מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לחקירת דיין בחשד להטיית משפט וקבלת שוחד

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 17.6.2018 הגיש המערער בקשה לפסילת המותב, ובה העלה שורת טענות לרבות קיום יחסים אסורים בין המותב ובין המשיבים 5-1; חשד לקבלת שוחד מהם; עוינות כלפי המערער ואחיו; חשיפה לחומר ראיות בלתי קביל; שבוש חקירה; זיוף פרוטוקול ועוד.
באשר לטענה בדבר קבלת שוחד מאת המשיבים 5-1 קבע בית המשפט כי מדובר בהכפשה חסרת כל בסיס שיש לדחותה.
אך הודגש כי בית המשפט התיר למשיב 8 לעתור באופן מנומק לזימון מחודש של העד.
בית המשפט קבע כי ביחס לתמלילי ההקלטות אכן בוצעה הגהה, אלא שמדובר בפעולה הנעשית כדין ללא כל הטיה.
...
לאחר שעיינתי בערעור על נספחיו באתי לידי מסקנה כי דינו להידחות.
הערעור נדחה.
בהינתן העובדה כי ההליך בבית המשפט קמא מתנהל בדלתיים סגורות לא ראיתי מקום להיעתר לבקשת המערער לחשוף את זהות הצדדים בהליך דנן.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהמשך פסק הדין היתייחס בית משפט קמא לכך שבכותרת הכתבה נאמר כי "העבריין אריה שקד מנסה לשוב לזירה" וכן לאמירות שהובאו בגוף הכתבה, כי "העבריין אריה שקד שביצע שורה של עבירות פליליות ומעשיו נחקרו על ידי המישטרה מנסה לשוב לזירה. שקד נחשד בשורה של מעשים בלתי חוקיים. ניסה להטיות מכרזים במסגרתם היתמודד על תפקיד מנהל הרדיו ועל תפקיד מנהל רשות השידור. עוד קודם לכן העלו מימצאי מבקר המדינה חשד לקשרי שוחד בינו לבין חברת פיל"ת. בעקבות מעשים נוספים שביצע ניפתחה נגדו חקירה משטרתית. שקד סולק מתפקידי ניהול ברשות השידור לאחר שביצע עבירות חמורות...". בית המשפט קבע כי על פי מבחני האדם הסביר, הכינוי "עבריין שביצע שורה של עבירות פליליות" בכותרת, יש בו כדי לשים את המשיב ללעג, להשפילו ולבזותו בעיני הבריות.
בית המשפט סבר כי הוכח לפניו שהתנהלה חקירה פלילית כנגד המשיב ובסופה ניתנה הודעה לעיתונות על ידי דובר המישטרה, ביום 17.11.11, לפיה מימצאי החקירה העלו שהמשיב פנה למנכ"ל פיל"ת בראשית שנת 2010 ובקש לקבל לידיו את דו"ח האיבחון שנערך למר בן מנחם, איבחון אותו לא היה מוסמך לקבל.
באשר לטענה כי היתקיים התנאי של חובת פירסום בהתאם לסעיף 15(2) לחוק, קבע בית המשפט כי יש לברר במסגרת זו את היחסים בין המפרסם לבין הנפגע, תוכן הפירסום על רקע נורמה כללית בין אם היא מעוגנת בחוק ובין כנורמה חברתית מוסרית העשויה להשתנות מחברה לחברה ומזמן לזמן (ראה: פרשת אילנה דיין).
...
אינני מקבל את אותה "קפיצת מדרגה" שמבקשים המערערים לעשות לגבי המשיב, שעה שהם טוענים כי ניתן לכנותו עבריין בכותרת, אחרי שלטענתם הודה בעבירה וקיימת המלצת משטרת ישראל להעמידו לדין.
לפיכך, לאור הנמקות שניתנו בפסק הדין הרחב והמנומק של בית משפט השלום ולאור דבריי לעיל, הערעור נדחה.
בנסיבות העניין, אני מחייב את המערערים לשלם למשיב את הוצאות הערעור בסך של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

להורות לנתבעים ו/או לנתבע 1 שר המשפטים, לקבוע בי הטיית משפט ו/או הכרת פנים תהווה עבירה פלילית, שבצידה עונש מאסר ובנוסף עבירה שבגינה יחולט רכושו הפרטי ופרי רכושו הפרטי של נושא משרת האמון השפוטי לפצוי המדינה כמעסיקה ולניזוק וכך גם כנגד המשדל לבצוע העבירה, והסרת חסינותו של השופט הן בתחום הפלילי והן בתחום הנזיקי.
להורות לנתבעים ו/או לנתבע 1 לקבוע בחיקוק, כי תקום יחידה כלכלית אשר תנטר פעילות כספית של נושא משרת האמון השפוטי ושל בני משפחתו, וככל ותהא חריגה מהמקובל, או אז תפתח חקירה מיידית וללא כל צורך באישור היועמ"ש, שכן, כדוגמת השופטת אתי כריף ויו"ר לישכת עוה''ד לשעבר מר אפי נווה, התברר כי היועמ"ש היה מצוי בקשרים חברים פסולים על החשוד בקבלת השוחד.
משסולקו עתירות התובעים מנסים הם לקבל את הסעדים, מבית משפט אזרחי.
...
נקבע כי: "בהתייחס לטענות העותרים שלפיהן יש להעמיד לדין את המשיב 1, הרי שאלו לוקות באי מיצוי הליכים. כעולה מהעתירות, העותרים פנו ליועץ המשפטי לממשלה ולמשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים (המשיבים 3 ו-2 בבג"ץ 9210/20, בהתאמה; להלן: המשיבים) בבקשה להעמיד לדין את המשיב 1 כחודש בלבד בטרם הגישו את עתירותיהם. בנסיבות אלו, לא ניתן למשיבים פרק זמן מספק להידרש לטענות העותרים בטרם הוגשה העתירה, וממילא דינה להידחות על הסף". הגישו המשיבים בפעם הרביעית עתירה- בג"ץ 1430-21.
לא זו אף זו: הבקשה לפסילת השופט נדחתה ונדחה הערעור על ההחלטה שלא לפסול את המותב (ע"א 77-21 קילקר נ' נעם (1.2.21)).
לאור כל האמור, אני מורה על סילוק התביעה על הסף במחיקתה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בתלונה זו העותר טען כי מתעורר חשד שהמשיבים מעורבים בעבירת שוחד ומרמה נוספת, שבמהלכה נטלו שוחד מאיש עסקים מסוים, בתמורה לקידום רפורמת הקאנביס שתיטיב עם חברה שבראשות האחרון (להלן: איש העסקים ו-התלונה בעיניין רפורמת הקאנביס, בהתאמה).
בחלוף מספר שבועות העותר פנה בשלישית בבקשה שיזמנו אותו למתן עדות, הפעם ציין כי עובדת שהייתה נתונה למרותו של השר יצרה איתו קשר ומסרה לו מידע על אודות עבירות שהשר ביצע בה. במקביל, ביום 30.9.2021 העותר פנה ליועמ"ש הקודם בתלונה נוספת, רביעית במספר, שעניינה בכספי שוחד שהשר לכאורה קיבל מאיש עסקים זר (להלן: איש העסקים הזר ו-התלונה בעיניין הדרכון, בהתאמה).
העותר מציין כי הגיש ערר על החלטת פרקליט המדינה שלא לחקור את התלונה בעיניין המועצה המקומית, וכי החלטת היועמ"ש הקודם מיתעלמת מנתון זה. בתוך כך, העותר סבור שגניזת התלונה פירושה מתן לגיטימציה לעיסקאות שוחד בחירות המכוונות כלפי ציבור מצומצם וייעודי, כבמקרה דנן.
בהתאם להלכה הפסוקה, בית משפט זה ביושבו כבית משפט גבוה לצדק לא ייטה להתערב בשקול דעתן המקצועי של רשויות אכיפת החוק ורשויות התביעה אלא במקרים נדירים, כאשר נמצא שהחלטות אלו נגועות בחוסר סבירות קצוני או עוות מהותי (ראו מני רבים: בג"ץ 5276/20 ד"ר בני נ' היועץ המשפטי לממשלה, פסקה 7 (24.10.2021); בג"ץ 6017/21 זבדצקי נ' היועץ המשפטי לממשלה, פסקה 8 (12.9.2021); בג"ץ 3358/18 בייר נ' משטרת ישראל, פסקה 7 (7.5.2019)).
...
אלא שגם בהתעלם מפגם זה, דינה של העתירה להידחות על הסף בהיעדר עילה להתערבותנו בהחלטת רשויות אכיפת החוק ורשויות התביעה.
יישום כללים אלה על ענייננו מוביל למסקנה כי לא נמצא פגם המצדיק את התערבותנו בהחלטת היועמ"ש הקודם.
סופו של דבר, העתירה נדחית על הסף.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

נקבע כי במעשים אלו נפגעו שמירה על טוהר הליכי החקירה, המרצת שוא של היחידות החוקרות לפתוח בחקירה, לעתים גם תוך סיכון חירותם של אחרים ופגיעה בטוהר המידות ובסדרי המשפט, כגון שבוש הליכי משפט, הדחה בחקירה וכיוצא באלו.
חרף זאת, בקבלו העירעור, קבע כב' הש' ברסלר-גונן דברים היפים גם לענייננו, כאשר מידת הפגיעה בערכים המוגנים במקרה שלפני פחותה מזו שנדונה ב-ענין קיזר ותוך הפניה בין היתר ל-עפ"ג (ב"ש) 66903-07-20 אבו מדיעם נ' מדינת ישראל (30.12.20) (להלן: ענין אבו מדיעם, אליו אתייחס בהמשך) - "ניתן גם בעבירה שכזו להעזר במקבילית כוחות: ככל שעוצמת הפגיעה בערכים המוגנים גבוהה, כך יידרשו נימוקים אישיים משמעותיים ביותר ומטבע הדברים יקשה על ההגנה להוכיח כי הפגיעה הנובעת מההרשעה אינה מדתית. מנגד, על הקצה השני של המידרג, ככל שעצמת הפגיעה בערכים המוגנים פחותה, כי אז יקל יותר להניח תשתית להראות כי הפגיעה כתוצאה מההרשעה אינה מדתית ופחות יידרש העושה להצביע על נזקים קונקריטיים ויכול וניתן יהיה להסתפק בהוכחת פגיעה כללית יותר" עפ"ג (ב"ש) 66903-07-20 אבו מדיעם נ' מדינת ישראל (30.12.20) (להלן: ענין אבו מדיעם) - בית המשפט המחוזי בבאר שבע קיבל ברוב דיעות העירעור, ביטל הרשעה והשית 10,000 ₪ התחייבות, 140 שעות של"צ, 2,000 ₪ פיצוי ו-12 חודשי מבחן על מי שיחד עם שניים אחרים ביצע תקיפה הגורמת חבלה ממשית, שכללה המטומה בקרקפת שמאל, פצעים שטחיים, נפיחות בלסת התחתונה ורגישות מעל כתף שמאל.
כב' הש' דנינו קיבל טענת ההגנה וקבע לגבי שתי הדרישות שבבסיס הילכת כתב קביעות הרלוואנטיות אף לענייננו, הגם שמדובר בארוע חמור מזה שלפני - "בין התבחינים הללו מתקיימת מעין 'מקבילית כוחות', במובן זה שככל שמעשה העבירה חמור יותר, נידרש הנאשם להוכיח פגיעה קונקרטית ולא יהא די בתרחיש תיאורטי או אף בהוכחת מידת ודאות קרובה לקיומו של נזק קונקריטי. מנגד, ככל שמעשה העבירה קל יותר, אפשר כי בית המשפט ייטה להסתפק בהוכחת פגיעה כללית יותר. אין צריך לומר כי בחינת היחס שבין תבחינים אלו תיעשה רק מקום בו ישתכנע בית המשפט כי סוג העבירה, על נסיבותיה, מאפשר לוותר על ההרשעה מבלי שיהא בכך כדי לפגוע פגיעה חמורה באנטרס הצבורי". כן נקבע כי "אין סוג העבירה לכשעצמו מחייב הטבעת כתם פלילי בל יימחה על מצחו של המערער" וכי הגם ש-"נגע האלימות מחייב אמירה שיפוטית נחרצת, על מנת למגר את הסברה השגויה לפיה בתי המשפט יגלו סובלנות כלפי אלימות כדרך לפיתרון סכסוכים... עם זאת,... אין לומר כי כל עבירות האלימות יבואו בקהל סוגי העבירות שלא ניתן יהיה לוותר על ההרשעה בקרב אלו שבוצעו ברף התחתון של עבירות אלו". ע"פ 2455-09-11 פלוראה נ' מדינת ישראל (7.12.11) - בית המשפט המחוזי בבאר שבע קיבל ברוב דיעות ערעור מי שהורשע בעבירות תקיפה בנסיבות מחמירות הגורמת חבלה של ממש כלפי בת זוג, איומים, תקיפה בנסיבות מחמירות כלפי בת זוג וביטל הרשעתו, לאחר שקבע כי המערער "הפיק הלקח הראוי" ובהנתן עמדת אישתו, הקשר החיובי בין בני הזוג והרצון לשקם את הקשר, החשש כי "הרשעה עשויה למוטט ולפגוע בהליך השיקומי שהמערער עבר" וכן "עלולה להכשילו בקידום תעסוקתי" וכפועל יוצא "עלולה ההרשעה לפגוע קשות בקשריי המשפחה, ביחסים בין המתלוננת והמערער". נקבע כי "אין ספק שקיים אינטרס צבורי בהוקעת מעשי אלימות במשפחה ואולם בד בבד קיים אינטרס לציבור, לא פחות חשוב, בשיקום המערער ומשפחתו". ת"פ (י-ם) 66070-12-19 מדינת ישראל נגד גורדו (28.9.22) - אליו הפנה ב"כ הנאשם.
בשל חשד שילדי המתלוננת זרקו אבנים לחצרו ביצע עבירות אלימות ו-הסגת גבול כלפי המתלוננת ומשפחתה.
ב"כ המאשימה בטיעוניה עתרה למיתחם שנע בין 2-6 חודשי מאסר בפועל, תוך שביקשה למקם את הנאשם ברף התחתון ולהשית עליו מע"ת, קנס והתחייבות, למעשה בחריגה מהמתחם לו עתרה.
...
באשר לסוג העבירה ושיקולי ענישה - מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי בעבירת האיומים פגע הנאשם בערכים מוגנים של הגנה על שמירה על שלום הציבור, בטחונו וחירות הפעולה של הפרט.
" מנגד מקובלת עליי טענת בא כוח הנאשם כי נסיבות ביצוע העבירה, כאשר בין הנאשם לנפגע אין כל סכסוך קודם, מדובר בנפגע שהעיד כי מכיר את הנאשם שנים רבות, לא חש מאוים בשום שלב, הבין כי מדובר במעשה קונדס ואף צחק לאחריו.
מקובלת עלי טענת ההגנה, כי נוכח עברו הנקי, נסיבות חייו יוצאות הדופן, המלצת שירות המבחן, הודייתו בהזדמנות הראשונה, החרטה, ניהול אורח חיים נורמטיבי ויצרני, היותו פנסיונר של המשטרה, בלש ורכז מודיעין מטים את הכף לעבר ביטול ההרשעה.
סוף דבר עולה מהמקובץ כי בעניינו של הנאשם מתקיימות שתי הדרישות שנקבעו ב-הלכת כתב, שכן ההרשעה עלולה לפגוע פגיעה חמורה בנאשם וסוג העבירה, בנסיבות המקרה, מאפשר לוותר על ההרשעה בלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי ענישה אחרים.
אשר על כן, אני קובעת שהנאשם ביצע עבירת איומים, אולם באיזון בין האינטרס הציבורי בהתרעת היחיד והרבים, לבין אינטרס שיקום הנאשם, נוכח נסיבות חייו והחשש שהרשעה תפגע בעתידו, בהינתן ההודאה, הבעת החרטה וההתרשמות כי הסיכון שיחזור על מעשיו קטן עד מאוד - אני מורה על ביטול הרשעת הנאשם, כך שההליך יסתיים ללא הרשעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו