בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק
בג"ץ 6711/16
לפני:
כבוד השופט י' דנציגר
כבוד השופט ע' פוגלמן
כבוד השופט מ' מזוז
העותרים:
בני מישפחת המנוח מיכאל מנשרוב ז"ל
נ ג ד
המשיבים:
1. פרקליטות מחוז תל אביב
2. פרקליטות המדינה
3. בית המשפט המחוזי תל אביב
4. בן ברדה
5. רועי אשתר
עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים
תאריך הישיבה:
ו' בחשון התשע"ז
(07.11.2016)
בשם העותרים:
עו"ד אושרי בן ישי
בשם המשיבות 1 ו-2:
עו"ד יונתן ציון מוזס
בשם המשיב 4:
עו"ד גד זילברשלג
בשם המשיב 5:
עו"ד עינב יתח
פסק דין
לאחר חצות באותו לילה, היתקשר המשיב 5 (להלן: אשתר) למנוח והדריכו להגיע לחנות מסוימת בטיילת בת-ים. בעוד המנוח המתין לאשתר בטיילת, מלווה בחברו מראב טבדידישווילי שנטל גם הוא חלק בקטטה, עשו הנאשמים דרכם למקום רכובים על קטנוע וחבושים בקסדות, כאשר אשתר נוהג והמשיב 4 (להלן: ברדה) אוחז באקדח.
בדיון שהתקיים למחרת היום (29.8.2016) בבית המשפט המחוזי שבה והודיעה הפרקליטות על הסדר הטיעון שהוסכם, בעוד בא כוח המשפחה שב ובקש להמנע מחשיפת ההסכם לשם הגשת עתירה לבג"ץ. בית המשפט הורה כי הסדר הטיעון יוגש לבית המשפט ומועד מתן הכרעת הדין יידחה עד לאחר שתנתן החלטת בית המשפט העליון בעתירה שתוגש.
...
בתגובתה המקדמית לעתירה טוענת המדינה בין היתר כי דין העתירה להידחות על הסף בהיעדר כל עילה להתערבותו של בית המשפט בהחלטתן הסבירה של רשויות התביעה להגיע להסדר טיעון בעניינם של הנאשמים, וזאת לאור שיקול הדעת הרחב ביותר המסור להן בתחום ההעמדה לדין וניהול ההליך הפלילי.
בשלב הראשון אף נעתרה התביעה להתנגדות המשפחה להסדר הטיעון ונמנעה מהסכמה להסדר טיעון שהתגבש באותה עת. ואולם בהמשך, נוכח ההתפתחויות כמפורט לעיל, הגיע פרקליט המחוז למסקנה כי האינטרס הציבורי מצדיק הסדר טיעון.
לא מצאנו כאמור כל עילה להתערב בהחלטה זו.
לא פעם עמד בית משפט זה על תפקידו וחשיבותו של מכשיר הסדר הטיעון במסגרת האכיפה הפלילית, ומאידך על הזהירות שיש לנקוט ביחס אליו.
סוף דבר: דין העתירה להידחות.