לפניי עתירה מינהלית, המופנית כנגד העברת ילדי העותר ממוסדות חינוך בעיר קריית גת ורישומם במוסדות חינוך בעיר ערד, בטענה כי לא היתקיימו התנאים המאפשרים לרשויות לבצע העברה של הרישום.
הטענה היא כי עמדה לאב זכות לערער על ההעברה בפני מנהל המחוז במשרד החינוך, בתוך 7 ימים מקבלת ההודעה בדבר ההעברה, אולם זכות זו לא מוצתה על ידי האב בטרם הפנייה לבית משפט זה.
עוד טוענת העיריה כי יש לדחות את העתירה מחמת מעשה עשוי, שכן שיבוץ הילדים במוסדות החינוך בעיר ערד, שנעשה ביום 3.9.17, מהוה מעשה עשוי ככל שהדבר נוגע לשנת הלימודים תשע"ח.
בסיום טענה הערייה גם להעדר יריבות בינה לבין האב, שכן ההחלטה בדבר שיבוץ הילדים במוסדות חינוך בערד היא החלטה של אם הילדים ולא של עריית קרית גת או נושאי המשרה בה.
בהחלטה מיום 13.2.18 הורתי לאב להגיש עמדתו ביחס לטענות הסף האמורות.
לטענה בדבר חוסר סמכות עניינית משיב האב כי מנהל אגף החינוך החרדי בעריית קרית גת לא החתים את ההורים על בקשת העברה, כפי שנידרש על פי הוראות הדין [תקנות חינוך ממלכתי (העברה), התשי"ט-1959 וחוברת הרישום לגני ילדים], ומכאן שהעתירה מוגשת נגד החלטה של בעל תפקיד ברשות מקומית.
...
יחד עם זאת, לא שוכנעתי כי במקרה דנן, פגיעה הנטענת בשלטון החוק מצדיקה לשלול את יסודות השיהוי המתקיימים בענייננו.
נוסף לשיהוי בהגשת העתירה, אני סבורה כי מתקיים במקרה דנן גם כלל "המעשה העשוי". על פי כלל "המעשה העשוי", אין לקיים דיון שיפוטי או שאין ליתן סעד שיפוטי בעניין שאינו ניתן לשינוי או שקיים קושי מהותי לשנותו (שרגא ושחר, שם, עמ' 259; 8129/02 ארגיל שירותי הובלה (1993) בע"מ נ' הנאמן על חברת דן רולידר בע"מ, פ"ד נז(5) 481)).
במצב דברים זה, ומשחלפה לעת הזו למעלה ממחצית שנת הלימודים תשע"ח, אני סבורה כי גם אם טענות האב תתקבלנה, לא ניתן להגשים את המטרה האופרטיבית שביסוד העתירה, שהיא להביא לכך שהקטינים ילמדו בקריית גת בשנת הלימודים תשע"ח.
סוף דבר – העתירה נדחית על הסף.