לעניין זה הפנה משרד החינוך לפרט 3 לתוספת הראשונה לחוק בתי משפט לעניינים מנהליים, התש"ס-2000 (להלן: "חוק בתי משפט לעניינים מנהליים"), הקובע, שהסמכות העניינית הבלעדית לדוּן בהחלטות של רשות בעינייני חינוך מסורה לבית המשפט לעניינים מנהליים;
התובעת אינה טוענת כי עמדה בכל התנאים המצטברים הקבועים בחוזרי מנכ"ל משרד החינוך מהוים תנאי לזכאות לתעודת בגרות.
ואורט אינה רשות ואינה יכולה להיות משיבה בעתירה מינהלית;
בהליך שבפנינו יהיה צורך בהעדת עובדי אורט, דבר שאינו מתאים לדיון בעתירה מינהלית;
התביעה אינה תוקפת ישירות את המעשה המנהלי, שכן המעשה המנהלי הוא תוצאה של היתנהלות לא ראויה של אורט, כאשר משרד החינוך מקבל את ההחלטה האם לתת תעודת בגרות בהתאם לדיווחיה של אורט;
בעתירה מינהלית לא ניתן לפסוק פיצויים בשל "מעשה זדוני" מצד אורט;
אין זה נכון שהטענה היחידה בתביעה נוגעת לאי-חוקיות הוראת חוזר מנכ"ל משרד החינוך.
עוד נטען, כי ההחלטה או הִעדר ההחלטה להנפיק תעודות זכאות לבגרות הן של משרד החינוך, בהתאם להנחיות ונהלים שמכתיב משרד החינוך בחוזרי מנכ"ל. לבתי הספר אין שיקול דעת האם לפעול ולקיים את הנהלים.
באותו מקרה הגיש התובע תביעה לבית משפט השלום בירושלים (ת"א 67609-07-17 יעקובוב נ' משטרת ישראל (6.3.2019) בה טען, כי הובטח לו כי יגויס למישטרה לתקן ספציפי של חוקר מחשב מיומן, אולם בחמש השנים בהן שירת במישטרה הוא לא הוצב בתפקיד זה. התובע טען, כי נוכח הפרת ההבטחה הוא עזב את עבודתו הקודמת והעתיק את מגוריו ומגורי בני משפחתו.
...
לפיכך לא ניתן לדון בטענה במסגרת "תקיפה עקיפה".
נוכח כל המפורט לעיל, אני מקבלת את טענות אורט ומשרד החינוך, ומורה על מחיקת התביעה על הסף.
הטעם לכך הוא, שגם אם התוכנית מושא ההליך נכללת ב"תכניות לימודים" המוחרגות מסמכות בית המשפט לעניינים מינהליים, הרי שהתוצאה היא שהעניין מסור לסמכותו העניינית של בית המשפט העליון, בשבתו כבית משפט גבוה לצדק, ואין בכך להקנות לבית משפט זה סמכות עניינית לדון בתביעה (עיינו: א' גורן, בתי משפט מינהליים (2008), בעמ' 81).
ה – סוף דבר
מורם מאמור שאני מורה על מחיקת התביעה בשל חוסר סמכות עניינית.