בגדרי התיק, בעלי הדין הגישו תצהירי עדות ראשית מטעמם ובטרם היתנהל דיון הוכחות בתיק, נאותו הצדדים לקבל המלצתה של חברתי, כב' השופטת רים נדאף, לפניה היתנהל התיק קודם להעברתו אלי, לנהל משא ומתן שבמסגרתו תבחן האפשרות לרכישת הדירה מס' 1 הנ"ל. משא ומתן שהתנהל בין הצדדים לא הבשיל לכדי הסכמות ובנסיבות אלה הצדדים ביקשו לנהל את התיק.
הנתבעים טוענים, כי בשנות ה- 60 של המאה הקודמת הם עלו ארצה, ואז הם עברו לגור בחצור הגלילית, שם תפסו חזקה בבית המורכב משתי דירות מחוברות והנמצאות ברח' ארקיע 512/7 ומאז הם המשיכו להשתמש בדירות עד שבשנות ה – 80 פנו אליהם גורמים מטעם המדינה, והציעו להם לפנות את הדירות הקודמות האלה, זאת מכיוון שבאותו מקום המדינה מתכוונת להקים פרויקט בינוי של דירות חדשות.
באשר לדמי השכירות, טוענת הנתבעת מס' 2 כי בהתאם לחוזה השכירות הנטען, דמי השכירות עמדו במעמד החתימה על חוזי השכירות, בשנת 1983, על סך 623.66 שקל, כאשר היום לאחר שהוחלף השקל לשקל חדש - הסכום הנ"ל עומד על סך 6.3 אגורות לחודש, ולפי חישובי הנתבעים יוצא שמדי שנה הם צריכים לשלם 75.6 ₪ כפוף לחוזה השכירות, ובמכפלת 7 שנים עובר להגשת התביעה יוצא שסכום התביעה אמור לעמוד על סך 529.2 ₪ !
באשר לעדותו של אברהם, עולה כי הוא הצהיר על מצבו הבריאותי של אביו, הנתבע מס' 1,המונע בעדו לקחת חלק פעיל בניהול משפטו.
בנוסף, ביקש אברהם לתת היזדמנות להוריו לרכוש את הדירה - שנתבקש פינויה- במחיר מסובסד, וכן חזר על טענת אימו, הנתבעת מס' 2 , שלפיה צריך לחייב את עמידר בתשלום ההוצאות שהוצאו ע"י הנתבעים עת תחזקו ושיפצו את הדירות על חשבונם.
דוקא בנקודה זו איני מעוניינת להרחיב יתר על המידה, אך יוער בשולי הדברים, כי לא בכדי מצאתי להמנע מבחינת תוקפו של חוזה השכירות בהתאם לתנאים הקבועים בסעיפים 1 ו-2 לחוק החוזים בקשר לקיום ההצעה והקיבול או לקיום גמירות דעת ומסוימות ו/או בחינת תוקפו של חוזה השכירות בהתאם לסעיף 15 לחוק החוזים בקשר לקיום הטעה, שכן במידה ובית משפט זה היה מגיע למסקנה כי יש לבטל את החוזה מסיבות אלו, הרי תוצאה זו הייתה משיגה את הסעד שאליו עתרה התובעת והוא סילוק ידם של הנתבעים מהמושכר, וברור כי הנתבעים לא ביקשו מבית משפט זה להחזיר לידם ו/או לשימושם את הדירות הקודמות.
הסעד הכספי
באשר לסעד הכספי, ולאור המסקנות שנקבעו עד כה, דומני כי אין חולק על עצם קיומו של חוב דמי שכירות שהנתבעים חייבים לשלם לתובעת, אך בנוגע לשעור החוב, הגעתי למסקנה כי התובעת לא עמדה בנטל להוכיח את גובה הסכום שעל הנתבעים לשלם, ולכן סבורני כי אין לקבל את גרסת התובעת באשר לגובה הסעד הכספי שדרשה .
...
בטרם סיום, אעיר כי לעניין טענת הנתבעים כי יש לקזז מסכום דמי השכירות להן זכאית התובעת את ההוצאות שהוצאו בגין שיפוץ הדירות ותחזוקתם, אין בידי לקבל טענה זו, שכן המדובר בטענה שנטענה בעלמא, ומבלי שנתמכה בראיות כלשהן, זאת אף מבלי לפרט מה אותו סכום שמבקשים לקזזו.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
אני מורה על סילוק ידם של הנתבעים ומי מטעמם מהדירה מס' 1, רח' רובע מרכז 436 ,כניסה 1, ומורה לנתבעים להחזיר את הדירה לתובעת כשהיא פנויה מכל חפץ ואדם לא יאוחר מיום 31/12/16.