקיה.
לא מצאתי כיצד יש בעובדה לפיה סונול יזמה פנייה זו עוד בטרם פירסום הקול הקורא כדי לסכל תחרות הוגנת.
...
מטעמים אלו, נדחות הטענות ביחס להתנהלות חוצה ישראל לאחר פניית דור אלון אליה.
סוף דבר דור אלון מבקשת שלא לחסום את דרכה להשתתף בפרויקט לאומי שמטרתו קידום הקמת מתחמי תדלוק.
ביתרת טענות הצדדים לא מצאתי ממש שיהא בו כדי לשנות ממסקנתי ולאור המקובץ, העתירה נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

עוד לפני פרסום המיכרז פעלה המבקשת 1 (להלן: "המבקשת"-באשר היא מפעילה את התחנה הדרומית שהכביש הנדון משרת בעיקר אותה), כדי למנוע שיווק חלקה 28 במכרז פומבי, ואף הגישה עתירה מינהלית, לאחר פרסומו, וביקשה מביהמ"ש לעניינים מינהליים בבאר שבע להורות לממ"י להקצות לה את המיגרש, ללא מיכרז, אולם, משלא קיבלה את הסעד המבוקש (ופרטי ההתנהלות המדוייקים אינם צריכים לענייננו כיום), בחרה להשתתף בו, ולנסות מזלה, באמצעות חברה קשורה, והגישה הצעה, אולם הדבר לא צלח, ומי שזכה במיגרש, וכיום חפץ להתחיל לפתחו הוא המשיבה 2, חברת כהן מחסני השוק בע"מ (להלן: "חברת כהן" או "מחסני השוק").
הנושא שאכן טעון בירור והכרעה כעת, לפני, הוא אך ורק סוגיית דרך המריבה והזכות הנטענת של המבקשות להמשיך להשתמש, לצורכי יציאה מתחנת התידלוק, באותו כביש, שקיים על גבי מגרש 28, משמש לכך עשרות בשנים, וכיום צפוי להיות נחסם ומסולק מהשטח בעקבות זכיית מחסני השוק במיכרז לשיווק חלקה זו. אין חולק שהמבקשת אינה יכולה להצביע על כל זכות במקרקעין, שהוקנתה לה ביודעין, אי פעם, על ידי המינהל, או כל גוף אחר, בחלק כלשהוא מחלקה 28, לרבות בכביש הנידון, ואף אין היא יכולה להראות כי ניתן לה רישיון או רשות במודע, בין בכתב ובין בעל פה, על ידי מאן דהוא, לעשות שימוש לצורכי התחנה בדרך הנ"ל. יתר על כן, מסכימה גם המבקשת, שעל פי סעיפים 94 ו 113 לחוק המקרקעין, ובהיות חלקה 28 בגדר "מקרקעי ציבור" אין ניתן לרכוש בה זיקת הנאה, לרבות זיקת הנאה של זכות שימוש בדרך, מכח השנים הארוכות שבהן נעשה שימוש זה. בסופו של יום, ולאחר התחבטות, וטענות כאלה ואחרות, שניסתה המבקשת להעלות, בין בהליך הזה, ובין בהליכים קודמים שהיתה להם זיקה לדבר, כמו העתירה המינהלית שהוגשה, מתמקדת המבקשת בסיכומיה בטיעון שלפיו השימוש ארוך השנים בכביש, בלי מחאה ובלי פעולה נוגדת של ממ"י, היקנה לה מעין רישיון והרשאה לעשות כן, זכות שהמבקשת מגדירה כ"רשות בלתי הדירה לשימוש בדרך היציאה", כאשר, כמובן, הדגש הוא על היות הרשות, לשיטתה, בלתי ניתנת כיום לביטול, ודינה להיות מוכרת ולהמשיך להתקיים.
מסקנה מרחיקת לכת אשר כזו, שמשמעותה, בעליל, סיכול המיכרז, איון זכויות מחסני השוק כפי שנרכשו, ולמעשה הפקעת השטח מידי ממ"י, בעליו החוקיים, וכפיית שיווקו למבקשת בלבד, או השלמה עם כך שמדובר בשטח שלא יהיה ניתן לניצול אחר, מלבד קיום אותו כביש, מצריכה שיקלול ואיזון בין האינטרסים השונים, לרבות שיקולי צדק, תום לב, ומאזן הנזקים האפשריים למי מהצדדים, והגעה לקביעה שהכף בכל אלה נוטה אל עבר המבקשת ולשיטתה.
...
מסקנה מרחיקת לכת אשר כזו, שמשמעותה, בעליל, סיכול המכרז, איון זכויות מחסני השוק כפי שנרכשו, ולמעשה הפקעת השטח מידי ממ"י, בעליו החוקיים, וכפיית שיווקו למבקשת בלבד, או השלמה עם כך שמדובר בשטח שלא יהיה ניתן לניצול אחר, מלבד קיום אותו כביש, מצריכה שקלול ואיזון בין האינטרסים השונים, לרבות שקולי צדק, תום לב, ומאזן הנזקים האפשריים למי מהצדדים, והגעה לקביעה שהכף בכל אלה נוטה אל עבר המבקשת ולשיטתה.
מוכן אני להניח, לטובת המבקשות, ואני סבור שאכן זה היה מצב הדברים, ששימוש המבקשות בכביש, לאורך עשרות שנים, במקום מרכזי בלב באר שבע, לא נעלם מעיני גורמי ממ"י, וכי בין מתוך העלמת עין, בין מתוך התרשלות, ובין מתוך הסכמה שבשתיקה, לא נעשה דבר לשינוי המצב, ואיש לא מחה בידי המבקשות בעשותן כן. מוכן אני להוסיף ולהניח, כי מצב דברים הולך ונמשך זה יצר מעין "הרשאת חינם", שלא במפורש, סוג של רישיון למבקשות, להשתמש בכביש לצורכי כלי הרכב המתדלקים אצל המבקשת.
יודגש, כי מדובר ב"הנחת עבודה" בלבד ומבלי שאקבע מסמרות בדבר, כך שהנחות אלה לא תוכלנה לשמש בידי המבקשות כטיעון שבית המשפט קבע או קיבל את עמדתן בנידון, והדברים נאמרו כך, רק משום שאין צורך, לטעמי, בקביעה נחרצת ופוזיטיבית, עובדתית או משפטית, בהנתן, שהגעתי למסקנה, שגם אם אכן אלה פני הדברים, הרי אין למבקשות כל אפשרות, כיום, להיבנות מכך, ביחס לעתיד לבוא, אין להן שמץ זכות שהרשאה זו תוסיף ותתקיים, ואם וככל שהוענק להן "רישיון מכללא" כזה שהן טוענות לו, הוא בוטל, אינו קיים עוד, ואין בכוחו להצמיח להן כל זכות עתידית, לא כל שכן כזו שתגבר על זכותה של מחסני השוק לממש את זכייתה במגרש ואת תוכניותיה להקים על חלקה 28 מרכז מסחרי, או כל דבר אחר.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2001 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

סגן הנשיא ד' ביין לפניי עתירה מנהלית שהוגשה על-ידי חברת חיים קליאוט בע"מ (להלן-קליאוט) למתן צו הדורש מן הועדה המחוזית לתיכנון ולבנייה מחוז חיפה (להלן-הועדה המחוזית) ליתן טעם מדוע לא תבוטל החלטתה מיום 10.3.1999 להעביר את תכנית ש/600 (להלן-התכנית) לאישור ועדת המעקב של תמ"א 31-(תמ"א משולבת לבנייה, פיתוח ולקליטת עלייה) וזה נוסח ההחלטה: "הוחלט להעביר את התוכנית לועדת המעקב של תמ"א 31 לבקשת הקלה מאחר ומדובר ביעוד שטח למסחר בשטח נוף כפרי/פתוח, יעוד הנוגד את סעיף 11.1.3 בתמ"א 31. השטח המבוקש צמוד לתחנת תדלוק קיימת". לחלופין, מבקשת קליאוט ליתן צו המופנה כלפי ועדת המשנה לעניינים תכנוניים עקרוניים של המועצה הארצית לתיכנון ולבנייה (להלן-ולנת"ע), לנמק מדוע לא תבוטל החלטתה מיום 22.6.1999 לדחות בקשה להקלה מסעיף 11.1.3 לתמ"א 31 בעניין התכנית ומדוע לא תאשר את ההקלה האמורה.
במצב שבו מוקנית סמכות מקבילה לשתי הרשויות חל האמור בבג"ץ 728/94 מרגלית נ' בית הדין הארצי לעבודה בעמ' 377 (מפי השופט זמיר), כלהלן: "במצב כזה נידרש תאום בין שתי הרשויות, כדי לקדם את העניין המשותף ולמנוע תקלות בתפקוד השוטף, וראוי שהתיאום ייעשה באופן מודע וגלוי". שינוי החלטת הוולקחש"פ על-ידי הוולתנ"ע היה חייב להיעשות תוך שמירה על עקרון המידתיות המחייב אי-פגיעה באדם מעבר למידה הדרושה.
(3) התכנית החדשה משתמשת בכניסה וביציאה של תחנת התידלוק ואין צורך בחיבור נפרד לכביש 65.
תיכנון עתידי של רכבת קלה אינו יכול לסכל את אישור התכנית, שכן הרכבת הקלה אמורה לפעול בתוך שטח בנוי.
...
אני סבור שעל פני הדברים אין מחנה צבאי צריך בהכרח להחשב כשטח בנוי לכל דבר, מן הטעם שבמחנה צבאי יש היבט של ארעיות אף שכעובדה מחנה 80 קיים באזור עשרות רבות של שנים, ואם אינני טועה, עוד מלפני הקמת המדינה.
בשים לב לאמור נראה לי כי יש להחזיר את התכנית לדיון בפני הוולנת"ע, כאשר על הוולנת"ע לתת דעתה על השיקולים האמורים לעיל.
עם זאת לאור מורכבות הנושא לא אוכל לומר שמדובר ב"סחבת" המצדיקה התערבות בית-משפט זה. אם הוולנת"ע שאליה מוחזר הדיון לפי פסק-דין זה תשנה עמדתה ותמליץ לאשר את התכנית, אני קובע שועדת המשנה להקלה בקוי בניין תידון מחדש בתכנית תוך הבאה בחשבון של עמדת מנכ"ל רכבת ישראל אף שאין לו מעמד פורמלי בנושא של גריעת תוואי מן התמ"א, וכן תתייחס לטענת העותרת שאין בתכניתה הפרעה לתכנית להפעלת רכבת קלה בתוואי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו