בתביעה עותרת התובעת לסילוק ידו של הנתבע מהדירה על בסיס החלטת הועדה וממצאיה כי הנתבע אינו זכאי להכרה כדייר ממשיך בהתאם לחוק.
עם זאת לא נשלל הניתוח המשפטי של דעת המיעוט בעיניין שניידר הנ"ל, מפי כב' השופטת ד' ברק-ארז, בדבר הכשלים האפשריים בהליך איסוף הראיות המנהליות:
"כפי שציינתי עוד בעע"מ 5017/12 אמזלג נ' עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ (29.1.2013) (להלן: עניין אמזלג) קיים קושי בהסתמכות על דו"חות מעגל שאינם כוללים כל היתייחסות לממצאים אובייקטיביים בדירה, ולא כל שכן בנסיבות שבהן קיים חשש לכך שהדייר או הדיירת לא הבינו באופן מלא את השאלות שנשאלו ואת משמעותן (שם, בפיסקה 12) (ראו עוד: איל פלג אתגר העוני של המשפט המנהלי 624-619 (2013) (להלן: פלג)).
...
עולה כי מרבית התקופה היה קטין ובסופה חייל, ולכן מקובלת עליי טענת הנתבע כי יתקשה להציג מסמכים רבים התומכים בשהותו בדירה, מאחר ולא השאיר "חותם" כלכלי.
לאור כל האמור לעיל, שוכנעתי כי הנתבע גר עם הסבתא בטרם המועד הקובע וברציפות עד לפטירתה.
אשר על כן, הנתבע זכאי למעמד של דייר ממשיך והתביעה לסילוק ידו, ת"א 54935-05-19, נדחית.
אשר לתביעה הכספית, מאחר והכרה במעמד הנתבע תגרור חיוב אחר בשכר דירה, אני מורה על מחיקת התביעה הכספית, ת"א 48286-05-20, כדי לאפשר לנתבע להציג לתובעת מסמכים לפי דרישתה ולקבוע את שכר הדירה וחישוב החוב המעודכן.