בבג"צ 5812/11 יצחק קלקודה נ' רשות שדות התעופה {1.2.12}, בו נקבע כי יש לדחות עתירה שהוגשה בחוסר ניקיון כפיים, תוך קביעה כי: "לעניין רשיון העסק, והדברים ברורים כשמש בצהרי היום, שעסק המופעל ללא רישיון אינו יכול לבוא ולזעוק חמס נגד רשות, שהרי לכאורה אינו רשאי לפעול כלל כעסק".
אשר על כן, אני דוחה את טענות המבקשים, בכל הקשור להסכם הפשרה בין הצדדים.
ובאשר למשיבה 2 (עריית יבנה), אף אם היה מקום לקבוע כי המשיבה 2 אכן הערימה קשיים, הרי שבסיכומו של עניין, המבקשים לא פעלו לשינוי ייעוד המקרקעין, לא פעלו להגשת בקשה מתאימה לפי החוק, והפעילו במקום עסק ללא רישיונות.
"היתר זמני" זכאי לקבל בעל עסק שניפתח מאת רשות הרשוי, כאשר על פי התוכנית נראה כי ניתן יהיה לקבל רישיון בהתמלא התנאים הטכניים הנדרשים על פי חוק רשוי עסקים, כאמור בסעיף 4 לחוק רשוי עסקים התשכ"ח-1968 [ראה לעניין זה גם תקנה 9 לתקנות רשוי עסקים ( הוראות כלליות, התשס"א-2000)]".
...
לא מן הנמנע כי היה מקום להיעתר לבקשה, ואולם, בשל העובדה כי בתחילת ההליכים המשפטיים שהתנהלו בתיק זה לא היו הצדדים מיוצגים ועל מנת ליתן למבקשים את יומם בבית המשפט ולהימנע מתחושתם שלפיה לא ניתנה להם ההזדמנות (חרף דיונים רבים שהתקיימו בעניינם) לבסס את הגנתם, מצאתי שלא להיעתר לבקשה להורות על בקשה המחיקה כמפורט לעיל.
בענייננו, כאמור לעיל, לא מצאתי להיעתר לבקשה, טענות המבקשים נדחו, לא מצאתי כי המבקשים הצליחו להרים את הנטל להוכיח כי הרשות פעלה כנגדם במזיד או כי ניסתה לסכל את מאמצי המבקשים לפעול בשטח.
על פניו, מהמסמכים שצורפו לתיק בית המשפט עולה, כי ניתנו למבקשים הזדמנויות להסיר את המחדלים, להכשיר את האזור על מנת שניתן יהיה לקבל אישור המשרד להגנת הסביבה והם לא עשו כן.
נכון אמנם כי במקומות מסוימים מצאתי כי התנהלות הרשות אינה נקייה מקשיים, אך אין בכך כדי להיעתר לבקשה להורות על ביטול כתב האישום ואין בכך כדי להצדיק את התנהלות המבקשים, אשר הודו בביצוע העבירות המיוחסות להם בכתב האישום.
סוף דבר:
סיכומו של עניין הבקשה למחיקת כתבי האישום בשל טענת הגנה מן הצדק נדחית.