בית משפט לנוער בבית משפט השלום ברחובות
ת"פ 11130-12-22 מדינת ישראל נ' פלוני
08 מאי 2023
לפני כבוד השופט בן ציון קבלר
המאשימה
מדינת ישראל
הנאשם
פלוני
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד שחר יערי
הנאשם הובא על ידי שב"ס
אחיו ואביו של הנאשם
ב"כ הנאשם עו"ד עדן יחיא ממשרדו של עו"ד עבד אבו עמאר
<#1#>
גזר דין
הנאשם עצור עד תום הליכים, מתאריך 3.12.2022 ב"בית מעצר אופק", כיום שוהה באגף פתוח, משולב בחינוך ובחוגים נוספים, עובד חוליה וניכר כי היסתגל לתנאי מעצרו.
שירות המבחן סבור כי הואיל והנאשם הנו תושב הרשות הפלסטינאית יכולתם לערוך חקירה פסיכו-סוציאלית מקיפה, הנה מוגבלת.
בבסיס העבירות, כניסתו של הנאשם לארץ - הנאשם למעשה אינו "מסתנן" אלא מועל באמון שניתן בו עת קיבל היתר לימודים, מנצלו לרעה על מנת להכנס לשטח המדינה ביודעו היטב כי מאותה עת יכול הוא לשוטט באופן חופשי.
ממניע של בצע כסף, בוחר הוא לבצע עבירה חמורה – גניבת רכב כשלעצמה, או קבלתה מידי מי שגנבו ו/או פרץ אליו הנם עבירות מסוג פשע אך לא בכך תמצי:
הנאשם פותח בנהיגה פרועה עת מתגלה על ידי השוטרים – עיתים מדומה הרכב לכלי נשק בעל יכולת קטלנית - מחלחלת המחשבה מה יכול היה להתרחש בדקות הארוכות שחלפו מאז החל הנאשם לנהוג ברכב הגנוב ועד שנתפס בכף.
מתוך התסקיר עולה כי משפחתו של הנאשם, תומכת, עוטפת ומעורבת בחייו, הנאשם היה תלמיד כיתה י"ב טרם ביצוע העבירות ועולה כי המדובר במי שינטוע היה בלימודים ובעל שאיפה ללימודים אקדמיים.
לאור כל האמור לעיל, אני מחליט להרשיע את הנאשם עפ"י סעיף 24 (1) לחוק הנוער (שפיטה, ענישה ודרכי טפול), תשל"א – 1971 וגוזר את דינו כדלקמן:
אני גוזר על הנאשם עונש מאסר בפועל של 12 חודשים החל מיום מעצרו מיום 3.12.2022 - אציין כבר עתה, כי העונש אליו עתרה התביעה מתאים לנסיבות המקרה אלא שיש להיתחשב כאמור בהודיית הנאשם וכן בעובדה כי עתיד הוא להתבגר תוך כדי ריצוי עונשו ולעבור לבית מאסר של בגירים והמשמעויות והקשיים ברורים.
...
לאור כל האמור לעיל, אני מחליט להרשיע את הנאשם עפ"י סעיף 24 (1) לחוק הנוער (שפיטה, ענישה ודרכי טיפול), תשל"א – 1971 וגוזר את דינו כדלקמן:
אני גוזר על הנאשם עונש מאסר בפועל של 12 חודשים החל מיום מעצרו מיום 3.12.2022 - אציין כבר עתה, כי העונש אליו עתרה התביעה מתאים לנסיבות המקרה אלא שיש להתחשב כאמור בהודיית הנאשם וכן בעובדה כי עתיד הוא להתבגר תוך כדי ריצוי עונשו ולעבור לבית מאסר של בגירים והמשמעויות והקשיים ברורים.
אני גוזר על הנאשם 3 חודשי מאסר אותם ירצה, אם תוך 36 חודשים מיום שחרורו יבצע שוב עבירות מפקודת התעבורה [נוסח חדש] התשכ"א 1961 בהן הורשע בפני.
לא מצאתי לנכון להטיל פסילת רישיון נהיגה בפועל ועל תנאי – ולעניין זה ראה דבריו של כב' השופט גיא אבנון ב ת"פ 38373-10-22 (15.11.22): "ברי כי אין חולק על חומרת מעשיו של הנאשם, אשר מקימים מסוכנות הן לרכוש הציבור והן לעוברים בדרך. מעשיו של הנאשם ראויים לעונש מאסר מוחשי, וניכר כי הצדדים השכילו להגיע להסכמות הולמות. אשר לרכיב פסילת רישיון הנהיגה, כפי שקבעתי היום בת"פ 4813-10-22, אין בידי לקבל את עתירת הצדדים. מדובר בנאשם נעדר יכולת ממשית להוציא רישיון נהיגה בישראל בעתיד הנראה לעין, ומשאין דרכו של בית המשפט לגזור עונשים תיאורטיים, ובהעדר משמעות לפסילת רישיון הנהיגה של הנאשם, הרי שאינני רואה הצדקה לעשות כן. האפשרות לחייב את הנאשם בעתיד בעונש בגין נהיגה בפסילה, ככל שזה ימצא נוהג ברכב פעם נוספת בישראל, איננה מצדיקה כשלעצמה גזירת מרכיב עונשי זה..."
על הנאשם לשלם פיצוי לבעל הרכב בסך 2,000 שקלים בתוך 90 ימים.
אני מורה כי בכפוף לכך שלנאשם אין כל חוב במערכת בתי המשפט, ולאחר קיזוז כל סכום לטובת תשלום קנס או פיצוי שנפסקו לעיל, יוחזר כל פיקדון או סכום כסף שנמצא על שמו של הנאשם בתיק זה – לידיו של הנאשם, או לידי מי שהפקידו, לפי העניין.