מבוא
לפניי עתירה מנהלית בה מבוקש להורות על ביטול החלטת המשיבה הדוחה את בקשת העותר לקבלת זכאות לדיור קבע בדיור הצבורי.
הוועדה סברה שהעותר אינו עומד בקריטריון בדבר "מספר הנפשות" המזכה בדירה בהתאם לנוהל 08/05 "הקצאת דירות בשכירות בשיכון הצבורי". כמו כן, ציינה הועדה כי "ניתן לבדוק זכאות לקבלת יחידת דיור בהוסטל בהגמשת גיל ובתנאי התאמתו".
בתאריך 03.05.16 הגיש העותר ערעור על החלטת הוועדה העליונה לוועדת האיכלוס הציבורית, אשר החליטה, בישיבתה מתאריך 26.07.16, לדחות את בקשתו מהטעם שהוא אינו עונה על דרישות נוהל הקצאת דירות בשכירות בדיור הצבורי – קרי, אינו עונה על הגדרת מספר הנפשות המזכה.
...
המשיבה טוענת כי דין העתירה להידחות מחמת שיהוי, שכן החלטת הועדה העליונה ניתנה ביום 26.07.16, והעתירה דנא הוגשה בתאריך 23.01.17, בחלוף כחצי שנה מהחלטת הועדה.
בבחינת למעלה מן הצורך, דין העתירה להדחות גם לגופה.
הדירות בדיור הציבורי הן משאב יקר של המדינה וקיים בהן מחסור תמידי, ולפיכך אין לאפשר מצב בו אדם שאינו עונה על דרישות הנוהל, ייהנה מזכאות לדירה בדיור הציבורי, בעוד שמשפחות רבות אשר זכאותן לפי הנוהל מוכחת, ממתינות זמן רב לקבלת דירה.
יפים לעניין זה דברי בית המשפט במסגרת עע"מ 1663/09 עזבון המנוחה ביטון שמחה ז"ל נ' מדינת ישראל - משרד הבינוי והשיכון (פורסם בנבו, 25.11.2010):
"נסיים באשר פתחנו, הדיור הציבורי הוא משאב ציבורי, לא 'כל דכפין ייתי וייכול', אלא אך זכאים. בדו"ח מבקר המדינה מודגש המחסור החמור בדירות. כך, החל בשנים 2007-2002 ירד בהתמדה מספר הדירות הציבוריות שהוקצו לאכלוס הזכאים, וישנן אלפי משפחות - גם בלא שהדבר כולל עולים - הממתינות (מהן במשך שנים) לקבלת דיור ציבורי על אף ההבנה למצבו הבריאותי והכללי של המערער, כפי שמסר, אין בכך כדי להקנות לו זכאות לרכוש את הדירה. אכן, כפי שטוענים המערערים, אין עסקינן במאטריה חוזית רגילה, ויש להתחשב בהיבטים הציבוריים. אך בראיה זו עצמה מובן, שמתן אפשרות למערער - שלא הראה את זכאותו לדיור ציבורי - להיכנס בנעליה של המנוחה בנסיבות, יהא בהכרח על חשבונם של נזקקים אחרים הממתינים בתור, ופירושה, כפי שמצביע על כך המשיב 1, אפלייתם לרעה של זכאים לדיור ציבורי. אין עסקינן ב'משחק סכום אפס', אלא במה שאמור להיות מחולק בצדק, על פי אמות מידה וסדרי עדיפויות, לזכאים".
אשר על כן, העתירה נדחית.