מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה להתיר ייבוא ושיווק תכשיר וטרינרי המכיל BST

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1999 בעליון נפסק כדקלמן:

העותרות הן בעלות זיכיון לייבא לישראל תכשיר וטרינארי המכיל הורמון המכונה BST (להלן: התכשיר), אשר השמוש בו גורם להגדלת תנובת החלב של פרות.
בעתירתן מבקשות העותרות להורות למשרד הבריאות להתיר ייבוא בלתי מוגבל ושימוש בלתי מוגבל בתכשיר בישראל, ולחילופין להתיר לעותרות ייבוא ושיווק מוגבלים של התכשיר לישראל, לצורך נסוי ומעקב אחר תוצאות השמוש בתכשיר, כשלב מקדים לרישומו בפנקס התכשירים הרפואיים.
בא-כח העותרות טען כי העותרות עתרו להרשות להן ייבוא חופשי ללא הגבלות, ולהירשם בפנקס התרופות ללא הגבלות הוא הוסיף כי בעתירתו טען לאפליה, בכך שהמדינה מאפשרת ייבוא מוצרים המכילים חלב פרות שטופלו בתכשיר, אך אינה מאפשרת שימוש בתכשיר לפרות נותנות חלב בישראל.
...
בחירת הבקשה לפרטים הנוספים לאור העתירה מביאה למסקנה שאין להיעתר לבקשה: מבחינת המטרה של הבהרת והשלמת האמור בתצהיר - נראה לי כי עמדת המדינה בתצהיר ברורה: נדרש ניסיון מבוקר כתנאי לרישום התכשיר, נוכח השוני בין הפרה הישראלית לפרות אחרות, כמפורט בתצהיר.
לפיכך אני דוחה את הבקשה למתן פרטים נוספים ככל שהיא נוגעת לשאלות שנדונו בפני.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת קיבלה את הזכויות להפצה ושיווק בישראל של תכשיר הידוע בשם BST-הורמון המיוצר בהליכי-הנדסה גנטית, שהינו בעל פעילות ביולוגית דומה להורמון החלבוני המופרש מיותרת המוח של הפרות, ומשפיע על גדילתן ותפוקת החלב שלהן.
ביום 8.6.98 עתרה התובעת לבג"צ (בג"צ 3546/98, להלן: "העתירה") בבקשה להורות על המשך הניסוי ועל מתן היתר לייבא את הכמויות שאושרו לצורך הליך המעקב.
התובעת טענה, כי על-בסיס אישור הניסוי והמעקב ובהסתמך עליו, התקשרה עם חברת "Elanco" וקיבלה זכיון בלעדי למשך 3 שנים לייבוא ושיווק המוצר בארץ, תוך התחייבותה להזמנת כמות מינימום של התכשיר בכל שנה.
לטענת התובעת, בנימוק של חשש לבריאות הציבור, עשו הנתבעים כל אשר לאל ידם על-מנת לפגוע בקיומו השוטף של הליך המעקב ולמנוע את סיומו, זאת בניגוד לעמדת ועדת הויידה וועדת גרין הראשונה, ובלא שמשרד הבריאות יעצור את יבוא המוצרים מארה"ב, המכילים חלב של פרות שטופלו בתכשיר או מציין על-גביהם אזהרת שימוש, דבר המעיד על-כך שהמשרד לא ראה בהם כל סכנה לבריאות הציבור.
סעיף 1 לפקודת הרוקחים מגדיר, כי "תכשיר לשימוש ברפואה וטרינארית" כלול בהגדרת "תכשיר רפואי". חובת רישומם של תכשירים רפואיים מוסדרת בסעיף 47א(ב) לפקודת הרוקחים, הקובע: "לא ייצר אדם ולא ישווק תכשיר, ולא יורה על השמוש בו, אלא אם כן הוא תכשיר רשום ובהתאם לרישום ולפקודה זו". סעיף 47א(ג) לפקודת הרוקחים קובע: "על אף האמור בסעיף קטן (ב), רשאי שר הבריאות לקבוע כללים לפיהם רשאי המנהל להתיר ייצור או שיווק של תכשיר או שימוש בו אף אם אינו תכשיר רשום, או של תכשיר הרשום שלא בהתאם לתנאי הרישום, בתנאים ובכמויות שקבע, אם ראה כי הדבר דרוש לצורך מתן טיפול חיוני, לצורכי מחקר, לצורכי רישום בפנקס או לצורכי ייצוא בלבד; המנהל לא ייתן אישור כאמור אלא אם כן שוכנע שאין בכך כדי לפגוע בבריאות הציבור". תקנה 6(א) לתקנות הרוקחים קובעת כדלקמן: "לא ירשום המנהל תכשיר, לא יחדש רשומו ולא יאשר כל שינוי ברשום, אלא לאחר שנתקיימו כל אלה:
...
לפיכך, תביעתה של התובעת לפיצוי בגין מניעת רווח נדחית.
ה.סוף דבר 28.
לאור כל האמור, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו