מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה למניעת הריסת בית כנסת ליוצאי אתיופיה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא ורקע עובדתי לפניי עתירה מנהלית בה מבוקש ליתן צו מניעה קבוע המורה למשיבה 1, עריית אור יהודה (להלן: "העיריה"), להמנע מבצוע כל שינוי במבנה בית הכנסת "נתיב שמיים" ליוצאי יהדות אתיופיה (להלן: "בית הכנסת"), לרבות הריסתו.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בטיעוני הצדדים, בכתב ובעל פה, באתי לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות.
בסופו של דבר, נראה כי יש ממש בטענות המשיבות בנוגע למניעי העותרת.
סיכומו של דבר, מכל הטעמים שפורטו לעיל, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשה למתן צו ביניים על פיו תמנע המשיבה 1 (להלן: "הערייה") מבצוע כל שינוי, לרבות הריסת בית כנסת "נתיב שמיים" ליוצאי יהדות אתיופיה (להלן: "בית הכנסת"), בשטחו של המקרקעין בגוש 7214 חלקה 7, המצויים ברחוב איילת השחר 13 אור יהודה (להלן: "המקרקעין"), עד להכרעה בעתירה המנהלית שעניינה תקיפת החלטת הערייה והמשיבה 2 (להלן: "המשיבות") על הריסת בית הכנסת.
...
לחילופין, לעמדת המשיבות, דין הבקשה להידחות לגופה וזאת משום שאין ולו טענה אחת המצדיקה את התערבות בית המשפט.
בנוסף, הסיבות שלא להרוס את בית הכנסת אשר נטענו על ידי המבקשת דינן להידחות – הליך ההפקעה עומד להסתיים בימים הקרובים והעיריה תהא בעלת הקרקע וממילא היא לא תפעל ללא הסכמת רשות מקרקעי ישראל ככל שיהיה צורך בכך.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה למתן צו ביניים, בתשובה ובתגובה, כמו גם בעתירה עצמה, אני סבור כי בנסיבות העניין דין הבקשה להתקבל.

בהליך ערעור תיק פלילי בניה (עתפ"ב) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

אף זאת, הצורך בהריסת מבנים שניבנו באופן שאינו חוקי, הומלץ והוצע בהמלצות הביניים של ועדת החקירה הממלכתית, ובכדי להביא לסדר צבורי ולמנוע אנדרלמוסיה (וראו כאמור את הקביעות בעיניין 'הכנסת אורחים' בכלל הערכאות).
אפנה לעת"מ (ת"א) 33265-11-19 עמותת - נתיב שמיים לקהילת יוצאי אתיופיה נ' עריית אור יהודה (נבו 24.05.2020)‏‏, בו נדון הריסת מבנה בית כנסת המצוי במבנה יביל, ולקראת הקמת בית כנסת אחר במקומו, שם נקבע בין היתר: "זה המקום להזכיר כי בית הכנסת שוכן על מקרקעין צבוריים המצויים כיום בבעלותה של העיריה.  אכן, העותרת מחזיקה ומנהלת את בית הכנסת מזה 12 שנה, אך בכל הכבוד היא אינה הבעלים של המקרקעין עליהם הוא מוצב ואין לה זכויות קנייניות בו. לפיכך, אין העותרת יכולה להתייחס למקרקעין כאילו הם בבעלותה וכאילו השליטה בגורלם נתונה בידיה. שימוש במקרקעין צבוריים נועד לשרת את צרכי הציבור ולא את צרכי העותרת". כמו כן בבג"צ בר חן אליו הפניתה המערערת, נקבע חרף הקשיים ההלכתיים והמדינתיים, כי בתי הכנסת, המצויים בחבל עזה שפונה במסגרת תכנית ההיתנתקות, יהרסו ובדרך שנקבעה שם. לכן, כיון שמתעתד לקום בקרוב בית תפילה ייעודי עבור הכוהנים במיתחם ובהתאם לתכנית המתאר החדשה, ומשהמערערת מצויה בעיצומו של הליך הוצאת היתר בנייה למבנה בית הכנסת, לא מצאתי כי יש בטענה כי המבנה משמש כבית תפילה, כדי להוות מחסום בפני צו ההריסה או ביצוע הצוו כעת.
...
לפני ערעור על החלטת בית משפט השלום בצפת (כב' השופטת דוניא נסאר) מיום 27.3.2022, בתיק עמ"א 23088-01-22, במסגרתה נעתר בית משפט קמא לבקשת המשיבה, והורה על מתן צו הריסה נגד המבנה, העשוי פאנל מבודד מצופה אבן וקונסטרוקציית ברזל ואסכורית, בשטח כולל של כ- 127 מ"ר (נ"צ 765079/2415), המשמש כבית תפילה (להלן: "המבנה").
בנסיבות, וכן משמדובר בבניה שאינה חוקית, ללא היתרים ופיקוח, קבע בית משפט קמא כי קיים חשש אינהרנטי ליציבות ובטיחות המבנה, והותרתו עלולה לסכל את יישום התכנית המאושרת החדשה, שנועדה להסדרת המתחם בכללותו כדי לאפשר לאלפי המבקרים לפקוד אותו, ולכן נעתר בית משפט קמא לבקשה והורה על מתן צו ההריסה למבנה.
לאחר שבחנתי את מכלול הראיות וטענות הצדדים, לא מצאתי להתערב בהחלטה הסופית של בית המשפט קמא למתן צו להריסת המבנה יש לומר כי רובן המוחלט של טענות המערערים שהועלו במסגרת הערעור, הועלו בפני בית משפט קמא, נדונו והוכרעו שם ובנסיבות העניין כאמור לא מצאתי כי נפלה בהכרעתו של בית המשפט קמא טעות שמצדיקה התערבות ערכאת הערעור.
סיכומם של דברים: לאור כל המפורט – הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו