בקשה לצוו מניעה זמני, אשר ימנע את ביצוע החלטת חברי ועד מחוז דרום בלישכת עורכי הדין להדיח מתפקידו את עו"ד יורם ברוזה, נציג מחוז דרום במועצה הארצית ובוועד המרכזי של לישכת עורכי הדין, ולבחור תחתיו בעו"ד אירנה גלפנבויים, וזאת עד למתן החלטה בתביעה העיקרית.
המועצה הארצית הנה הגוף המחוקק של הלישכה, אשר חברים בה, בין היתר, שלושה חברים מכל מחוז של הלישכה, אשר נבחרים בבחירות חשאיות על ידי ועד המחוז (סעיף 9 לחוק).
שני התנאים העקריים - קיום עילת תביעה ומאזן הנוחות - אינם נידונים במנותק זה מזה , אלא נשקלים במעין 'מקבילית כוחות', כך ש"ככל שסכויי העתירה להיתקבל גבוהים יותר - כך ניתן למעט בדרישת מאזן הנוחות, ולהיפך" (בר"מ 10336/09 בני עאדל ג'באלי נ' המועצה האזורית גולן, עמ' 3 (פורסם בנבו) (27.12.09)).
המבקש סבור, כי מהוראות אלה נלמד, כי נציגי ועד המחוז במועצה הארצית נבחרים פעם אחת בלבד - לאחר הבחירות וטרם כינוסה של המועצה הארצית לראשונה, ולא ניתן להיתכנס מחדש במועד מאוחר יותר ולהורות על החלפת הנציגים; היתכנסות מעין זו אפשרית, לשיטתו, רק כאשר הנציג הקיים התפטר, נפטר, או נבצר ממנו למלא את תפקידו, כהוראת סעיף 11א. לחוק.
...
לשיטתם, הדבר נובע מהוראות סעיף 5(1) לחוק בתי המשפט לעניינים מנהליים, תש"ס - 2000, לפיו עתירה נגד 'רשות' תוגש לביהמ"ש לעניינים מנהליים, כאשר רשות כוללת כל אדם הממלא תפקיד ציבורי על פי דין - ומשכך, גם את חברי ועד המחוז; מסקנה זו נובעת אף מסעיף 21 לחוק זה. הם מוסיפים ומצביעים על כך שהנוהל הנפוץ הוא להגיש תביעות הנוגעות למוסדות לשכת עורכי הדין כעתירות מנהליות בבית המשפט המנהלי.
בהתנהלות זו, לטעמם, יש להעיד כי הבקשה הוגשה בחוסר תום לב ועל כן לא ניתן להיעתר לה.
עת נשאל על כך עו"ד אליגון, בדיון בבית המשפט, הסביר את הסיבות, אשר גרמו לו לחשוב כי מינוי מנכ"ל ללשכה ידון בישיבה הקרובה.
המשיבים מוסיפים וטוענים כי מאחר ועו"ד גלפנבויים כבר מונתה לתפקיד, המדובר - למעשה - בבקשה לצו עשה, אשר נועדה לשנות מצב קיים, אשר בית המשפט לא ימהר להיעתר לה. בתוך טענה זו כלולה גם טענת המשיבים לשיהוי, ועל פיה עו"ד אליגון - אשר ידע היטב, זמן רב טרם הישיבה, את ההחלטה שעתידה להתקבל - השתהה ולא הגיש עתירה טרם ההחלטה, ומשבחר להמתין עד עתה - המדובר כבר במעשה עשוי.
סוף דבר, דין הבקשה להתקבל.