מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לשחרור מאשפוז פסיכיאטרי אצל בג"ץ

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במהלך אשפוזו אף קיבל תרופה בהמלצת פסיכיאטר.
ביום 29.3.15 עבר העותר צנתור נוסף שלאחריו שוחרר לביתו עם המלצה לבצוע C.T. כעבור שישה חודשים.
בעיניין זה פנה לביקור אצל פסיכותרפיסט.
עוד הוסיף וטען, כי בנסיבות הרפואיות של העותר לא ניתן להכניסו לבית סוהר למשך שישה חודשים, לאחר שעבר שני צינתורים והבעיות הפסיכיאטריות שלו.
זכות השימוע היא זכות בסיסית והכלל הוא שרשות מנהלית לא תיפגע באדם, אלא אם ניתנה לו היזדמנות נאותה להשמיע את טיעוניו לפניה (בג"צ 3379/03 מוסטקי נ' פרקליטות המדינה, פ"ד נח(3) 865 (2004) והאסמכתאות שם).
...
דיון והכרעה לאחר שנתתי את דעתי לטענות ב"כ הצדדים, ועיינתי במסמכים שצורפו לעתירה ולתשובת המשיבה, לרבות בהחלטות הממונה בשימועים שנערכו לעותר, הגעתי לכל מסקנה כי דין העתירה להידחות.
על יסוד כל האמור לעיל, העתירה נדחית.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

כמו כן הסביר שירות המבחן, כי הפניית קטינים לאבחונים פסיכולוגיים או פסיכיאטריים תעשה, בין היתר, כאשר קיים חשד להמצאות הפרעות נפשיות אצל הקטין המסכנות אותו או את סביבתו; כשנמצא פער משמעותי בין דיווחים על תיפקוד והתנהגות תקינה לבין חומרת העבירה; לצורך קבלת החלטה על סידורים חוץ ביתיים, או כאשר קיים רקע פסיכיאטרי במשפחה או אשפוזים קודמים.
בפסק הדין בבג"ץ 2754/94 לוי נ' שרת העבודה והרווחה, פ"ד נ(4) 353, 361 (1996) (להלן: עניין לוי), נדחתה עתירת מי שהיה מעורב בפלילים ואשר ביקש כי יתאפשר לו לעיין בתסקירים שהוגשו בעיניינו לבית המשפט לנוער, שדן בכתבי אישום שהוגשו נגדו בהיותו קטין.
בסוף הדברים יצוין כי אין בחוות דעתי זו כדי לשחרר את שירות המבחן מחובת הבקורת על גופים חצוניים העורכים חוות דעת מקצועיות, כמו גם על אנשי השרות עצמם.
...
טענות המשיבה לטענת המשיבה דין הערעור להידחות.
אולם, איני מוצא כי קיימת הצדקה להתערב בו. אגב, למסקנה זו הייתי מגיע גם בהתעלם מהממצאים הקשים המובאים בתסקיר בהתבסס על חוות הדעת הפסיכיאטרית והפסיכולוגית.
בכך נמצאנו מסיטים את שלב הענישה למשעולים צדדיים ומסבכים ומאריכים עוד יותר את ההליך הפלילי.
ולבסוף, וכפי שציין חברי בסעיף 25 לחוות דעתו, נאשם אינו חייב לשתף פעולה עם שירות המבחן, אך משעשה כן, הוא מכפיף עצמו "לכללי המשחק" הנהוגים והמקובלים בשירות המבחן, ואין לאפשר לו לשנות כללים אלה משניתנה חוות דעת שאינה לרוחו.

בהליך דנ"פ (דנ"פ) שהוגש בשנת 1998 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש עתירה לקיום דיון נוסף בפסק דינו של בית משפט זה. במסגרת הבקשה, מונחת בפני הבקשה דנן, שעניינה בקשת המבקש לעיכוב ביצוע פסק הדין בדבר מאסרו, עד להחלטה בבקשה לדיון נוסף.
כן מדגישה המבקשת את העובדה, כי במהלך היותו משוחרר, אושפז המבקש פעמיים - ביוזמתו - בבית חולים פסיכיאטרי.
בייחוד מדגישה המשיבה את מסקנתו של הפסיכיאטר המחוזי לעניין המשך דחיית קביעת עונשו של המבקש, לפיה: "שיחרורו מהמעצר, זמן קצר לאחר שהוגש ערעור לבית המשפט זה, הביאו באופן פרדוכסלי - למצב של אי וודאות באשר לתוצאות עירעורו ולחשש שיצטרך לחזור לכלא. מצב זה ... יצר לצד אופיו [של המבקש] חיכוכים בחיי משפחתו ואלה הוסיפו על החרדה שהייתה קיימת אצלו בלאו הכי...אני סבור, כי כל דחייה בקביעת העונש שיושת על המערער [המבקש] לא תסייע, בלשון המעטה, לבריאותו הנפשית". על כן, טוענת המשיבה, כי יש לדחות את הבקשה לעיכוב ביצוע.
על כן, אין בכך, בדרך כלל, וכאמור בתקנה 14 האמורה לעיל, בכדי לעכב את ביצוע עונש המאסר (השווה: בג"ץ 513/85 נזאל נ' מפקד כוחות צה"ל ביהודה ושומרון, (טרם פורסם)).
...
בייחוד מדגישה המשיבה את מסקנתו של הפסיכיאטר המחוזי לעניין המשך דחיית קביעת עונשו של המבקש, לפיה: "שחרורו מהמעצר, זמן קצר לאחר שהוגש ערעור לבית המשפט זה, הביאו באופן פרדוכסלי - למצב של אי וודאות באשר לתוצאות ערעורו ולחשש שיצטרך לחזור לכלא. מצב זה ... יצר לצד אופיו [של המבקש] חיכוכים בחיי משפחתו ואלה הוסיפו על החרדה שהייתה קיימת אצלו בלאו הכי...אני סבור, כי כל דחייה בקביעת העונש שיושת על המערער [המבקש] לא תסייע, בלשון המעטה, לבריאותו הנפשית". על כן, טוענת המשיבה, כי יש לדחות את הבקשה לעיכוב ביצוע.
גם לאחר דחיית ערעורו, נדחה שוב מועד ריצוי העונש ל - 15.2.98.
שיקול זה, כשהוא מצטרף לשיקולים האחרים שביסוד הבקשה, מניח דעתי, כי דין בקשה זו להידחות.
הוחלט, על כן, כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע להידחות.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 9287/11 לפני: כבוד הנשיא א' גרוניס כבוד השופט ח' מלצר כבוד השופט נ' סולברג העותר: פלוני נ ג ד המשיבים: 1. שר הפנים 2. לישכת מינהל אוכלוסין צפת תגובת המשיבים מיום 25.4.2012 תגובת העותר מיום 7.6.2012 בשם העותר: עו"ד גילה ברזילי בשם המשיבים: עו"ד **** מארקס ][]פסק-דין
מיום אשפוזו המשיך העותר לשהות כל העת במוסד הפסיכיאטרי, חרף העובדה שביום 27.4.2011 שוחרר על ידי הועדה הפסיכיאטרית מהאישפוז הכפוי.
האשרה תנתן בכפוף לתנאים הבאים: המצאת התחייבות של העותר כי עם שיחרורו מאישפוז כפוי יעמוד בקשר עם גורמי בריאות הנפש בקהילה, ויתמיד בטיפולים שניתנים לו; המצאת התחייבות בכתב של העותר כי לאחר שיחרורו מהאישפוז הכפוי הוא ישהה במוסד מתאים בקהילה בהתאם להפניה של גורמי הטיפול, או אצל אמו , אם גורמי הטיפול לא ימליצו על מגורים מתאימים בקהילה; המצאת התחייבות בכתב של אם העותר, לפיה העותר יתגורר עמה אם לא יתגורר במוסד בקהילה בהתאם להפניה של גורמי הטיפול; וכן המצאת התחייבות העותר שלא לעבור עבירות.
...

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

ב]בית המשפט העליון[][ בג"ץ 5487/98 - ב' בפני: [כבוד הרשם אמיר זולטי ][העותר]ת: [ברכה נברו המשיבים]: [1. הפסיכיאטר המחוזי למחוז מרכז ד"ר שיפר ריצרד 2. ד"ר גורגינה בזורה 3. בית החולים לב השרון בקשה לפסיקת הוצאות בשם העותרת: עו"ד דני רונן בשם המשיבים: עו"ד חני אופק החלטה
בערבו של יום 31.8.98 אושפזה המבקשת-העותרת בכפייה בבית החולים הפסיכיאטרי לב השרון (המשיב מס' 3).
משום שביום 2.9.98 היתכנסה הועדה הפסיכיאטרית המחוזית, דנה בעררה של המבקשת והורתה על שחרורה.
האם היה צידוק בהגשת העתירה; האם לא הזדרז העותר ופנה לבית המשפט הגבוה לצדק טרם שמיצה את כל האפשרויות הפתוחות בפניו ופעל כראוי אצל הרשויות המוסמכות; האם לא היה שהוי בהגשת העתירה; האם עצם הגשת העתירה היא שהניעה את המשיב לחזור בו מהחלטה קודמת שלו ולהעניק לעותר את הסעד המבוקש בעתירה עוד לפני שזו התבררה בפני בית המשפט.
...
לפיכך, טוענים המשיבים, קרוב לודאי שהעתירה היתה נדחית על הסף - לו הגיעה לכלל דיון ואין מקום לחייב את המשיבים בהוצאות שהוציאה המבקשת לחינם.
דין הבקשה לפסיקת הוצאות להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו