]השופט ד' מינץ:
העירעור שלפנינו נסוב על דחיית עתירה מנהלית שהגישו המערערים, על רקע סרוב המשיבים לרשום על פי הודעה בלבד, וללא הצגת תעודה ציבורית מתאימה, את מערערת 1 (להלן: המערערת) הנשואה למערערת 2 (שתיהן ייקראו ביחד להלן: המערערות), כאם נוספת של מערער 5 (להלן: הקטין).
נקבע כי המסקנה על פיה אֵם לא-ביולוגית נידרשת להציג לפקיד המירשם תעודה ציבורית לצורך רישומה כאם היילוד במירשם האוכלוסין מתחייבת מהכללים הקיימים בדין, מגבולות סמכויותיו של פקיד הרישום ומתכלית המירשם, והיא אף מוצדקת משקולי מדיניות נוספים של קידום ודאות משפטית והבטחת טובת הילד.
לעומת זאת, רישום היילוד במירשם האוכלוסין, מבטא שיוך הורות היכול להעשות לאחר הלידה בהליכים שונים, כדוגמת צו הורות פסיקתי (בעיניין זה יצוין כי לגבי אימוץ קיימת הוראת חוק ספציפית המסדירה את רישום המאמצים כהוריו "במירשם ובכל תעודה", כולל תעודת הלידה (וראו בעיניין זה: סעיף 20 לחוק המירשם; בג"ץ 7344/17 פלוני נ' שר הפנים (12.12.2018)).
...
מכאן הגיע בית משפט זה למסקנה כי לא ניתן להסתפק בהודעה בלבד במקרה שבו, כבענייננו, מתבקשת הכרה באימהות מכוח "זיקה לזיקה", שכן אין זה מסמכותו של פקיד הרישום לברר שאלות מורכבות ולוודא קיומם של תנאים מסוימים לכינון הורות.
על כך עוד הוסיף בית המשפט וקבע כי מסקנה זו גם מוצדקת מהיבטים נוספים של קידום ודאות משפטית והבטחת טובת הילד.
אותו "טעם ענייני" פורט באופן הבא:
"כאמור לעיל, המרשם נועד לשקף את ההיבט המשפטי של ההורות, ובכלל זה את העובדה שהורות ביולוגית היא הורות הנוצרת בעת הלידה בעוד שהורות המושתתת על אדנים אחרים נוצרת באמצעות צו שיפוטי מכונן. במציאות הנוכחית, אני סבורה כי אכן ניתן להניח, מבחינה סטטיסטית, שעל פי רוב בעלה של האם היולדת הוא אביו הביולוגי של הילד, ולפיכך, לגבי בעלה של האם היולדת חלה חזקה בדבר זיקה ביולוגית [...]. לעומת זאת, ניתן להניח כי בנקודת זמן זו, על פי רוב זוגתה של האם היולדת נעדרת זיקה ביולוגית לילד, כך שחלה לגביה חזקה הפוכה: חזקה בדבר היעדר זיקה ביולוגית" (שם).