נוהל שרנסקי קובע לגבי מי שנגרעו ממרשם האוכלוסין משנת 1995 ואילך, כי מי שהעתיק את מרכז חייו אל מחוץ לישראל מעל ל-7 שנים, ולפיכך, על-פי הדין פקע רישיונו לישיבת קבע בישראל, ומשרד הפנים הודיע לו על פקיעת רישיונו לישיבת קבע, או נגרע מקובץ מירשם האוכלוסין עקב כך וביקר בישראל בתקופת תוקפו של כרטיס היוצא שהיה ברשותו, ומתגורר בישראל שנתיים לפחות, יראה אותו שר הפנים כמי שקבל רישיון ישיבת קבע בישראל מיום חזרתו, וזאת במידה ויבקש לרשום אותו מחדש במירשם האוכלוסין.
בהמשך לאמור בפסק-הדין בעיניין סכאפי נפסק על-ידי השופט נועם בעת"מ 39174-11-13, אבו סרחאן נ' משרד הפנים (פורסם במאגרים; 4.6.2017), כי עמדתו העקרונית של המשיב, שלפיה ילדים עד גיל 14 אינם זכאים למעמד כלשהוא ב"תקופת הביניים", עד למילוי הדרישה של מרכז חיים בישראל במשך שנתיים, אינה מתיישבת עם הוראות הדין ואינה סבירה; וזאת בהמשך לאמור בעיניין זה בפסקי-הדין בעיניין אבו גית ובעניין נופל, שבגדרם התבקש המשיב לתקן את הנוהל.
על-כן העתירה באותו הליך התקבלה, ומשרד הפנים נידרש לתקן את הנוהל בתוך פרק זמן סביר, באופן שיוסדרו בגדריו כללים והנחיות למתן אשרה או רישיון לשהייה בישראל לקטין מתחת גיל 14, לפי שיקול דעת שר הפנים, ב"תקופת הביניים", עד למילוי הדרישה של מרכז חיים בישראל במשך שנתיים, זאת מבלי להביע עמדה בשאלה מה סוג האשרה או הרישיון שיש להנפיק לקטינים בתקופת ביניים זו.
כאן יש להוסיף, כי במסגרת עע"מ 8630/11 רדואן נ' שר הפנים (פורסם במאגרים; 11.6.2014), הודיע בשעתו המשיב לבית-המשפט העליון, כי יאפשר הגשת בקשות לפי תקנה 12 לתקנות הכניסה לישראל, גם לפני השלמת מרכז חיים של שנתיים, וזאת החל מחודש ספטמבר 2013.
...
עוד בחנתי את טענות העותרת בדבר היעדר קוהרנטיות במדיניות המשיבים כלפי קטינים שהוריהם מבקשים להסדיר את מעמדם, ולא מצאתי כי הטענות מבוססות דיין, כך שדין העתירה בעיקרה להידחות, למעט לעניין הגיל הקובע לקטין שבגר במשך שנות התהליך שעבר ההורה וילדו, נושא שהמשיבים הביעו נכונות לשקול את מדיניותם בקשר אליו, וכך סבורה אני כי מן הדין שייעשה.
מטעמים אלה, משלא מצאתי היעדר קוהרנטיות במדיניות המשיבים, ולנוכח הפסיקה המתוארת בהרחבה לעיל ביחס למעמדם של קטינים בתקופת הביניים שבה נבחנת הבקשה למתן מעמד, אינני מוצאת מקום להיעתר לבקשת העותרת לפסילת מדיניות המשיבים למתן רישיון ארעי מסוג ב/2 לקטינים המצויים בתקופת הביניים שבמהלכה נבחנת בקשת הוריהם להשבת רישיון ישיבת הקבע שהיה ברשותם.
אכן, בדיון הבהירה ב"כ המשיבים כי הדברים הוצעו לפתרון העתירה בכללותה, דבר שב"כ העותרת לא הביעה הסכמתה לו. עם זאת, נראה כי בהקשר זה אכן יש מקום לשינוי הנוהל, שכן בעתירה הוצגה קושי קונקרטי שמעורר הנוהל במתכונתו בסוגיה זו לאור התמשכות התהליכים, בלא שהוצג מענה מטעם המשיבים לקושי ולהצדקה לו. על המשיבים להידרש אפוא לעדכון נהליהם בהקשר זה.
בכפוף לכך העתירה נדחית.