בגז"ד צוין :"הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 24 חודשים. מניין הפסילה יחל מהיום. לנאשם אין רישיון להפקדה", ובעקבות כך הופק לעותר אישור הפקדה מתאים ביום בו ניתן גז"ד.
כנטען בעתירה בחודש 2/22 העותר פנה למשרד הרשוי ושם הופנה לבצע מבחן מעשי ומבחן עיוני בשל העובדה כי רישיונו פקע ביום 9.2.04.
מסיבה לא ברורה לא הוזן ככל הנראה למערכת המיחשוב של משרד הרשוי דבר פסילת רישיון הנהיגה שבהליך המוקדם.
עוד חשוב להזכיר, כי הפקדת רישיון הנהיגה או תחליף הפקדה בעקבות פסילה אחת, לא פוטרת מהפקדה חוזרת בשל פסילה שנקבעה בגזר דין בתיק אחר (ברע"פ 8317/10 מאיר כהן נ' מדינת ישראל, פסקה 4 לחו"ד כב' הנשיאה חיות( 8.2.11); ראו גם : רע"פ 4446/04 ביטון נ' מדינת ישראל, פסקה 8 (6.10.2005); זאת בשונה ממצב שבו רישיון הנהיגה נילקח בזמן החקירה בגין אותה העבירה (כמו למשל בעקבות פסילה מנהלית) ונותר בידי הרשות החוקרת, שאז :"האזרח רשאי להניח כי מילא אחר חובתו, ומכל מקום, אם יש צורך בהזנה הדדית של מידע בין הרשויות הללו, הדבר יעשה בלי צורך במעורבות מצידו." (בש"פ 9075/12 מוחמד ג'אבר נ' מדינת ישראל, פס' 20 (14/04/14)(להלן: עניין ג'אבר).
היה נכון לעשות חישוב רטרואקטיבי לפסילה מתיק חיפה, כאשר המועד ההוגן בעיניי לתחילת מניינה של פסילה זו הוא המועד בו נימסר לעותר כי בכפוף להצלחה במבחן העיוני והמעשי אין מניעה כי יקבל רישיון נהיגה, היינו חודש 2/22.
סוף דבר
מקבל בזאת את העתירה, בכך שמניינה של הפסילה בפועל (למשך 24 חודשים) שהוטלה על רישיון נהיגתו של העותר בתיק חיפה יתחיל ביום 1.3.22.
...
במכתב התשובה מיום 9.5.22 המשיבה ציינה כי העותר לא הפקיד את רישיונו או תצהיר חלף רישיון בתיק חיפה, ולכן בקשתו לחישוב ימי הפסילה נדחית וזאת עד להצגת אישור הפקדה מאת מזכירות ביהמ"ש.
בעקבות החלטת המשיבה מיום 9.5.22, הגיש העותר עתירה בתיק 25090-07-22 (להלן: העתירה הקודמת).
הווה אומר, דרישת סף להפעלת שיקול דעתה של המשיבה היא הצגת אישור הפקדה ממזכירות ביהמ"ש.
עוד חשוב להפנות לדבריו של ביהמ"ש העליון בעניין אבו שריפה :
" לאור המסקנה אליה הגענו על פי הלכת ג'אבר ועמדתה המוצהרת של המשיבה, ראוי כי המשיבה תחדד את נהליה, נוכח הטענה שהעלה ב"כ המערער ולפיה המשיבה עצמה מבחינה בין סוגים שונים של פסילות. בהקשר זה אפנה להחלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב (השופט ר' בן יוסף) בת"פ 40060-08 מיום 14.5.2015, שם נדונה בקשה ל"חישוב פסילה", ובמסגרתה צויין כי "ב"כ המבקש ער להוראות הדין והפסיקה אך טוען, תוך שהוא מציג בפניי מסמכים, שרשות הרישוי נוהגת על פי פסק דינו של בית המשפט העליון בפרשת ג'אבר רק כאשר עסקינן בחישוב מתמטי וטכני, חישובי פסילה, ולא כאשר עסקינן בשאלה עניינית או מהותית יותר. אין זו הפעם ראשונה שהנני שומע טענה מעין זו. אם כך המצב, אדם מסוגו של המבקש ונסיבותיו נופל בין הכיסאות בין המערכת המנהלית למערכת המשפטית, דבר שאיננו רצוי... (ההדגשה במקור – י"ע)". .
מטעמים אלה אני סבור כי בהחלטתה המשיבה לא נתנה משקל לעובדות ולנסיבות רלוונטיות ובכך החלטה זו אינה סבירה ומצדיקה התערבות.
סוף דבר
מקבל בזאת את העתירה, בכך שמניינה של הפסילה בפועל (למשך 24 חודשים) שהוטלה על רישיון נהיגתו של העותר בתיק חיפה יתחיל ביום 1.3.22.