בהקשר זה נטען בסיכומים מטעם הערייה כי על פי ההלכה הנוהגת, הנטל להוכיח תשלום קודם בגין היטלי פיתוח מוטל על התובעת וכי היא הייתה יכולה לקבל את מלוא המידע הרלוואנטי באמצעות פניה לרשם המקרקעין או לרשות המיסים (סעיפים 72-75 לסיכומים).
הערייה גם לא התייחסה להיתרי בניה שניתנו בעבר או לאישור בדבר העדר חובות שניתן ביום 18.10.2015 להעברת רישום הזכויות על שמה של רותם יהלום (נספח ב' לתצהיר מטעם רותם יהלום), ולא הסבירה מדוע לא היה מקום לחייב אז בהיטלים, למרות שלכאורה כל המידע הרלוואנטי אמור להיות בידיה.
בפרט כך מקום בו הערייה היא שמפנה לפסק הדין בעע"מ 8832/12 עריית חיפה נ' סלומון בע"מ (15.4.2015) וטוענת כי בגדריו "עמד ביהמ"ש העליון על העובדה שמקום בו לא נגבה חוב עבר (מפאת היתיישנות) אין הדבר מונע מתן אישור לטאבו אולם מדובר במיגבלה דיונית ולא מהותית. קרי החוב לא פקע".
במצב דברים זה אני סבור כי לא הורם הנטל המוטל על הערייה להוכיח, כי מעולם לא נגבו דמי הישתתפות או היטלי פיתוח בגין רכיב הקרקע.
תנאי מרכזי להטלת חיוב בהיטל הוא ביצוע העבודות מושא ההיטל ברחוב גובל בנכס, כפי שהדגיש כב' השופט ע' פוגלמן בעע"מ 2314/10 עריית ראש העין נ' אשבד נכסים בע"מ (24.6.2012) (פסקה 17):
"שיטת ההיטל נשענת על זיקה של הנאה בין ביצוען של עבודות תשתית ברחוב גובל ונשיאה בעלותן לבין עצם החיוב בהיטל. זיקה זו יוצרת את עילת החיוב בהיטל והיא בבחינת תנאי-בלעדיו-אין לגבייתו".
בעניינינו, לאחר שלא קיבלה מענה מספק בנוגע לעבודות שביסוד החיוב בהיטלים, הגישה התובעת עתירה מנהלית לפי חוק חופש המידע.
...
סוף דבר
אני מקבל את תביעת התובעת נגד העירייה [ת"א 55712-12-18].
התביעה נגד רותם יהלום (ת"א 18092-07-19) - נדחית.
התובעת תשלם לרותם יהלום הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 17,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.