מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לשילוב בשיקום קבוצתי במפעל

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

העותר הישתתף בקבוצה טיפולית בתחום "שליטה בכעסים" בין התאריכים 4.7.11-17.6.12 והתמיד בה. אולם, הביע חוסר מוטיבציה להישתתף בטיפול נוסף בתחום עבירותיו והביע רצון להישתתף בטיפול מחוץ לכלא.
במסגרת שהותו בבית סוהר רימונים העותר שולב בתעסוקה והוא מתפקד באופן תקין במפעל ציציות.
חוות הדעת מטעם "התחלה חדשה" לא יכולה להוות שינוי נסיבות כאמור ובמיוחד כאשר היא מנוגדת לחוות דעת מקצועיות שנערכו בין כותלי הכלא ובדגש על דו"ח רש"א ודו"ח עו"ס המתרשמים באופן הפוך מהמוטיבציה השיקומית והשינוי שחל בו. גם הטיפול היחיד שעבר העותר וסיום 12 שנות לימוד כאשר סרב לתוכניות טפול נוספות בשל רצונו לשיחרור מוקדם, לא יכולות להוות שינוי נסיבות.
...
דיון והכרעה כפי שיובהר להלן אני סבורים שהחלטת הועדה סבירה, מושתתת על אדנים איתנים, שיקוליה ראויים ואין בה כל פגם שיצדיק את התערבותו של בית משפט זה. המסגרת הנורמטיבית: הסעיף הרלוונטי לענייננו הוא סעיף 19 (5) לחוק שחרור על-תנאי ממאסר, תשס"א-2001 (להלן: "החוק") , לפיו כאשר החליטה הועדה שלא לשחרר אסיר, לא תשוב לדון בעניינו אלא אם כן האסיר הגיש לועדה בקשה מנומקת לקיים דיון חוזר בענין שחרורו על-תנאי, בתום שנה לפחות (כשמדובר באסיר עולם) מהמועד האמור, והועדה סברה כי חל שינוי בנסיבות שהיוו בסיס להחלטתה שלא לשחרר את האסיר, המצדיק קיומו של דיון חוזר; עוד קבע המחוקק, ובאופן מפורש, בסעיף 16 (ב) לחוק שדיון הועדה בבקשה לקיים דיון חוזר בעניינו של אסיר יתקיים שלא בנוכחות הצדדים.
עולה מהמקובץ שראינו לאמץ את עמדת המדינה לפיה חלוף הזמן אינו מהווה נסיבה חדשה, ולמעשה, טענותיו של העותר, סותרות את הדוחות הפנימיים של בית הסוהר.
אין בנתונים שהוצגו בפני ועדת השחרורים, להוות שינוי נסיבות משמעותי מאז ההחלטה הקודמת, אשר יש בו לחייב את ועדת השחרורים לקיים דיון במעמד הצדדים, בשים לב להיקף שיקול הדעת הרחב הנתון לה בעניין זה בנסיבות אלה, החלטת ועדת השחרורים סבירה ואין בה כל פגם או פסול שיצדיק התערבותנו העתירה נדחית אפוא.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"א 4298-01-16 פרקליטות מחוז צפון- פלילי נ' מוסקוביץ(אסיר) תיק חצוני: בפני כב' השופט בנימין ארבל, סגן נשיא כבוד השופט שאהר אטרש כבוד השופט יונתן אברהם העותרים מדינת ישראל המשיב טל מוסקוביץ (אסיר) פסק דין
בשנת 2009 הוא עבר לבית סוהר חרמון ושובץ לעבודה במפעל צה"ל, כאשר במקביל למד לתואר ראשון.
למשיב הוכנה תוכנית פרטית על ידי ד"ר נמרוד שני – פסיכולוג קליני ואיתן עוזרי עו"ס. התוכנית כוללת שילוב בקבוצת שקום טיפולית, וטפול פרטני לצד תוכנית תעסוקתית.
...
לסיכום, מצאנו כי ועדת השחרורים בחנה את החומר שעמד לרשותה בזהירות ובדקדקנות והגיעה למסקנות, שאין לומר כי אינן סבירות עד כדי כך שכל ועדת שחרורים סבירה אחרת לא היתה מגיעה אליהן.
הואיל ומשכה של תוכנית השיקום לא נקצב בזמן, אנו מורים כי התוכנית תמשך ככל שידרש ולא פחות משנה אחת, כאשר סמוך לפני תום התקופה, יקבע דיון מעקב בוועדת שחרורים, לקראתו יוכן דיווח על ידי מכון "התחלה חדשה", ובהתאם תחליט הועדה האם קיים צורך להאריך את תקופת הטיפול, ותקבע מועדי מעקב כפי שיקול דעתה.
הואיל והמדינה הודיעה כי בכוונתה לשקול הגשת רע"ב, אנו מורים כי המשיב לא ישוחרר למשך 7 ימים מהיום, על מנת לאפשר לעותרת לשקול הגשת רע"ב. במידה ותגיע לכלל החלטה כי לא יוגש רע"ב, תודיע על כך לאלתר לשב"ס והמשיב ישוחרר מיד עם קבלת ההודעה.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביחס לשילובו בטיפול, צוין כי תחילת השקום הקבוצתי אופיינה בווכחנות וחיכוכים עם אסירים אחרים (במפעל "סטודיו"), ולבסוף הוחלט על העברתו למקום עבודה חלופי, מטפליו שיקפו לו כי היתנהלותו אינה מקדמת את מטרותיו וכי הוא פועל באופן אימפולסיבי.
עיינתי בחלק החסוי של דו"ח הועדה, ואף שלא ניתן להפחית בחשיבותו, הרי שאין הוא מתייחס באופן נקודתי לסוגיה שלפני, היא שלובו של העותר בשיקום קבוצתי.
...
בכל הנוגע לעמדת הוועדה בהתייחסה לעתירה, ולפיה השיקום הפרטני, בניגוד לשיקום קבוצתי הינו שלב בו מתרגל האסיר חיפוש עבודה או השתתפות במסגרת משקמת מחוץ לשטח בית הסוהר, באופן עצמאי ללא ליווי סוהרים, וכי "טרם בשלו התנאים ליציאתו העצמאית של האסיר ללא ליווי", הרי שסבורני כי עמדה זו לא לקחה בחשבון כי העותר יוצא לחופשות ממושכות ללא ליווי ובתנאים מקלים.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפני עתירה בה מבקש העותר להורות לשב"ס לשלבו בשיקום קבוצתי במפעל "הצורפים" שבבעלותו, ולחלופין להורות לשב"ס לאפשר לעותר לפנות לאחד המפעלים הקיימים לנסות לייצר פס ייצור זמני באישורם ובפיקוחם.
...
· המשיבה טענה כי דין העתירה להידחות על הסף משום שהעותר לא מיצה את ההליך המנהלי.
אשר על כן, אני מורה על דחיית העתירה גם בשל אי מיצוי ההליך המנהלי, וגם מאחר והעותר איננו עומד בקריטריונים לשיקום קבוצתי.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

העותר משולב באגף מיתקדם, מועסק במפעלים יצרניים של שב"ס ויופגש עם נציגת רש"א בכלא על מנת לבחון תוכנית שקום בפיקוחה.
תוכנית השקום של העותר תיכלול שילוב בקבוצה טיפולית למניעת רצידיבזים - קבוצה של אסירים משוחררים דוברי ערבית, פעם בשבוע שעה וחצי של היתמודדות עם כישורי חיים, שליטה בכעסים וכיו"ב; טפול פרטני אחת לשבוע בתחום ההתמכרויות ע"י מומחה בתחום, והפניתו למל"ל, שכן בשל בעיות בריאות אינו יכול לעבוד ועם שיחרורו יחל בפניה לביטוח לאומי על מנת להכיר בנכותו ובזכויותיו כחולה.
...
לאור כל האמור לעיל, החלטת הוועדה נושא העתירה היא החלטה סבירה ומוצדקת ולא ניתן להורות על שחרורו של העותר מבלי שיעבור הליך טיפולי במהלך מאסרו עוד טרם שחרורו לתוכנית שיקומית בקהילה.
אנו דוחים את העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו